Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tajemnicza Dama..

Co za hipokryzja!

Polecane posty

Gość bynajmniej to nie przynajmniej
dodam jeszcze ze zamiast wydawac kolejne miliony np na kosciol to mogliby zainwestowac w nowe, nowoczesne samoloty dla elity kraju :O teraz mamy ile tysiecy koscilow w kraju? ale nie mamy ani prezydenta, ani dowodcow wojskowych ani prezesa NBP :O no pieknie! co w tym kraju jest wazniejsze........

Gość Myśliwy
bynajmniej to nie przynajmniej - to co ty piszesz to dopiero hipokryzja.Powsadzali do różnych samolotów.Tacy jak ty cały czas wyzywają i pomszczą jak to urzędnicy latają za nasze pieniądze w luksusach.Przecież to dlatego nie ma na normalnym europejskim poziomie samolotów dla najwyższych władz polskich.Rządy niechcąc narażać się opinii publicznej odkładały to na później. Ja głosowałem na L.Kaczyńskiego to był najlepszy prezydent po 89 roku ale nie płakałem bo uważam że to przeznaczenie,że ci ludzie którzy tam zgineli zostali paradoksalnie uhonorowani.Dołączyli do wielkich bohaterów zamordowanych 70 lat temu w lasach Katyńskich.

taaa znaleźli się... --> A skąd Ty wiesz czy cierpimy czy nie z powodu "innych nieszczęść"??? kalibroso --> A ja poznaję (sorki - ""sądzę") po Twoim pryszczu na tyłku, żeś orangutan :D bynajmniej... --> I tu masz 100% racji - pierwsze co pomyślałam po newsach, to właśnie: stawiać więcej Świątyń Opatrzności" zamiast wymieniać samoloty - będzie więcej duszyczek w kolejce do raju. Wstyd i hańba. I do Was "kurwujących" - ja "nie płakałam" po papieżu, ale żeby się dopieprzać do płaczących.. oj fe, nieładnie. Jak Was katastrofa nie rusza, to ok, ale może w takim razie zajmijcie się teraz sobą, zamiast się tu produkować. Taka nieważna sprawa, to chyba szkoda Waszej energii, czyż nie?

Najbardziej zalosne sa te zdjecia wklejane masowo do profili na portalu Nasza Klasa. Jakies swieczki, flagi i tak dalej. Wszystko tylko na pokaz. Przykre jest, ze tylu ludzi zginelo w katastrofie, tylu waznych ludzi. Ale bez przesady. Zaloba narodowa... :o To niech oglaszaja zalobe narodowa codziennie bo co pare minut ktos umiera, czesto w gorszych okolicznosciach. Oczywiscie, rodacy potrafia pokazywac swoj szacunek dla zmarlych. Swieczki, znicze, kwiaty, zaloby narodowe, inne cuda a zyjacych maja w dupie. Im sie nie nalezy zaden szacunek. :o Tajemnicza dama 🌼

mysliwy ty pajacu, to nie wygody tylko kwestia bezpieczenstwa kraju! tylko prostaczki czepiaja sie takich kwestii jak flota prezydencka, nowa klima do biura, iles tam kg ciastek zakupionych za rzadowe pieniadze (cos o tym bylo niedawno) ok, z tym mozna polemizowac ale nie z samolotami :O a juz wsadzenie wszystkich do jednego samolotu to w ogole poza tematem! jak tak mozna?

no nie, ostatnie zaloby to byl cyrk ale tutaj to oczywiste ze jest potrzebna, w koncu panstwo stracilo wiekszosc najwazniejszych ludzi :O jakby nie bylo to najwieksza tragedia dla Polski od lat :O

Gość Myśliwy
już durny dzieciaku wyzywasz argumentów ci brakuje.Mam ci do głowy wbić to co napisałem żebyś zrozumiał.Twój ukochany TVN na czele z Mrozowski i Sekielskim cały czas takie tematy poruszają. Powtarzam brak samolotów jest spowodowany brakiem akceptacji większości opini publicznej.Do dyspozycji w dzisiejszym dniu był tylko jeden samolot.Wyobraź sobie małolacie że ludzie którzy podejmują takie decyzje są doskonale zorientowani w sytuacji.

matole, co mnie obchodzi morozowski i sekielski, mowie swoje zdanie :O idz sobie ogladaj dalej tvn :O

Gość Myśliwy
Wiesz co smarkaczu lepiej już zamilcz.Najgorsze jest to jak kompletni ignoranci zabierają głos.

