Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinga polska

Dlaczego wybrałam faceta na ginekologa?Zaraz wam odpowiem!

Polecane posty

Gość kinga polska

Po pierwsze mój facet boi sie krwi,porodow, jest wrazliwy i nie mógł by byc przy moim porodzie.Natomiast mój ginekologa przy moich dwóch porodach był przy mnie i pomagał medycznie, ale takze podtrzymywał mnie na duchu jak było cos nie tak.Powiecie, zaraz, ze połozne, są od przyjmowania porodow, moze i tak, ale wtedy gdy porod postepuje starndardowo i wszystko jest w miare ok, u mnie natomiast za kazdym razem były dodatkowe nieprzewidzane problemy, w ktorych mogł pomoc tylko lekarz.Poza tym nie ma to jak męska ręka i pomoc , nawet pielęgniarki robiły sie milutkie dla mnie, gdy widziały jakie podejscie ma do swojej pacjentki mój lekarz. Inne podejscie jest mezczyzny do kobiety, mezczyzna jest milszy, delikatniejszy, pzy badaniu, a u kobiet ktore byłam, czułam, sie jak potraktowana przedmiotowo.Moj lekarz normalnie, ze mną gada na ulicy jak sie zobaczymy, mojego męza zaczepia i normalnie gadają. Moj mąz cieszy, sie, ze chodze do niego, bo dzieki temu nigdy nie zmuszałam, go do bycia pyz porodzie, bo wiedziałam, ze bedzie przy mnie moj lekarz;) Przykro mi, ze wole sie rozebrac przed facetem ginekologiem, niz przed kobietą, wydaje mi sie to bardziej naturalne.Zreszta co z tego, ze sie przed nim na dole rozbieram, on widzi tysiace kobiet.Nawet jesli go do podniecia w jakis sposob, to on musi sobie z tym radzic nie ja.Choc watpie, bo znam mojego lekarza na tyle, ze wiem , ze radzi sobie z tym zreszta ma zone;)

Gość kinga polska
No, acha i co jeszcze, nie powiem, ze sie troche nie wstydze, bo przy kazdej wizycie jak mam sie rozebrac, czuje sie troche zawstydzona, ale moj lekarz, robi to tak dyskretnie i szybko,ze w zasadzie zapominam o wstydzie.Moze pod tym wzgledem faktycznie leppsza była by kobieta. Poza tym lubię go jako człowieka, jest w porządku wobec swoich pacjentek.

Gość kinga polska
a wy dlaczego wybrałyscie faceceta lekarza , a nie kobiete jest jakas roznica w ogole wg was?

Gość xhdrhtyh
Ja chodzę do faceta bo nie mam innej opcji.. Owszem jest też ginekolog kobieta ale stara i z wiedzą jest jeszcze w 17 wieku... Facet to też taki z deczka debilowaty, ani z nim pogadac, ani o co zapytac ale przynajmniej badania mi zrobi..

ja miałam fajną ginekolog i wszystko było ok do momentu az nie zaszlam w ciążę. Jak nam wyjechała z fasolkami... :P Mnie to wkurzało, męża krępowało. Przeniosłam się do faceta i od razu inna rozmowa, konkretna rzeczowa i mąż swobodnieszy :D

Gość kinga polska
fasolki hehe, tez mnie by to wkurzało;)

Gość hrhr
Rozumiem. Gratuluję wyboru lekarza ale... współczuję wyboru męża. Prawdopodobnie na ojca to się bardziej ten lekarz nadaje niż mięczak który boi się krwi, porodów. A nie poprosił lekarza o zastąpienie siebie w robieniu dziecku? Bo może ogólnie boi się fizjologii, kobiet itp?

Gość hrhr
A co do wyborów lekarzy. Raz przypadkiem trafiłam do kobiety. Więcej takiego błędu nie powtórzę. Akurat byłam na początkui ciąży a kobieta miała takt rzeźnika, była prostacka, olewająca, za to podczas badania potraktowała mnie bardzo brutalnie (wbiła paluchy, wytargała, wymacała). Ohyda. Lekarze - mężczyźni zawsze przedtem i potem byli delikatni i pelni szacunku.

Gość popieram hrhr
:D

Gość kinga polska
do hrhr Mimo, że powinnam sie na Ciebie obrazic, bo wyśmiałas moj wybor męza;) Jednak rozbawiłas mnie :) Co do robienia dziecka, jak widac, mój mąz juz sie "nie boi" :) Moze masz troche racji w tym, z jest w pewnym sensie "mięczakiem", ale jak go brałam,na meża wiedziałam o tym.Wiedziałam, co biore.Mimo, to kocham go;)i chce z nim byc.No, a ginekolog, zastepuje mi w nim to, czego ona nie ma:)hehe

Gość kinga polska
do hrhr:)Poza tym mam swiadomosc, ze ja tez nie jestem ideałem, wiec tez nie wymagam tego od meza.Kazdy ma wady, jego sa akurat takie, ze jest "mieczakiem", ale akceptuje to i kocham go takim jakim on jest.Ja tez mam wady, ktore on akceptuje.Nie ma ideałow, a Ty hr hr jestes idealna???

no właśnie jakoś nigdy nie zdarzyło mi się trafić do niedelikatnego meżczyzny, natomiast do kobiety owszem. One są albo własnie brutalne i olewające, albo ciumkają mi nad głową :o I nawet jak juz znalazlam sobie mloda delikatna, kompetentną i dobrze wszystko wyjasniającą to w ciązy mnie rozłożyła na lopatki. ja wiem ze ciąza sie na mozg rzuca, ale zeby to zarazliwe bylo...? :P

Gość kinga polska
Mój mąż jak widać cwany , przy robieniu dzieci jest, ale juz przy odbiorze go nie ma.Niestety przez to musi sie wsciekac, jak opowiadam przy nim, jaki to wspaniały człowiek z mojego ginekologa:)Gdyby on był przy porodzie:)mowiłabym to o męzu;)hehe

Gość tralalal
ja tez wole facetow

ja byłam i u faceta i u babki i to jeszcze przed porodem kilka razy bo miałam problemy z jajnikami. byłam u kobiety jak miałam 15 lat, byłam dziewicą a ta tak mnie zbadała że 3 dni chodziłam jak cyrkiel. była oschła, traktowała mnie jak kobiete po 5 porodach, a nie nastolatkę. potem chodziłam tylko do facetów, bo zraziłam sie do babek- a oni jak to faceci traktowali mnie jak kobiete- byli delikatni, mili, wiedzieli że moge sie przy nich wstydzić, to byli elokwentni i uprzejmi. poród prowadziło mi dwóch lekarzy, pierwszy spoko, a drugi to ideał gina- powiedział wszystko co chciałam, był delikatny, uspokajał mnie, mówił co będzie robił i był przy porodzie co pomogło mi i to bardzo- bo położne traktowały mnie jak wielkie śmierdzące 20-letnie gówno :O