Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olek:)

dylemat studiów...

Polecane posty

witam:) w tym roku zdaję maturę i czeka mnie wybór studiów... w związku z tym mam kilka pytań do osób które mogą mi pomóc. 1) zastanawiam się nad wybraniem jednego z kierunków: inżynieria środowiska/ gospodarka przestrzenna/ geodezja i kartografia. Jak myślicie, który z nich jest najbardziej przyszłościowy? Może macie kogoś wśród swoich znajomych, którzy ukończyli któryś z w.w. kierunków? Wiecie może jakie są perspektywy pracy itp.? 2) do studentów/ absolwentów inżynierii środowiska. Czy na tym kierunku duży nacisk kładzie się na chemię i czy osoba, która jej wręcz nie znosi (przez co nie jest w niej biegła) może sobie z nią poradzić? z góry dziękuję za pomoc.

Gość ja studiuje gp
polecam geodezje

ja jestem po inz srodowiska - baardzo polecam.wszyscy moi znajomi po studiach nie mieli problemow ze znalezieniem pracy po nich. jesli chodzi o chemie to byl u nas 1 semestr teorii - wkuwania na pamiec i kilka semestrow z laboratoriami - kazdy robil doswiadczenia - nie mialo to duzo wspolnego z chemia jaka sie poznaje w poprzednich szkolach. dasz rade

Gość gareaghreaghrsh
w geodezji trochę siedziałam i nie polecam, robota jest po tym, nawet nieźle płatna ale robota chujowa jak nie szczęście, czasami jedzie się w teren o 6 rano i wraca po 20, do tego zimno nie zimno trzeba łazić i mierzyć, masa papierkowej roboty przy tym jest, a do tego czasem stare dziadki które potrafią człowieka wkurwić na cały miesiąc, mierzysz mówisz co i jak a on ci dpuę truje że źle żeby jeszcze raz mierzyć bo przed wojną to granica była wedle dwóch buczków

m a d z - to mnie trochę podbudowałeś(-łaś) :) osobiście nie lubię chemii... brr, nie znoszę! jak mam nauczyć sie np. na sprawdzian to przepisuję materiał na kartki i po prostu zakuwam, a zaraz po nim wszystkiego zapominam;/ czytałam gdzieś w necie żeby osoby mające chrapkę na IŚ przygotowały się na mega dawkę chemii i nie ukrywam, że trochę się przeraziłam, ale skoro piszesz że TAK to wygląda to, hmm... :):):)