Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tak źle i tak nie dobrze

IDZIE LATO! Mój koszmar doslownie:(

Polecane posty

Otóż chodzi o moją chudość! Mam 172 cm wzrostu i ważę 52 kg. Czuje się jak szkieletor! Wstydze się okropnie nosić koszulki, bluzeczki itd. Wstydze się odkrywac ramiona. Może nie jestem anorektyczna i tak źle nie wyglądam, ale po prostu się wstydze własnego ciała! Mam traumę od dzieciństwa, moja ciotka wiecznie wmawiała mi, że jestem okropnie chuda itd. Ma córkę która ma na pewno anoreksję i wciska mi zawsze, że jestem chudsza od niej! Ona ma 165 wzrostu i waży 40 kg!! Ile razy przez nią płakałam. Ja jestem dorosłą kobietą, moi najbliżsi tłumaczyli to tym, że ciotka po prostu próbuję dowartościować siebie i swoją córeczkę moim kosztem! Gdyż mam naprawdę cudowną figurę! Nie wiem jak się pozbyć tego uczucia:( Te wieczne wkręcanie mi...moja ciotka "gruba baba". Naprawdę okropnie się czuję od dziecka, ale nie potrafię przytyć, jem i jem i nic! Mój mężczyzna jest bardzo zadowolony z mojego wyglądu, mojej figury. Powiedział, że kiedyś "nakopie" tej mojej ciotce za te okrutne kłamstwa, które mi wciska! Powiedzcie kochani jak się podbudowac, jak mam podwyzszyć swoją wartość? Nie potrafię chyba przez to wszystko, a wiem, że jestem atrakcyjną kobieta.... Musiałam się wygadać kurcze. Bo po prostu jak myślę o lecie, o wyjściu w bikini na plaży to ciarki mnie przechodzą./

Gość katheriness
a co ja mam powiedziec . Moja dupa jest jak szafa i jak pierdne to idzie taki podmuch ze wszystkim domownikom wlosy wiatr rozwiewa

Fajny wpis nie ma co :) Kurcze ale ja pisze poważnie:(

Pani Smakowita ja też wydaje mi się wyglądam dobrze. No ale właśnie przez tą moją traumę uważam, że każdy myśli tak jak moja wredna ciotka ..

Gość a ile masz lat autorko
mi też zawsze wciskali takie teksty, ale byłam silna i dziś już czuję sie w swoim ciele świetnie, a mam 178 cm i 56 kg. 28 lat

Daj spokój! :) jestes napewno super zgrabna laseczką! Do tego twojemu facetowi się podobasz a to chyba najwazniejsze:) Moj slini się na mój widok wciąż od 4 lat więc nie interesuje mnie co myslą o mnie inni;)

Gość
dziewczyno masz idealna figure jak modelka ciesz się na starosc kazdy grubnie kiedys i tobie przybedzie kilogramów!

Mam 22 lata. Straszne jest to męczenie się z sobą. Gdy przez tak długi czas słyszało się teksty tak okrutne:/ Pozostało to w mojej psychice. Mam wspaniałego, mega przystojnego mężczyzne i czasami myslę własnie jak On może ze mną być... taką szkapą itp .

Moim zdaniem wazysz za malo, ale jesli sie zle nie czujesz i podobasz sie facetowi, nie ma sie chyba czym przejmowac. Zdrowiej byc za chudym niz za grubym. Za szczuple ramiona zle nie wygladaja, nogi czasem smiesznie jesli to dwa patyczki, ale bez przesady...

Gość karla marla
ja mam 163 i 47 kg a wazyłam 43 kg - przytyłam jedząc czesto i do syta az miałam wrazenie ze pęknę... do tego srednio raz w tygodniu fast foody... noo i przytyłam 4 kg

Gość karla marla
wiem ze nie zdrowe ale ja tak bardzo bym chciała na lato byc grubsza :/

"Trzeba osiągnąć maksymalny przyrost mięśni przy minimalnym tkanki tłuszczowej używając wysokiej jakości białka, np. piersi kurzych, chudego indyka (nieprzetworzonego), białek jaj, ryb, chudych części wołowiny, białek serwatki. Kalorie z węglowodanów powinny pochodzić z węglowodanów złożonych, takich jak płatki owsiane, ryż niełuskany i kartofle. Uważna obserwacja powinna upewnić nas, że tym, co gromadzimy jest beztłuszczowa masa ciała, a nie tłuszcz. Powinno się sprawdzać jakość przybranej wagi poprzez pomiary wagi, tkanki tłuszczowej i obwodów dokonywanych co sześć do ośmiu dni."

Gość Najlepiej sprawdź...
.. jaki masz wskaźnik BMI. Podaję linka, gdzie waga jest uzależniona również od wieku, bo ten również ma znaczenie: http://vitalia.pl/index.php/mid/6/fid/22/diety/dieta I wszystkiego się dowiesz:) Ja mam przy dokładnie Twoim wzroście obecnie wagę 63-64kg i mam wrażenie, że jest mnie za dużo, choć faceci uważają zupełnie inaczej.. A moja babcia, że jestem strasznie chuda:) Ale to się zmienia z wiekiem... Jej i moim:) Podobno idealna dla mnie waga, dla mojego wieku (30 lat) to powinno być np 62 kg (różne inne kalkulatory pokazują inaczej..:) ). Ale tu chodzi przede wszystkim o swoje samopoczucie.. A co do niedowagi, jeśli uważasz, że jesteś za chuda i nie jesteś w stanie przybrać na wadze - idź zbadać tarczycę, bo często właśnie z tym problem jest związany. Inna kwestia, to psychika. Tu potrzebny terapeuta, który Ci odblokuje psychikę... Generalnie - da się coś z tym zrobić:)