Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maaaaanka

Pilne

Polecane posty

Gość Maaaaanka

Witajcie pisze prace magisterska.. (pedagogika opiekunczo-wychowawcza) i zastanawiam się nad tematem. Promotor zaznaczył ze powinno to być zestawienie np rodzina z problemem alkoholowym i bez takiego problemu. Dzieci z domu dziecka i z prawidłowo funkcjonującej rodziny. Mam kilka tematów, ale może macie jakiś fajny pomysł. z góry Dziekuje :) pozdrawiam

Gość o dwóch takich

Gość pedagogy
Hej :) Moja kolezanka ma temat: Zjawisko alkoholizmu mężów a współuzależnienie żon i dzieci. :)

Gość Maaaaanka
rozumiem, ale widzisz ja musze miec jedno dobre drugie złe...czyli jak maz pije to zona nieee itp :) ale dziekuje za propozycje:)

Gość pedagogy
To może coś o wchodzeniu w dorosłosc dzieci z domów dzoecka które zostały adoptowane przed okresem dojrzewania i takich które do pełnoletnosci w nich zostały?roznice... tylko nie wiem czy to Twoja działka

Gość Mannnnka
wyjasnie o co mi chodzi to ma byc ogolnie tak: Edukacja osób z problemem alkoholowym i nieuzaleznionych lub rozwoj dzieci z domu dziecka i z rodzin "normalnych", wychowanie osob karanaych i niekaranych...

Gość pedagogy
Hmm.. i zaden z tych tematów Cie nie interesuje? bo nie rozumiem w czym problem...ja w tym roku zaczynam pisac prace licencjacka dopiero...

Gość Soniaaaa
a kiedy masz obrone prac? w tym roku juz? w czerwcu?

Gość Maaanka
nie w tym roku nie mam dopiero temat wybrac musze, a obrona za rok;) ale juz zaczynamy pisac. Czy interesuja mnie te tematy owszem, ale szukam czegos jeszcze... mam czas wiec moze padnie cos co mnie bardziej zainteresuje...

Gość yyuyuuyuuyuyu
moze bezrobocie a osoby zatrudnione

Gość Maaaankaaaa
dobry temat dziekuje za propozycje :)

Gość Ptaszki ćwierkają
A moze coś o surogatkach, tylko nie wiem, czy zestawienie ich z matkami, które nie oddają swoich dzieci jest adekwatne...

Gość Maaaankaaaa
temat rowniez fajny tylko ja musze zrobic oprocz tego badania wiec "trudno" bedzie mi znaleźć 60 osób...

Gość Ptaszki ćwierkają
A no to fakt..chociaż chyba z każdej grupy będzie Ci trudno znaleźć 60 osób..A nie mże być inne badanie ? np na 3 osobach, ale tak od początku do końca i na tej podstawie wyciągnąć wnioski ? pewnie nie może, ale coż, myślę głośno ;)

Gość Maaaannkka
niestety nie może musi byc 60 osób, to nie jest wcale az tak duzo. Mam jeszcze troszke czasu wiec zastanawiam sie nad wyborem tematu ale fajny temat nie powiem, tylko niestety do badań zbyt skomplikowany.. PS. Może jakies inne propozycje??

Gość Ptaszki ćwierkają
No to może inne, np: bezstresowe a tradycyjne wychowanie dzieci; ideały młodzieńcze lub dziecięce a wirtualizacja i globalizacja, albo znajomości wirualne a realne...no coś takiego na miarę naszych czasów, że ogólnie już nie potrafimy się normalnie dogadać po ludzku tylko wszystko przez kompa (łącznie z sexem)..bo szczerze mówiąc o bezrobotnych i alkoholikach to już chyba oklepany temat

Gość Maaanka
o bardzo fajny temat mi podsunełeś/ aś ten znajomosci realne a wirtualne super zastanawiam sie czy znajde litaerature na ten temat... ale dziekuje bardzo :) jak masz ochote jeszcze podac jakąs propozycje zapraszam.. chcialam o malzenstwach i zwiazkach konkubinackich (ale badania nie bardzo pokazywaly co chciaalam uzyskac ) bo to jednak za malo osob..

Gość Ptaszki ćwierkają
Myśle, ze jak dobrze poszukasz to znajdziesz literaturę. Może nie zawsze bedą to odrębne pozycje ale rozdziały w książkach z tematu jakiegoś pedagogicznego na pewno.w końcu to znak naszych czasów, więc na pewno ktoś już coś spłodził na takie tematy:). więc powodzenia w znalezieniu tematu, jak coś jeszcze wymyślę to napiszę.

Gość Maaanka
dziekuje raz jeszcze :) czekam na dalsze propozycje:P

Gość kamilos78236954123
a moze cos o maloletnich ciazach i ciazach kobiet po 40

Gość Maaaaannka
moze jakies inne propozycje :)