Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna dusza moja

Panie prezydencie to dla Pana

Polecane posty

Gość smutna dusza moja

Zatrzymajcie zegary, wyłączcie telefony, Rzućcie psu kość smakowitą, niech śpi najedzony. Zdejmijcie palce z klawiszy, niech przy werblu cichym, Złożą trumnę na marach i wejdą żałobnicy. Niech samoloty krążą, zawodząc nad głowami, I piszą na niebie skargę, nie ma Go już między nami. Załóżcie wstęgi z krepy na śnieżnych gołębic szyje, Niech w czarnych rękawiczkach policjant ruchem kieruje. Był mą północą, południem, wschodem, zachodem moim, Tygodniem pracy pełnym, niedzielnym relaksem po znoju. Dniem jasnym, mrokiem nocy, rozmową, pieśnią w drodze. Miłość miała być wieczna, pomyliłem się srodze. Nie chcę patrzeć na gwiazdy, pogaście je kolejno, Zdejmijcie z nieba księżyc, usuńcie z niego słońce, Wylejcie wodę z mórz, odbierzcie drzewom cień To wszystko nigdy już, na nic nie przyda się.

Gość ja też jestem smutna
Requiescat in pace

Gość smutna dusza moja
:(

Gość jak nie mam pomysłu
już przestańcie! co za hipokryzja! wcześniej wieszaliście na nim psy a teraz taki żal was ogarania? Nie tylko prezydent zginął. Zginęło oprócz niego prawie 100 osób. Wiadomo, tragedia! Ale już nie przesadzajcie Cieakwe dlaczego tak nie ubolewaliście jak tej zimy zamarzły setki ludzi? Bo co? Nie byli prezydentami? WSTYD MI ZA WAS!

Gość jak nie mam pomyslu ty
chociaz troche bys wspolczucia okazal rodzinom ofiar. niech spoczywa w pokoju L.K

Gość jak nie mam pomysłu
Ale ja współczuję rodzinom, znajomym. Ale chodzi mi o coś innego. Chodzi mi o hipokryzję Polaków. Czy współczulibyście tak mocno dgyby rozbił się samolot z Kowalskimi? Nie tylko Kaczyński zginął w katastrofie.

Gość jkjkjkkjhkj
A czy Kowalscy byli Prezydentem, którego "znałam"?

Gość sral pies bedzie wiosna
Jak zwykle robicie szopke. "Rzućcie psu kość smakowitą, niech śpi najedzony." Taaaa... a dzieciom co mam powiedziec? Spijta bahory, nie dostanieta dzisiaj MLEKA!

Gość jak nie mam pomysłu
nie, ale Prezydent to taki sam człowiek jak Kowalski. Tak samo cierpi za nim rodzina. A wiekdzość ludzi to hipokryci, którzy jak papugi powtarzają jeden za drugim jak to bardzo cierpią z okazji śmierci prezydenta. Dla mnie był jak przeciętny Kowalski - nie był mi nikim bliskim więc nie będę chodzić w żałobie :)

jego córka straciła rodziców a wyobrażacie życie bez rodziców jak by wam dzisiaj zginęli

Gość jak nie mam pomysłu
mój ojciec też kiedyś zginął i to było straszne. na drogach każdego dnia w Polsce ginie przynajmniej 10 osób - zapewne też rodzice. To byli zwykli ludzie do chlery! już nie róbcie z siebie takich patriotów. Zaczyna mnie to powoli wkurwiać a to dopiero początek. Dobrze, że nie oglądam telewizji od 5 lat, bo bym się zrzygała na tych, którzy nagle zaczęli kochać prezydenta. Zgadza się to wielka tragedia. Ale ludzie - opamiętajcie się!

Gość jak nie mam pomysłu
paradontoza, bardzo mądre słowa. to jest rzeczywiście problem. ja się obawiam, że może to wpłynąć na naszą i tak już niezbyt ciekawą sytuację w kraju. boję się, że Putin może to wykorzystać.

Gość pilote2
Mamy prezydenta, a raczej osobę pełniąca jego obowiązki. Jest nią Komorowski i zapewniam cię, że znacznie lepiej wykona swoje zadanie niż kaczor.

Gość wierzymyyyy!
Chylimy głowy i wierzymy,że odpowiedzialni staną na wysokosci zadania. Przy tej smutnej okazji nasz kraj/ludzie/ powinien sie zjednoczyć a politycy zadbac o dobro obywateli.

nie kumasz że to sprawa bez precedensu w skali...myslę świata.... czy ktoś to kiedys przerobił? NIE my jesteśmy pierwsi i nie wiadomo co z tego wyniknie zwłaszcza w naszym kraju, mam nadzieję że to ta tragedia da do myslenia i że wszystko zmieni się w polityce naszej beznadziejnej i niecierpałam Kaczyńskiego i PISU tez nie, ale to jest..poza wszystkim co widział świat do tej pory...

Gość wierzymyyyy!
czemu nie cierpiałas PISu? Co złego zrobili? Co dobrego robi Tusk? ŻYJE SIE CORAZ GORZEJ,BOGACI SIE BARDZO BOGACĄ!

Gość kajtuś
jak nie mam pomysłu> zgadzam się z tobą, jak widzę tych płączących ludzi ogarnia mnie pusty śmiech, od lat Lech Kaczyński był w tym raju obiektem drwin, a teraz nagle ludziom prezydenta żal.

do kajtuś to nie o to chodzi...ja tez drwiłam z Kaczyńskich...ale nie ma Głowy Państwa zgineła w sposób w jaki nie zgineła żadna głowa Państwa, dla mnie to moment bardzo wyjątkowy bardzo mi smutno bo jakiego złego prezysdenta by nie było ale stracic w atki sposób Głowę Państwa..

Gość jak nie mam pomysłu
ja też myslę, że Komorowski lepiej sobie z tym poradzi. Ale to nie zmienia faktu, że czujnośc polityków, armii i wszystkich ludzi jest mocno osłabiona i może dojść do tragdii. a na Putina trzeba uważać, bo to wariat pozbawiony wszelkich skrupułów:/

Gość zasmucona tragediom
a tu coś ode mnie Lulajże Jezuniu me pieścidełko słodkie aniolotko :(

Gość wrgqwrg
no nie wiem, słuchaliście orędzia komorowskiego? dramat! postawa, wyraz twarzy sposób mowienia.... porażka....

Gość jak nie mam pomysłu
ja nie mam telewizji:( można to zobaczyc w necie?

Gość Turbo Diesssel
No nareszcie Paradontoza coś konkretnie napisał. A ja konkretnie dopisze iż najwyraźniej tego nie rozumieją pisząc w kółko o rzekomej hipokryzji czy zamknięciu sprawy na ludzkiej śmierci tylko ale zginął Prezyden RP. Głowa państwa. Nie rezonujcie przewrotnie że giną ludzie każdego dnia i że komuś jest źle bo to jasne. Zdaje się jednak że nie dla wszystkich jest jasne że to był Nasz Prezydent. Wszyscy inni którzy zginęli-o różnych celach aspiracjach zapatrywaniu na rzeczywistość też byli "Nasi". Nikt nikomu nie czyniłby takich zarzutów choćby na zachodzie. Uwierzcie że choć można podważać pewne zachowania jako wzór nie brak w nich czysto ludzkiej wrażliwości i solidarności. Requiescat in Pace.