Gość Turbo Diesssel
Tajemnicza napisała że" dziecko w afryce to też człowiek a dożyć 30 roku ma niewielkie....."-jeśli jesteś tą samą TD która tu była jakiś czas wstecz to pisanie w taki sposób w twoim wydaniu jest szczytem hipokryzji. Nie udawaj żalu i współczucia dzieciom bo to co piszesz jest śmieszne w obliczu twoich tu występów w swoim czasie m in na pamiętnym temacie w którym autorce zmarło dziecko tuż po przyjściu na świat napisałas by się tym nie przejmowała i nie żałowała-tu cytat-darmozjada. Lecz się dziewczyno. Nie udawaj zrównoważonej bo nią nie Jesteś chyba że to jakąś fatalna prowokacja. Do Twojej wiadomości. Zginął Prezydent- Głowa Państwa. I nie tylko On. Wiele osób. Przekrój wręcz jednostek o różnorakich aspiracjach celach i zapatrywaniu na rzeczywistość. Nie żyją niestety. A Ty masz wybór. Albo stanąć po stronie przymłotków którzy nie mają za grosz szacunku do tego faktu wypisując tu różne bzdury albo po stronie przyzwoitości. Ty akurat opinie o hipokryzji sobie daruj. Po prostu nie Jesteś szczera w tym co piszesz i wiele osób które tu na forum bywają dobrze wiedzą dlaczego.

Gość stary lis
Witam wszystkich ,szkoda tych ludzi jak by nie patrzeć to była elita naszego kraju i cześć ich pamięci,ale kiedy wy wreszcie zrozumiecje ze w naszym demokratycznym kraju nie rządzi ani prezydent czy premier nami rządzi tzw.Lobby a kim są ci ludzie to nietrudno się domyślić zrozumcie że większość strategicznych gałęzi naszej gospodarki iuż nie należy do nas i ta katastrofa powinna nas czegos nauczyc kiedys za moich młodych czasów to się nazywało patriotyzm.Kiedyś w ciężkich dla naszego narodu chwilach Polacy bez względu na różnice społeczne jednoczyli się a jak teraz będzie zobaczymy ale pamiętajcie że w tym roku wszystkie gwiazdy wskazują że to jeszcze nie koniec naszych narodowych kłopotów czekamy na Lipiec.Pozdrawiam wszystkie miłe dziewczyny i płeć brzydką.

smarkaczem to ty jestes, pajacu zasuwaj do tvnu

stary lisie --> Dobrze prawisz człowieku i chwała Ci za to. Uchyl rąbka tajemnicy Lipcowej.

Poziomka ale w tym problem że ja nie chcę z tobą dyskutować :) Powtarzam tylko że wyraziłam moje zdanie (mam do tego prawo po to jest forum) I rozumiem że nie każdy musi się ze mną zgadzać (i szanuje to nie mam zamiaru jak co niektórzy pisać o poziomie inteligenci innych). Tak jak napisałam wcześniej rozumiem że to co się wydarzyło jest wielką tragedią ale Ja osobiście nie mam zamiaru robić wielkiej manifestacji mych uczuć do Śp Pana Prezydenta i osobiście nie rozumiem takich osób które tak wielce opłakują (drą koszulę walą głową w ścianę z rozpaczy piszą poematy i latają cali ubrani na czarno). A jak ktoś ma inne zdanie czy nie idzie w ślady za nimi równają go z błotem (bo tak trzeba się zachować trzeba manifestować).

Mayor ,Tajemnicza ja jestem z Wami hipokryzja i wszystko na pokaz Tragedia jest ale nagle wszyscy nie dośc ze świetojebliwi sie zrobili to wielcy patrioci i jak oni nie kochali naszych polityków Nawet nie wiedzieliscie o ich istnieniu pewnie

Gość agsi
to prawda, ze niektorzy nie nie popierali Prezydenta w dzialaniach. Chodzi o to aby cos z tej tragedii wyniesc dla siebie.Jak gina ludzie to zawsze jest przykre. LK jaki byl taki byl ale zginal czlowiek, ktory napewno dla kraju zle nie chcial.Wraz z nim inni, ktorzy musleli podobnie.Ja nie mieszkam w Polsce bo twierdze, ze nie ma tam dzlamnie mniejsca, ale lacze sie z zalu bo jestem Polka i teraz zastanawiam sie czy nie wrocic.To nie hipokryzja, tylko zastanowienie sie nad soba, czy naprawde warto tak krytykowac innych.?

