Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yusti

Brązowe plamienia

Polecane posty

Gość yusti

Witam! Jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Kochałam się bez zabezpieczenia kilka razy w ciągu ostatnich 7 dni (od tygodnia przed okresem). Okresy regularne, średnio co 27 dni, więc wyszłam z założenia, że mam dni niepłodne. Dzisiaj miałam dostać okres, ale trzy dni temu zaczęły się u mnie brązowe plamienia. Czy jakimś cudem mogłam zajść w ciążę? Czy w ogóle jest możliwe, abym miała już jakieś objawy ciąży? Standardowo bolą mnie piersi i kłują mnie jajniki, pobolewa w krzyżu...hmm...ale jakoś normalnego okresu nie widać...

Zrób test,tak będie najlepiej.Kobiety w różnym czasie mają owulację,więc jest taka możliwość!

Gość yusti
Dziękuję za odpowiedź. Masz rację. Ja wiem, ze powinnam ten test zrobić, ale chyba chcę jak najdalej odsunąć od siebie myśl, że mogłabym być w ciąży. Głupie to z mojej strony, bo świadomie kochałam się bez zabezpieczenia, tylko, że ja byłam święcie przekonana, że dni niepłodne, za tydzień okres...chyba na siłę chcę znaleźć inną odpowiedź...pozostaje nastawić mi się psychicznie...

Nie ma za co.Hm...zrób ten test jutro rano,bo jakbyś nie była w ciąży,to po co masz się schizować?A jeśli jesteś w ciąży,to i tak prędzej czy później będziesz wiedziała i to się nie zmieni,więc po co czekać?

Gość patusiakkkkk5
a ja tez sie przylacze zrob test....poniewaz wlasnie u mnie bylo tak ze okres mi sie spoznil kilka dni a mialam lekkie brazowe plamienie i cos bylo to dla mnie nie tak bo sama od siebie nigdy plamien nie mialam...i okazalo sie ze jestem w ciazy :) ale tak bylo u mnie u ciebie moize to byc zwykle plamienie przed okresem nie wiadomo zrob test

Gość yusti
Właśnie się zastanawiałam, kiedy zrobić ten test. Faktycznie jutro byłoby najlepiej...Może jeszcze coś się zmieni do tego czasu, a jak nie to przynajmniej będę wiedziała...Pluję sobie teraz w brodę, że byłam taka nierozważna. Zawsze bardzo uważałam, ale tydzień temu zgłupiałam...namiętność, brak prezerwatywy i na szybko wyliczyłam dni niepłodne

Miałam najpierw plamienie brazowe potem sluz biały z domieszka krwi i lekki bol podbrzusza ,zrobiłam test okazał sie pozytywny:)

Plamienia,a upławy to jeszcze jest różnica!Ja najpierw maiłam brązowe upławy,a potem maleńka plamka krwi,następnie już większa!:(

Gość yusti
Dziewczyny. Jak się okaże, że jestem w ciąży, to padnę. Jakoś nigdy nie chciałam specjalnie mieć dzieci. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. To by totalnie wywróciło moje życie do góry nogami. Mam swoje przyzwyczajenia...Mój mąż ma podobnie, chociaż bardzo lubi dzieci... jednogłośnie postanowiliśmy się z tym nie spieszyć...Jeżeli to każe się prawdą, to oboje padniemy...

Gość yusti
Masz rację Nadzieja. Będzie dobrze, a może raczej będzie to, co ma być. Jestem wrodzoną optymistką i wierzę, że zawsze jakoś to będzie. Czas pokaże. Widzę, że Ty zrobiłaś smutną minę, kiedy pisałaś, że dostałaś okres (tak zrozumiałam). Jeżeli starasz się o dzidziusia, to prędzej czy później będziesz go miała :-) Pozdrawiam dziewczyny, które jeszcze się wypowiedziały i mają dzieci. Jeżeli jesteście szczęśliwe, to jest to najważniejsze :-) Chociaż nie powiem, że ciarki mnie przeszły jak przeczytałam, że mam podobne objawy, które Wy miałyście i okazał się, że będziecie Mami. Mi póki co pozostaje poczekać...

Gość ja zawsze przed @ mam plamieni

Gość yusti
Wiem, że niektóre kobiety mają plamienia przed okresem. Dlatego też zadałam swoje pytanie. Ja nigdy nie miałam takich plamień. okres jak w zegarku, nawet co do godziny...A tutaj trzy dni przed okresem, jakieś brązowe plamy w małych ilościach. Nie wykluczam, że może to być normalne, przecież kobiety to nie maszyny. nami rządzą prawa fizjologii, hormony, stresy codzienne itd. Zaniepokoiłam się, ponieważ nigdy tak nie miałam, a dodatkowo kochałam się bez zabezpieczenia będąc przekonaną, że mam dni niepłodne...może miałam te dni niepłodne i nie mam co się tym martwić...może to też wynika z faktu, że jakieś dwa tygodnie temu brałam jeszcze antybiotyki...Zakładam już w tym momencie, że wszystko jest możliwe...

a tak na marginesie to mozesz ten test zrobic jeszcze dzis ja robiłam wieczorem z tym ze ta druga kreska jesli ma byc moze byc jasniejsza bo stezenie beta hcg jest wyzsze rano ale wieczorem rowniez pokaze ciaze (o ile wogole jest)

Gość yusti
Mamuśka. Prawda jest taka, że gdybym się tak nie bała, to już bym ten test zrobiła...ech...ale poczekam jeszcze, może jednak coś się ruszy. ..Staram się póki co zachować spokój, chociaż minę mam nietęgą...i mam ochotę krzyczeć...ale jestem dorosłą kobietą i trzeba trzymać fason...