Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alicja71

Dni niepłodne

Polecane posty

Dni niepłodne...;/ czy w czasie tak zwanego kropelkowania zajde w ciaze podczas dni niepłodnych.. czy wgl jest mozliwa ciaza w dni niepłodne;/??

A co to jest kropelkowanie? :/ W dni niepłodne ciąża jest niemożliwa(tyle, że raczej nigdy nie masz pewności, że to są akurat dni niepłodne). Z tym, że jeżeli są to dni niepłodne przed owulacją to sperma może przetrwać przez jakiś tam czas i może dojść do zapłodnienia.

Gość SponsorreDarecki
Tydzien przed okresem + w czasie okresu + 2 dni po = dni nieploden, wtedy smialo mozna :)

Przy krótkich cyklach 21 dniowych czy 24 dniowych, wszystkie dni po okresie są płodne....więc nie ryzykowałam.

Gość Jarek_K__
Dni niepłodne = do 3 dni po okresie i od 10 dnia przed okresem.

No i generalnie może w większości przypadków macie rację, ale to wszystko zależy od długości cyklu kobiety. U mnie na przykład dni płodne to ok. 7 dni po miesiączce, bo mój cykl jest długi. Szczyt owulacji przypada na 14 dni przed kolejną miesiączką, do tego trzeba 5 dni przed szczytem i 4 dni po. Pozostałe dni są niepłodne. Trzeba pamiętać, że cykl może się rozregulować z różnych przyczyn i tak naprawdę nigdy nie ma się pewności, że dany dzień jest płodny lub nie.