Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hipotezolubka

Ciąża na skutek "kłamstwa"

Polecane posty

Gość Hipotezolubka

Zaznaczę na wstępie, że moje pytanie jest czysto hipotetyczne i nie mam ochoty wymyślać prowokacji (zresztą pewnie nikt by się nie nabrał), jakoby taka sytuacja się zdarzyła, ale interesuje mnie taka kwestia: Jeśli trafiłabym na partnera seksualnego tak egoistycznego i lekkomyślnego, że mówi mi, że przeszedł wazektomię w związku z czym nie musimy się zabezpieczać, a jest to nieprawdą (tylko np. gówniarzowi nie chce się kupować prezerwatyw), w wyniku czego zachodzę w ciążę - czy taka sytuacja kwalifikuje się jako ciąża w wyniku czynu zakazanego przez prawo i, co za tym idzie, czy mogę poddać się legalnej aborcji? Ktoś może wie?

Gość jestemsobie dzisiajtaka
ja wiem :D nie, to nie będzie gwałtem bo stosunek odbędzie sie za twoją zgodą

Gość Hipotezolubka
No wiem, że nie będzie gwałtem, ale czy będzie czynem zabronionym przez prawo? Przecież to nie tylko gwałt, ale też np. kazirodztwo, pedofilia itp.

Gość alicja mikołów
dobrowolnie poszłaś do łóżka z facetem, zaszłaś w nieplanowaną ciążę i nie ważne czy facet cię oszukał, pękła gumka czy zapomniałaś pigułki. To nie są powody do przeprowadzenia legalnej aborcji.

Gość bojabojaboja
Na mój rozum Twój przypadek się nie kwalifikuje jako ciąża w wyniku przestępstwa.