Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miffy007

Rozjasniacz loreal z amoniakiem i aktywator 9%?

Polecane posty

Witam, moje pytanie skierowane jest to dziewczyn ktore mialy stycznosc z tym rozjasniaczem. Kusze sie na kupno tego produktu poniewaz slyszalam ze nie niszczy on wlosow w tak duzym stopniu jak inne specyfiki tego rodzaju. Rozjasniacze te dostepne sa w dwoch wersjach z i bez amoniaku. Bez amoniaku odpada bo z tego co mi wiadomo jest polecany osobom o wlosach w jasnych tonacjach. Od kliku miesiecy jestem w trakcie schodzenia z czerni. Przez caly czas schodzilam z tego koloru metoda pasemek a za kazda wizyte i fryzjerki place 60zl.. na allegro za rozjasniacz z aktywatorem + przesylka zaplace 50zl wiec bardziej mi sie to oplaca. Mam kilka grubych pasm czarnych wlosow reszta (zwlaszcza wlosy z gornej czesci) sa w kolorze niezindentyfikowanym (ani to rudy, ani braz) poprostu khaki ;] rozjasniacz ten chcialabym nalozyc na czarne pasma, ale nie mam pojecia ile trzymac ten rozjasniacz na tych wlosach itd. Druga czesc wlosow rowniez chcialabym rozjasnic tym samym rozjasniaczem wiem ze czas trzymania mieszanki napewno powinien byc krotszy bo te wlosy sa juz kilkakrotnie rozjasniane i oslabione. Moze ktoras z Was miala podobna sytuacje do mojej i podzielilaby sie ze mna opiniami i przezyciami? Pozdrawiam

Gość Anq26
Po pierwsze farby nie ściąga się rozjaśniaczem! Są specjalne produkty np. ten http://www.allegro.pl/item964931875_prosalon_chantal_colorpeel_dekoloryzator_2x100g.html nakaldasz go żeby ściągnąc poprzenio nałożone farby i tak powinna zrobić pierwsza fryzjerka. Następnie spłukujesz suszysz i nakładasz normalnie farbę ale o ton jaśniejszą niż chcesz mieć. W twoim przypadku zalecałabym teraz tak zrobić, ściągnąć jeszcze tenstary koor co został kolor a potem nałożyć albo ciemny popielaty blond albo jakiś jasny brąz popielaty (popielaty żeby zniwelować rudości) jak nałozysz zwykły rozjasniacz z 9% woda to nie dość ze wyjdą pomarańczowe to jeszcze je zniszczysz.

Gość Anq26
i ten produkt możesz nałożyć na całe włosy bo działa tylko na sztuczne pigmenty i tych rozjaśnionych nie zmieni już. A potem farbę na całość i to z max 6% wodą!

Anq26 dziekuje za odpowiedz. Nie chcialam ryzykowac takimi srodkami i nakladac na wszystkie wlosy bo balam sie ze te rozjasnione mi odleca. Weszlam na link ktory mi Pani podala i tam jest napisane ze srodek ten nie zawiera amoniaku i jest lagodny dla wlosow. Moje rozjasniane wlosy sa naprawde oslabione. Czy po uzyciu tego srodku mam 100% pewnosc ze calkowicie sciagnie czarny kolor z moich wlosow? jaki odcien uzykam?

Gość Anq26
w zależności od tego ile razy były na czarno farbowane inny będzie efekt, optymalnie będą miały kolor zbliżony do naturalnego.

Anq26 wlasnie problem w tym, ze moje wlosy byly kilkakrotnie farbowane na czarno trwalymi farbami, w ten sposob na wlosie jest duzo warstw czarnego pigmentu i strasznie ciezko sciagnac czarny kolor z moich wlosow zwlaszcza na koncowkach. Wiec watpie w to ze ten dekoloryzator sciagnal by czarny za pierwszym razem musialabym podchodzic do tego kilkakrotnie, a nie chce zeby wlosy mi wypadly bo naprawde sporo juz przeszly. Zaznacze tez ze mialam juz raz robiona dekoloryzajce i nic z tego nie wyszlo oprocz zoltych odrostow. Dolnej czesci wlosow w ogole nie ruszylo. Pozdrawiam

napewno ma Pani wieksza wiedze ma ten temat, z tego co wyczytalam w innych Pani wypowiedziach zajmuje sie Pani fryjzerstwem i z tego co widze ma Pani spore doswiadczenie. Ma Pani racje rozjasniacz z woda o tak wysokim stezenniu z pewnoscia bardziej zniszczy wlosy niz dekoloryzator ktory mi Pani polecila uzyc. Z reszta pytalam dziewczyny ktora uzywala dekoloryzatora Chantal i rozjasniacza z loreala, powiedziala mi ze po rozjasniaczu odrazu bylo mozna odczuc ze wlos jest szostki matowy i pozbawiony blasku, natomiast po dekoloryzatorze nie odczula takiej zmiany. Mysle ze poslucham Pani rad i skusze sie na kupno tego produktu skoro jest on lagodny i nie grozi mi wypadniecie wlosów :P Mam jeszcze jedno pytanko skierowane do Pani. Mam dosc dlugie wlosy prawie do pasa czy jeden zestaw tego specyfiku mi wystarczy czy bede musiala zamowic dwa zestawy 2x100g ?

Gość Anq26
Szczerze? Końców nie ruszy nic. Będą czarne i tak, ewentualnie brązowe. Na takiej długości włosy na pewno nie starczy 1 opakowanie i i tak będzie trzeba ściąć z 10-15 cm zniszczonych końców, żeby jakoś to wyglądało. Po dekoloryzacji nakłada się normalnie farbę, żeby uzyskać odpowiedni kolor, proponowałabym naprawdę zostać przy jakimś ładnym jasnym brązie i nie dążyć na siłę do blondu...