Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaaaaa

problem z tyciem :(

Polecane posty

Gość załamanaaaaaaa

Moim problemem jest szybkie przybieranie na wadze :(. Od jakiegoś czasu cały czas tyję, ale teraz przeszłam już samą siebie. Właśnie przymierzyłam sukienkę którą kupiłam 2 miesiące temu, była luźnawa a dziś jest opięta... myślę, że przytyłam ok 5kg przez te 2 miesiące... Nie mieszczę się już prawie w nic, jestem wściekła na siebie :( Od stycznia nie palę papierosów, ale staram się nie podjadać. Mój chłopak twierdzi, że aż tak dużo nie jem. W chwili obecnej ważę 67kg :(:(:( Czuję się jak słoń, nigdy tyle nie ważyłam, najlepsza waga dla mnie to 55kg. Dwa razy w tygodniu chodzę na aerobik. Ciągle jestem śpiąca, w mojej rodzinie kobiety mają problemy z tarczycą. Być może powinnam zrobić badania ? Z drugiej strony nie chcę tłumaczyć sobie mojej nadwagi chorobą...

Gość drakr33
wcale nie jest tak zle . Co maja powiedziec kobiety , ktore waża 90 kg?

Gość drakr33
te kobiety ktore waza 80 , 90 kg powinny plakać , a nie ty . Twoja waga jest wysoka , ale nie katastroficzna .

Gość
koniecznie zrób badania na tarczyce;TSH, ft4 i ft3, niedoczynnosc tarczycy moze wywoływac tycie i sennosc.

Gość załamanaaaaaaa
drak33 ale ja nie chcę zaliczać się do tych kobiet które ważą 90kg :( Już teraz wyglądam jak baochłop, wielkie grube ramiona, pulchna tważ, brzuch jak w ciąży, wiszące tzw "schaby" nad boczkami :(

Gość drakr33
stosuj sie do diety . Wydzielaj sobie jedzenie . Rob mniej kromek na sniadanie , nie jedz kolacji . Tylko obiad i sniadanie itd itp . Wkrotce na pewno schudniesz .

Gość załamanaaaaaaa
stosowałam wiele diet, każda kończyła się przytyciem, ale teraz tyję z dnia na dzień :( I nie obżeram się!

Gość załamanaaaaaaa
może powinnam wybrać się do dietetyka ?

Gość drakr33
co to znaczy stosowalam sie do diety ? Dieta ma trwac caly czas , a nie w czasie przeszłym . Dieta to nie rzecz ktora mozna porzucic . Trwaca 24 godziny na dobe przez 366 dni w roku .

Gość załamanaaaaaaa
różne diety... 1000kcal, 10 dniowa, mniej pieczywa, bez masła, chude zupki i efekt taki jak widać :(

Gość drakr33
co to znaczy 10 dniowa ? Dieta ma trwac caly rok .

Gość załamanaaaaaaa
podczas diety dziesięciodniowej je się różne produkty, z każdej grupy po 2 dni. Np 2 dni kefir, potem 2 dni mięso, 2 dni jajka...

Gość Ediee
Tez mam taki problem. Teraz juz jestem na granicy-wazę ok 59. tragedia-jestem sobą zalamana:/

Gość załamanaaaaaaa
59... ja bym była szczęśliwa gdybym teraz ważyła 59kg :) a kiedyś to dla mnie też było bardzo dużo...

Gość Ediee
zalamana- niestety wyglądam fatalnie..ogolenie prawda jest taka ze jak jestem na diecie i jem sladowe ilosci jedzenia to wazę ok 51, ale pozniej kiedy nie mam juz sil kolko się zatacza. W ogole przy 51 dalej nie wyglądam najlepiej- bo chyba jestem jablkiem-moj brzuch przypomina kulkę. ;/

identyczne objawy plus wieczne uczucie zimna wywoływała u mnie niedoczynnosc tarczycy. biore tabletki i jest teraz ok, chociaz kilka nadprogramowych kilogramow i tak mi zostało.