Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Góralka z Podhala

Ona z Łodzi On z Podhala co o tym sądzicie????

Polecane posty

Gość no nie wierze
od kiedy to sieniawa na podhalu jest? przeciez to podkarpacie

Gość Góralka z P......a
O to ja wam też powodzenia życzę z całego mojego serca;) obyście jak najdłuzej wytzymali hej!!! a ja dziękuję i czekam na poniedziałek;*;*;* dzięki ci dobra dzioucho!!!

Gość Góralka z P......a
Morze i podkarpacie dla mnie jedno i to samo chyba że jesteś góralem albo góralką to zwracam honor wybacz ale jeszcze tak dobrze nie znam południa Polski

Gość xzagubionasz
ja jetsem tez z podhala ;D :)

Gość @@@Jacko@@@z@@@Bogdańca@@@
oj tam my się nie gniewamy... jako górale;*;*

Gość Góralka z P......a
To pozdro ludziska z podhala hej!

Gość Miruna
kocham podhale

Gość Góralka z P......a
spadaj Miruna bo ci z kierpca wyjadę to się na Giewoncie znajdziesz

Gość PRZECZYTAJ AUTORKO PROSZE!
Z CAŁEGO SERCA, CHOC CIE NIE ZNAM, na temat górali, ja Ci cos szczerze powiem. Byłam z góralem, z pod Nowego targu, (aktualnie w tym roku bedzie mial 22 lata) . Kłamal mnie przez cały czas, chciał tylko jednego i KASA! kasa sie liczyła, sprzedałby mnie najchetniej za 100 zł to smutne. Był synkiem mamusi i tatusia, jako jedyny syn - miał jeszcze młodsza siostre. pisze do ciebie, aby cie przestrzec dziewczyno, naprawde z całego serca nie chce zeby którakolwiek przez górala cierpiała. ja mam 20 lat. w koncu mnie zdradzil , poszedl z inna do lozka, a oklamywal notorycznie. rzucilam go ponad rok temu, a on nie mial nawet wyrzutów sumienia. przestrzegali mnie przed góralami rózni ludzie, po małzenstwach z nimi i w ogóle. oni maja mentalnosc taka, ze najlepiej zeby góralka spoza obrebu gór do rodziny nie weszła, i beda tego pilnowac - on mial sie ze mna zareczac i rodzice jego staneli twardo,i skonczylo sie rozstaniem. na prawde oni maja mentalnosc taka ze chcca wiazac górala z góralka, a inni dla nich sa naprawde gorsi. ja sama jestem z centralnej polski i bylam postrzegana naprawde okropnie az nie wiedzialam ze taka zawisc istnieje. niby matka i ojciec jego w oczy tacy porzadni wobec mnie mili i w ogole w d** by nie wlezli najchetniej usmiechy i ropzmowy ale widzilaam ze cos nie tak jest jak mnie przedstawial - bylam ZA NISKA! według jego matki ;/ bo on sam wysoki nie liczylo sie moje wnetrze tylko to ze jestem z zewnatrz i nie jedna z nich, a za plecami, ja byłam najgorsza ktora tylko wedlug nich chche im syna zabrac i pieniadze ktore ja sama mialam wiec po co mialabym im zabierac. DZIEWCZYNO, NA PRAWDE NIE CHCHE BY KOLEJNA CIERPIALA PRZEZ GORALA, POSLUCHAJ MNIE I CHOC TROCHE WEZ DO SERCA I JEDNO : NIGDY NIE WIERZ GORALOWI BO POTRAFI TAK OMOTAC I SERCE ZLAMAC, KS.TISHNET O TYM PISAŁ NAWET I TO PRAWDA. ! Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze swiadomego wyboru(nie kiedruj sie czułymi słówmai i niby sczeroscia ktorej nie maja, potrafia tak ubarwic swoj zyciorys i tyle zataic ze ...;/szok to mało).

Oluś będziemy o 7:00;);*

Gość Góralka z P......a
DZIĘKUJĘ CI ZA TE SŁOWA WIEM,ŻE TO PRAWDA JA MAM NADZIEJĘ ŻE TO MI PRZEJDZIE BO JESTEM, JESZCZE MŁODA I PRZESTANIE MI SIĘ ON PODOBAC WIEM,ŻE MASZ RACJĘ I BARDZO ALE TO BARDZO CI ZA TO DZIĘKUJĘ

miało być Tishner, przepraszam za literówkę. tyle mam do powiedzenia w tym temacie. a i jeszcze, zarabiał 2 tys. zł a nigdy nie miał pieniedzy, w kolko chcial pozyczac, tez bylo dziwne, pol wyplaty rodzicom oddawal;/... bylismy prawie rok jesli bys pytała.

Gość Góralka z P......a
TO SMUTNE ALE PRAWDZIWE

Gość xzagubionasz
noo ja tez nie mieszkam tutaj od urodzenia tylko sie przeprowadzilam i juz cierpie z powodu gorala :D

prosze, bo po tym co ja przezylam, na prawe nie chciałabym, by kolejna była zawiedziona i miała złamane serce. dziekuje za zrozumienie. :) .

Gość Góralka z P......a
DZIĘKUJĘ CI. BARDZO MI PRZYKRO,ŻE TAK SIĘ STAŁO I ŻE TAK CI POPSUŁ ŻYCIE 3MAJ SIĘ DZIEWCZYNO

Gość Góralka z P......a
dlaczego oni tacy są??? nie rozumiem tego ale ci co ja ioch znam to żony nad nimi sprawują władzę;)

Gość kasia_a_24
to czy będziecie razem czy nie zależy tylko od was samych. co z tego że masz 16 lat? ja miałam 16 gdy poznałam swojego obecnego męża. Przecież nie musicie od razu brać ślubu i zakładać rodziny! Co z tego że mieszkacie daleko? Jest telefon, internet a nawet poczta:) a na skype nawet można się wzajemnie zobaczyć, jakby co. A co do charakteru górali no cóż każdy człowiek jest inny i ma inny charakter. Sama jestem góralką i znam wielu górali. Tak samo jak w całej Polsce i na świecie tak i na Podhalu są ci dobrzy jak i źli ludzie :) A Sieniawa nie jest na Podhalu :) Powodzenia

Gość Góralka z P......a
Dzięki Kasiu

Hej!!! Co taka cisza????

Gość Góralka z P......a
Co tam u ciebie???? Na pzeciwko mnie chaupe budujes a nawet do mnie nie wpodnies

a my to zawsze s tym samym czasie piszemy

Gość Góralka z P......a
Hehe no tak.... ....unikasz odpowiedzi

no ale dzisiaj sie na obiedzie widzielismy;) a jutro to przecierz wpadniesz do nas nie??? bo sie IRENEUSZ z toba umawial o 15:00;)

Gość Droga goralko z P.......a
Nie przekmuj się to że masz 16 lat a on 22 to nic nie znaczy;) Oleńko ja Cię znam jak i jego;) (jego może nawet lepiej) dopgadacie się wiem,że teraz jest WAM trudno bo nie umiecie gadac o normalnych,życiowych sprawach;) wiem,że się go wstydzisz a ON Ciebie;) ale jednak jak zauważyłaś patrzy na ciebie z wielkim pożądaniem czyż nie??? na pewno się nie mylę;) powodzenia Julia z Czarnego Dunajca;*;*

Gość tyryryryry
hehe:) znam górali co byli w łodzi to moze to ktorys z nich;p górale to rozpustne chłopaki, zdradzają na umór;p ja mam romans z góralem a i znam takiego co ma 3 dziewczyny. szkoda czasu. ja musze sie wyleczyc