Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co to moze byc

POMOCY !!! Swędzące czerwone plamki na ciele

Polecane posty

Gość Co to moze byc

Mam nadzieje ze ktos mial taki przypadek i mi opowie... Od dwoch dni mam plamki na ciele ktore bardzo swedzom, jakby uczulenie na cos jednak nic mi nie przychodzi do glowy co by mnie moglo uczulic. Te plamki najbardziej mam na kolanach ramionach dloniach i stopach i te miejsca mam bardzo opuchniete najbardziej palce u rak ;/ Nie wiem juz co myslec... Pewnie to nie ma nic wspolego z ewentualna ciaza ? ! Ale boje sie brac leki zeby ewentualnie sobie nie zaszkodzic. POMOCY !!!

Gość Co to moze byc
Nie jestem w ciazy, ale sie staram. Takze nie wiem co to ;/

...ja tez tak myślalam, jakies 3 m-ce temu, bo od tamtego czasu cierpie na pokrzywke, poczytaj sobie o niej...u mnie to ponoc nie alergiczne tylko spowodowane wykryta niedawno silna nadczynnoscia tarczycy...narazie od prawie m-ca zażywam leki na tarczyce i antyhistaminowe, niby lepiej ale codziennie mnie wysypuje...

Gość Co to moze byc
no mi tez powiedzieli ze to pokrzywka... ;/ ale wygladam masakra... ! nigdy nie maialm problemow z tarczyca ! mam dopiero 19 lat, a puchna CI dlonie?

kochana...obrączki nie nosze od 3 m-cy bo na drugi dzien nie sciagne...puchna ręce, twarz, powieki, usta, nogu... masakra, współczuje, bo wiem co to jest...mecze sie juz tyle czasu...na poczatku leczylam sie tylko wpanem, myslałam, ze to zwykła wysypka, ale sie myliłam...leki antyhistaminowe to zbawienie dla mnie...po godzinie bable znikaja i mam na cały dzien spokój...najbardziej boje sie lata....,jak wyjśc na dór...całe ciało w tak okropnych wybroczynach...pod palcami czuc takie zgrubienia, a w szczytowej fazie wysiewu tych babli az skóra boli, taka napieta...

Gość Co to moze byc
Nie starsz mnie kobieto !!! mam to od 3 dni a to dla mnie cale wieki ;/ nigdzie nie wychodze bo nie chce straszyc ludzi ! do poniedzialku ma tego nie byc !!! :(

kochana tez tak mówiłam...myslałam, ze po 6 tyg (jak pisza o ostrej pokrzywce)mi minie...niestety to juz 3 m-ce a to juz pzrewlekła pokrzywka...ciało zakryjesz, ale jal na twarzy to wychodzi, masakra....az mam zdeformowana...czasami mialam powieki tak souchniete ze nie mogłam otworzyc oka, i tak jedno oko normalne a drugie ledwo otwarte, do tego podpuchnieta górna warga....nie strasze cie, pisze to ze swojego doświadczenia...

..początkowo myślałam,ze to jakas alergia, eliminowałam z żywności rózne produkty,również kawę, zielona herbate, słodycze....ale to nie pomagało...moze jeszcze zastosuje diete kartoflano-ryżowa, kiedys dermatolog mi zalecil, na 2 tyg. ale nie zdążyłam jej wypóbowac bo wyladowałam w szpitalu...moze to faktycznie od pożywienia, moze wrato spróbować....

Gość Co to moze byc
dzis bylam na pogotowiu i dostalam zastrzyk w tylek... a co dalej bedzie wole nie myslec ;/ lekarka powiedziala mi tylko ze jesli wystapia jakies dusznosci to mam dzwonic po pogotowie ;/ moze przeczuwala ze to tarczyca?

ja tez mialam duszności i jak nasilała sie wysypka to zaczynałam kaszleć...wiesz jak na zewnatrz puchniesz to i od środka...mi te zastrzyki nie pomoły, tak jak Ci pisałam wyżej, na 8 h i potem to samo...pokrzywka jest niebezpieczna...a bierzesz jakies leki antyhistamonowe (np: mnie pomaga ALERMED...

Gość Co to moze byc
Teraz tak mi sie przypomnialo... kilka dni temu wzielam 2 tabletki rutinoscorbin-u... moze mam uczulenie na to?? juz sama nie wiem co myslec ;/

Gość może świerzb
polecam dobrego dermatologa, objawy które opisujesz, to klasyczny świerzb

Gość Co to moze byc
Przepisala mi to ;/ ale nie biore bo to wlasnie moze spowodowac dusznosci ! a pozatym mialam problemy z nerkami a to nie jest wskazane ! i tego nie biore ! pozatym nie jestem na nic uczulona nigdy mi nic takiego nie dolegalo.

absolutnie żaden świerzb...byłam u dermatologa, w szpitalu na dermatologii i to zwykła pokrzywka..

Gość Co to moze byc
pewnie ty masz swiezb bo sie nie myjesz !

Gość Co to moze byc
aa i jeszcze mialam 39 goraczki w nocy

Gość może więcej empatii
nie mam, ale własnie miałam w ciąży, dermatolog powiedział nawet, ze ciężarne sa szczególnie narażone na zarażenie się świerzbem. I nie rozumiem skąd ta pogarda? Człowiek stara sie pomóc a tu jasnie pani od brudasów wyzywa. Żyjąc w zurbanizowanym społeczeństwie nawet nie wiesz, kiedy mozesz się zarazić, w autobusie, u lekarza, nawet trzymając poręcz wchodząc po schodach, więc nie wyzywaj kogoś od brudasów. Opisywane przez ciebie autorko objawy pasują do świerzbu, wizyta u dermatologa na pewno ci nie zaszkodzi, Nie jest wymagane skierowanie.

Gość marcin12123
Panie i co dalej mam te same problemy.