Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynka-ze-śląska

przeziębienie czy alergia?

Polecane posty

Gość justynka-ze-śląska

Od kilku tygodniu męczy mnie katar, który znika po 2-3 dniach, ale pózniej znowu się pojawia. I już sama nie wiem czy to jest alergia czy zwykłe przeziębienie bo ostatnio trochę boli mnie gardło.

Gość bez badań nikt ci nie powie
które z tych dwóch jest winne

Gość Marieta.
Hej , nie myślę żeby przeziębienie łapało co 2 dni . Zaczyna się okres pylenia , może coś w tym kierunku bardziej Ci dolega . Udaj się do lekarza pierwszego kontaktu i poproś o skierowanie do alergologa on Ci zrobi testy alergologiczne i będziesz miała czarno na białym . Jeżeli lekarz rodzinny uzna , że na oko widać , że jesteś alergiczna będziesz zażywać leki typu : Budiair , xyzal itp . Jeżeli masz kaszel , przebadaj kał ! kaszel i ból gardła może być spowodowany obecnością glisty ludzkiej w organizmie . Pozdrowionka ;)

Gość bez badań nikt ci nie powie
może miec chore zatoki. Wtedy miałaby katar dłużej. Miałam tak kiedyś, moja mama też.

Gość justynka-ze-śląska
coś mi się wydaje, że to alergia bo wziełam leki przeciwalergiczne i katar przeszedł a co do skierowania do alregologa to mój rodzinny raczej nie wypisze, musialabym przyjśc do niego cała w krostach może wtedy by sie łaskawie zgodził wypisać;)

Gość Adina123
Alergii nie należy ignorować, bo nieleczona może przerodzić się w astmę. Zastanów się, czy te objawy pojawiają się u Ciebie sezonowo (porównaj je z kalendarzem pyleń). Teraz pylą drzewa, ale sezon ich pylenia wkrótce się skończy, jeżeli skończą się też Twoje objawy, to czeka Cię wycieczka do alergologa. Na stronie alergianapylki.pl znajdziesz kalendarz pylenia i wykaz objawów, które towarzyszą alergii.

Gość Gość

Mój syn to astmatyk i stosujemy regularnie inhalator Novama Familino Pro. Sesje dość krótkie. To nie jest sprzęt wymagający serwisowania na pewno, a jak rozmawiałam przy zakupie to serwisują na zasadzie „door to door”, więc spokojnie. Myślę, że urządzenie dobrze się sprawdzi u każdego, kto pracuje w zadymionych, czy zakurzonych pomieszczeniach. Można od razu komfort odzyskać oddychania.

Gość kuba

Na pewno można wybrać jakiś inhalator przygotowany przez Sanity. W ofercie firma ma sporo różnych modeli, więc pewnie coś interesującego wybierzesz. Pojawił się także w ostatnim czasie taki model jak Alergia STOP, który ma być specjalnie przygotowany pod kątem alergików. Nie wiem, co tam dokładnie ma być właśnie pod ich kątem, ale pewnie warto zerknąć.

Gość Tolek

Jeśli chodzi o przeziębienie, to nie znam skuteczniejszej metody niż tabletki Pelafen. Są bardzo skuteczne, a w składzie mają pelargonię afrykańską.