Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Butla

Jak to zrobic?podpowiedzcie

Polecane posty

Gość Butla

Prosze pomozcie dawno temu moja mama robila takie ciasto ptasie mleczko z galaretka.byly trzy kolory galaretek pociachane na kwadraciki i...no wlasnie nie mam pojecia jak i z czego robilo sie ta mase?moze ktoras z pan mi podpowie dodam tylko ze to bylo takie ciasto tezejace w lodowce znaczy te kawalki galaretki wymieszane z masa

Gość Butla
Nie to na pewno nie byl sernik.moge sie mylic ale ta masa byla moze ze slodkiej smietany...?

Gość wpisz w google
ptasie mleczko z galaretką

Gość Butla
Dzieki jolkaz ale to nie takie ciasto tamto bylo bez biszkoptow i owocow po prostu galaretki i ta masa.dobra dzieki poszukam jeszcze

ja ci podałam tylko jeden link, a tam przepisów podobnych jest dużo, może natrafisz na ten, który cię interesuje:D

Gość możesz zrobić tak
rozpuszczasz galaretkę we wrzątku, gdy wystygnie i delikatnie zacznie tężeć to mieszasz/miksujesz ze śmietaną i do lodówki. Jak już zastygnie, zalewasz wierzch kolejną galaretką, na to później kolejna porcja masy śmietano-galaretkowej, a potem samej galaretki... ile warstw będziesz chciała tyle wylejesz;) po stężeniu łapiesz za nóż i kroisz w ładną kosteczkę;) albo rozpuszczoną samą żelatynę mieszasz ze słodką śmietanką (możesz dodać trochę kakao i cukru wanilinowego), po lekkim stężeniu zmiksować (będzie bardziej puszyste), a potem to już jak w poprzednim przepisie;) nie wiem jak robiła to Twoja mama, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy teraz;)

wiem co masz na myslii, ta masa pomiedzy galaretkami to chyba jest ptasie mleczko (galaretki wymieszane z bita śmietaną), ale nie jestem do konca pewna :) musialabym zapytać swojej mamy jak to robiła :) - podbijcie ten temat wieczorem, postaram sie odpowiedziec :)

Gość Butla
Dzieki dziewczyny juz zmajstrowalam.znalazlam przepis na ta mase ze slodkiej smietany.

Gość mocno_zainteresowana
To podaj ten przepis.

Gość ghghf
śmietana zwykła i żelatyna, trochę cukru. Moja mama to robi.