Popieram w całości Tajemniczą damę. Hipokryzja nas Polaków jest po prostu nie do opisania... Gdyby Śp. Lech Kaczyński żył dalej byście wieszali na nim psy a że nie żyje to co nagle taki dobry (był)??? Nie to że życzyłam mu śmierci ale nie ma co się oszukiwać nie przepadałam nigdy za nim. Ja rozumiem tragedia różaniec odklepałam świeczkę zapaliłam (może nawet do kościołka pójdę) ale sorry nie mam zamiaru zachowywać się jak tz. Sarmata i drzeć ubrania wyć z bólu opierdzielać wszystkich którzy mają inne zdanie niż ja (bo tak trzeba) ani pisać żadnych poematów na kafeteri na pokaz by pokazać jak cierpię. P.s Bluzgajcie ile chcecie to tylko o was świadczy i o waszej kulturze a nie mojej :D Ja tylko wypowiedziałam moje zdanie.

Gość stary lis
Moge powiedzieć tylko tyle ze w lipcu tego roku będzie kolejna wielka żałoba narodowa i może to wreszcie jako kolejna tragedia na nasze postępowanie i jedność narodową wpłynie pamiętajcie nie ma w zyciu ważniejszej sprawy jak niepodległość ojczyzny ale niestety są ludzie w naszym kraju dla których liczy się tylko mamona i wszystko zrobią dla niej,mądrzy ludzie czy wy np.wiecie ze tereny przy stadionie narodowym w Warszawie są już własnością biznesmenów wietnamskich.Pozdrawiam

Gość agsi
co ma piernik do wiatraka

Tylko co ma moje zachowanie i poziom intelektualny do tej tragedii... Obrażanie kogokolwiek w takim czasie jest po prostu... nawet nie potrafię tego nazwać :O Każdy przeżywa to na swój sposób. Ja tylko wyraziłam swoje zdanie. Dziękuję ty, co mnie poparli. Ta część, która wykorzysta każdą sytuację, aby tylko mi ubliżyć... mam Was w dupie. Nie jestem głupią nastolatką, której zależy na opiniach innych. Nie podążam za tłumem i dobrze mi z tym. Co do samolotów - nie siedzę non stop przed telewizorem i nie znam dokładnie sytuacji, ale jak dla mnie - Ci co go ''sprawdzali'' byli po prostu nieodpowiedzialni. Ktoś tam wcześniej napisał - ''dopiero śmierć otworzyła Wam oczy'' - dokładnie. Za życia L.K. .. no cóż. Mieliście go w dupie i na pewno dobrze nie życzyliście. A teraz? Ehh... Dorośnijcie Ludzie. Jestem żałoba i to naprawdę nie czas na kłótnie, bądź tego typu dyskusje...

Gość ciekawe ile autora ma lat
i kim jest ???

Gość ciekawe ile autora ma lat
studentka medycyny w wieku 26 lat nigdy nie wypowie się w ten sposób. jestem nieco starszą dentystką .

Gość alicia222222222
to nie chodzi o to czy lubiliśmy kaczyńskiego i czy zgadzalismy się z jego poglądami. Może nie zrobil wiele dla Polski ,ale to nie o to chodzi. Chodzi o to , że zmarło tak wiele ludzie ważnych zresztą dla panstwa w tym najważniejszi dowódcy sił zbrojnych. A ty co tajemnicza damo zrobiłaś dla polski? to znaczy ,że nie powinno się ciebie załować kiedy umrzesz? Jest to wielka strata bo straciliśmy wiele ważnych osob nie tylko prezydenta... każdego z nas czeka śmierć owszem ,ale nie byla to ,, zwykla " katastrofa ( a nawet gdyby była zwykła to i tak pewnie była by żałoba ,że tak wiele osób zginęło) była to katastrofa na miarę katynia biały dom stoi prawie pusty bez najważniejszych osób. I zastanów się co mowisz poczytaj o osobach na pokładzie np o walentynowicz to zabaczysz czy nie ma kogo żałować , mało wiesz a się wypowiadasz