Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bunia22

Problem z siostra, moczy sie..Pomocy.!

Polecane posty

Gość bunia22

Ma 13 lat i od niedawna zaczęła sie moczyć w nocy. Mieszka z babcia i bratem (15 lat) Ja studiuje i przyjeżdżam tylko na weekend.Po tych "mokrych nocach" jest bardzo nieśmiała i zamknięta w sobie, unika kontaktów ze mną i bratem. Kiedy zasugerowałam wizytę u specjalisty była po prostu przerażona. Powiedziała, ze nie chce iść bo się boi i wstydzi.Nie wiem czy ma jakiś problem bo nie chce ze mną o tym rozmawiać bo mówi że ja ten temat krępuje.Myślę ze boi się głupich komentarzy brata. A ja nie chce jej nigdzie silą zaciągać i sprawiać, żeby czuła się jeszcze gorzej.

Gość nie chłopak
http://zdrowie.gazeta.pl/zdrowie/2,51164,,,,37394310,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html Kiedy należy udać się do lekarza * Gdy podejrzewasz, że przyczyną nocnego moczenia jest zapalenie pęcherza moczowego (nieprzyjemny zapach moczu, dziecko skarży się na ból oraz pieczenie podczas oddawania moczu). * Jeśli moczenie nocne występuje po kilku ''suchych'' nocach i nie ustaje w ciągu następnych kilku dni. * Jeśli dziecko, które ukończyło 4 lata, nadal moczy się każdej nocy lub bardzo często. * Gdy nocne moczenie się dziecka staje się problemem dla całej rodziny. * Gdy dziecko wyraźnie cierpi z powodu swej dolegliwości. * Jeśli zawiodły wszystkie próby leczenia domowego. Co zrobi lekarz Zleci badanie moczu, aby upewnić się, czy nie doszło do infekcji dróg moczowych, oraz badanie poziomu glukozy we krwi, by wykluczyć cukrzycę. W przypadku podejrzenia nieprawidłowej budowy dróg moczowych lekarz zleci przeprowadzenie dodatkowych badań specjalistycznych (np. badanie USG lub zdjęcie rentgenowskie dróg moczowych). Jeśli nie można znaleźć przyczyny nocnego moczenia się (co zdarza się najczęściej), lekarz zdecyduje o dalszym postępowaniu

Gość bunia22
Dziekuje za rade ale ona nie chce isc do lekarze !

Gość lolka_77
Ona nie chce!? A ty jako dobra siostra wytłumacz jej, że to konieczne i że pójdziesz z nią!

Gość ja miałam tak samo
okazało się, że mam chore nerki i kilka lat trwało leczenie. Nie lekcewarz tego

Gość ja miałam tak samo
lekceważ*

Gość kazdy dzwoni do znajomych
jak możesz dawać 13 latce prawo do NIE CHCENIA! Od tego sa opiekunowie prawni, aby wziac dzieciaka za rękę i zaprowadzic do lekarza jak jest chore...

Gość kazdy dzwoni do znajomych
a czy przypadkiem nie zaczęły sie problemy w nowej szkole? takie moczenie pojawia sie czasami na podłożu psychicznym a nie organicznym

Gość bunia22
Co prawda jest pierwszy rok w gimnazjum ale jak by się coś działo to by brat na pewno coś zauważył bo chodzą do tej samej szkoły. Ona czym bardziej się tym przejmuje tym częściej się moczy...

Gość bunia22
chetnie zlizuje ich mocz z prześcieradla :classic_cool:

Gość bunia22
bunia22 chetnie zlizuje ich mocz z prześcieradla Podszywanie się po kogoś nie da Ci rozumu.! Ja naprawdę szukam pomocy.!

Gość bunia22
robię z siostrą konkurs na miss mokrego prześcieradła :classic_cool:

Gość RODACYYYYY!!!
spierdalaj stad dzisiaj!

Gość amaletta
Co prawda jest pierwszy rok w gimnazjum ale jak by się coś działo to by brat na pewno coś zauważył bo chodzą do tej samej szkoły. Ona czym bardziej się tym przejmuje tym częściej się moczy... znajome dziecko ( lat 6) tak reagowało na rozwód rodziców :O idź z dzieciakiem do urologa i do psychologa...ja obstawiam problemy w szkole --może jakas wredna nauczycielka, albo za wysoki poziom sie zrobił, albo problemy w grupie róiesniczej

Gość naniek
Zal mi Cb podszywaczu, dziewczyna tu z problemem a ty jaja sobie robisz!

Gość karolcia99999
Kiedy należy udać się do lekarza * Gdy podejrzewasz, że przyczyną nocnego moczenia jest zapalenie pęcherza moczowego (nieprzyjemny zapach moczu, dziecko skarży się na ból oraz pieczenie podczas oddawania moczu). * Jeśli moczenie nocne występuje po kilku ''suchych'' nocach i nie ustaje w ciągu następnych kilku dni. * Jeśli dziecko, które ukończyło 4 lata, nadal moczy się każdej nocy lub bardzo często. * Gdy nocne moczenie się dziecka staje się problemem dla całej rodziny. * Gdy dziecko wyraźnie cierpi z powodu swej dolegliwości. * Jeśli zawiodły wszystkie próby leczenia domowego.