Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska firanka

Moja mama ciągle kupuje mi ciuchu nie w moim guście, co robic?

Polecane posty

Gość niebieska firanka

Moja mama jest uzależniona od zakupów w tzw. second-handach. Ja też czasem wybieram się na "łowy" do lumpeksu, ale wtedy wybieram to, co mi się podoba. A mama ciągle przynosi mi nowe ciuszki, w których szczerze mowiąc nie pokazałabym się nikomu nawet za duże pieniądze... Parę razy już jej delikatnie mówiłam, żeby nie kupowała mi ubrań, bo trudno trafić w mój gust. Mama się obrażała, mówiła "nigdy więcej ci nic nie kupię! zero wdzięczności!" ale tydzień później znowu dostawałam kupę nowych rzeczy :O Co robic?

Gość oddawaj te wszystkie ciuchy
jej na urodziny, swieta itp.

Gość niebieska firanka
Kant dupy- ja już chyba raz, drugi a nawet dziesiąty :P Ale nic to nie pomaga :O Najgorsze jest to, że jak nawet raz ją wyśmiałam (kupiła mi różowe klapki w stylu crocs z diamencikami) bo myślałam, że to zart, to ona się obraziła, posłała parę niemiłych epitetów w moim kierunku, ale i tak kupuje mi nadal... A przecież widzi, ze ja tego nie noszę :O

Moja mama to samo :( ostatnio kupila mi zielona podkoszulke, bo "ja ciagle w czerni chodze" - a ja nie znosze tego odcienia i nie lubie takich materialow :o a wczesniej kolorowa sukienke, ktora byla mi za duza i rozowa (bleee) apaszke w rozyczki :o Kurde, ja jej nie kupuje skorzanych gorsetow i glanow, wiec moglaby uszanowac, ze mam inny styl :(

Gość to moja to juz
jest chronicznie uzalezniona od tych szmateksow, ma cala szafe tych lachow uzywanych ktorych nawet nie nosi a najlepsze ze jak wynajdzie dla mnie jakas szmate chujowa i mowi ' noi zobacz taka ladna bluzeczka a w sklepach taka drozyzna jak oni smia 30 zl za bluzke a tu masz za 1 zl taka sliczna':o z nia juz nie warto o zakupach gadac:(

I robi mi tak od 14 lat :o ciagle powtarza ze nic wiecej mi nie kupi i ciagle nie dotrzymuje :( Z bizuteria to samo - kupila mi wieeelki sztuczny wisiorek - bursztyn :o Nie nosze plastiku i sztucznej bizuterii, bursztyny tylko prawdziwe, ale w innym ksztalcie etc. Myslala, ze sie skusze, bo to "modne" i w jakiejs gazecie bylo :o

Gość niebieska firanka
Kant Dupy- z tymi chińskimi kotkami mnie totalnie rozwaliłaś :D No to widzę, że nie tylko ja mam taki problem... Moja mama też nie potrafi zrozumieć, jak można kupić bluzkę za 30-40 zł skoro w ciuchu za te pieniądze masz całą reklamówkę :O

Moja na szczescie brzydzi sie szmateksami. To ja je kiedys lubilam. Ale ostatnio z ciekawosci do paru zajrzalam i wymieklam, wszedzie sa sprane stare szmaty, ktore obrzydzenie wziac do reki :( a kiedys mozna bylo naprawde fajne rzeczy wymarac

Gość xcxcxcxccxcxccxcccxcxxcxccxcxc
mam podobny problem jak oduczyc kogos od uszczesliwiania mnie tymi wstretnymi szmatami ? mowienie wprost: nie podobaja mi sie i nie bede w nich chodzic nie skutkuje wynoszenie co jakis czas paczek z nietknietymi ciuchami do kontenera pck -tez nie daje rezultatow utrzymuje sie sama juz ladnych kilka lat wielokrotnie powtarzalam, zeby niczego mi nie kupowac a matka wciaz mi to robi z kosmetykami to samo juz naprawde skonczyly mi sie pomysly doradzcie cos :(

Gość ANKASZKLANKAzb
ZEBYS WIEDZIALA JAK TRUDNO AKS EZAROBIC; SZANOWALABYS KAZDY CIUSZEK; OZNA ZAWSZE GO PRZEROBIC; ALBO GUZIKI PRZESZYC NA INNE; nie krytykuj aa ymaa wie jak cjest trudno nakaric wszystkich i ubrac..... za pare lat zaczneisz zarabic, tis ie dowiesz an coi kasa ci starczy, i mamae uszanujesz

Gość xcxcxcxccxcxccxcccxcxxcxccxcxc
prosze o odpowiedzi osoby trzezwe i potrafiace czytac ze zrozumieniem ;)

Gość reflektorwkoszulce
powiedz mamie- to bardzo mile z twojej strony, doceniam, nie gniewaj sie ale bardzo cie prosze, nie kupuj mi nic wiecej,bo mam zupelnie inny gust i nigdy tych rzeczy nie bede nosila. Moze daj do poczytania ten watek jestem mama, mam dorosle dziewczyny- nie ma sensu robic takch prezentow- zadbajmy o siebie, a nie o dzieci wbrew ich woli :-)

Gość Ja wiem ale za późno
Może ktoś skorzysta z mojej rady - przyjmujcie wszystko jak leci z uśmiechem. Gustu Mam i tak nie zmienicie, a one chcą Wam tak okazać miłość. Moja Mama właśnie zmarła i właśnie tej swojej głupiej asertywności i nieprzyjętych prezentów żałuję straszliwie. Brać jak leci, ucałować, podziękować, a potem np. składować w piwnicy. Nie odmawiajcie swoim Mamom. Ja sobie tego dzisiaj nie umiem wybaczyć, być może całe życie będę żałowała!!!!!