Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przed chwilą takie coś usłysza

Ciało prezydenta na widok publiczny?

Polecane posty

Gość czegu klniesz i plujesz jadem
??????????ciekawosc jest rzecza ludzka, i zaloze sie ze wielu chcialoby zobaczyc ciala.

Gość czegu klniesz i plujesz jadem
nie wiadomo!, sa sprzeczne informacje, raz pisza ze cialo pokaza raz ze trumne tylko,

Gość Kasia...;(
Publicznie będzie wystawiona tylko trumna prezydenta bo po co ludzie mieliby oglądać zmasakrowane ciała tak ważnych ludzi.?! :( Ciała są napewno popalone przecież gdy samolot spada z kilkuset metrów, przecina się na pół i wybucha to jakim cudem ciała mogą być nienaruszone.? Jarosław rozpoznał ciało brata bo naweg gdy ktoś jest trochę spalony to i tak może go bardzo bliska osoba rozpoznać. Ciało Marii nie zostało jeszcze zidentyfikowane dlatego nie została przewieziona razem z mężem... To straszne co się stało.. Dziwne że w tym samym miejscu co kilka lat temu...Przeklęty Katyń.! :((Mnie się wydaje że to było ustalone przez Rosjanów... Ale to moje zdanie.. Mogli oni wytworzyć jakiś sztuczny dym czy coś w tym stylu..co by przypominało mgłę, ażeby pilot nic nie widział i żeby prezydent Polski-Lech Kaczyński zginął... ;( Mówią o nim najwięcej bo to On był najważniejszą osobą w kraju i On został pierwszy przywieziony do Polski. To On kierował i rządził krajem.

Gość upssss
moja znajoma zginęła w katastrofie lotniczej, to normalnie z ciał została galareta...nie wiadomo nawet czyje szczątki...ale ochrona przywiozła zaplombowaną metalową trumnę na godz. wyznaczoną, położyli na katafalk i dopilnowali, żeby po uroczystościach trumnę złożyć do grobu ... wcześniej nie było mowy o żadnej identyfikacji.. myślę,że tu problem jest podobny, bo dla rodzin przygotowano sztab psychologów i tak stopniowo się ujawnia prawdę, żeby ludzi przygotować na najgorsze...a że to elita, to mydlą oczy i próbują tą pompą dzisiejszą zrobić dobre wrażenie do złej gry jeśli z samolotu zostało trochę złomu, to z ludzi co? bo może być tak , że za ciało musi wystarczyć ręka lub fragmenty kości..

na widok publiczny wystawia trumne ale zamknieta,a ciala byly niektore lekko nadpalone innych nie da sie rozpoznac.beda robic testy dna gdyz niektore czesci cial byly oderwane i nie mozna ich tak po prostu przypisac do cial bo nie wiadomo co do kogo nalezy.24 osoby rozpoznano w tym 10 na 100% inne jedynie przypuszczalnie,po ubraniach.

Gość Johny Canada
ciekawosc to pierwszy stopien do piekla ale ludzie maja nasrane we glowach chca zobaczyc zmasakrowane ciało prezydenta podobno brat go lewdo rozpoznał tak zdeformowane jest ciało troche litosci ja chce pamietac prezydenta zywego a nie trupa

Gość oni sami nie mogą się
zdecydować :o Raz mówią, że ciało, a raz, że trumnę. Przed chwilą powiedzieli, że cialo. Ja tam wolałabym zapamiętać prezydenta żywego :(

Gość Kocham Mocno
jezeli on wygląda jak normalny nieboszyczk.. pilsudzki jaki był..wychudozny.. to mogą go wystawic..upudrowa, załoazyc maske silikonowa itp.. jelsi ciało jest niedrasniete...moze to znak, ze jednak ma byc wystawiony..to prezydent..nie kukła..nalezy mu sie hołd.. a nie zakmniecie aby szybciej... nawet papaJP2 nie wyglądał super..a był wystawiony..

Gość totalna bzdura
TRUMNA Z CIAŁEM Ale z Was oszołomy nikt nie będzie tej trumny otwierał

Gość a czy trumnę z papieżem
otwierali na widok publiczny? przecież była zamknięta cały czas!

Gość hdyby pokazali ciało
to byłoby to naruszenie godności :O Jedno mnie zastanawia.Maria na pewno siedziała obok męża,tzn tak przypuszczam na zdrowy rozum.Więc skoro jego dało się rozpoznać,to czemu jej nie? A swoja drogą jak okropnie to brzmi,jakie to musi być potworne żeby ciało człowieka było w takim stanie,żeby nie można go było rozpoznac :O Takie rzeczy nie powinny się zdarzać... :(

do osby wyżej: przecież Papież był wystawiony pośmiertnie na katafalku,bez trumny.Naprawdę tego nie widziałeś/aś??

Gość taka jedna smutna kobieta...
skoro samolot rozerwało na setki kawałków to ludzi też... :( Mówili w tv że jeszcze dzisiaj zbierano szczątki ze Smoleńska i zawieziono do Moskwy. A identyfikacja pani Marii nie jest na razie możliwa, muszą zbadać wszystkie szczątki :[

Gość upssss
podali- we wtorek wystawią trumnę! a Kopacz mówi o zniekształconych i rozczłonkowanych ciałach

Gość a gdzie można
Nie pokażą zwłok, bo są w zanitowanej cynowej trumnie i dopiero ta cynowa jest w drewnianej - przepisy dotyczące transportu ciała samolotem. Nikt już tego otwierać nie będzie.

To dlaczego na zdjęciach z miejsca katastrofy nie widać żadnych szczątków ani nawet krwi?Może jestem tępa,ale nie rozumiem tego

mnie też to zastanawia, ale jednak wczoraj w nocy zbierali te szczątki i wkałdali do trumien... czyżby były tak małe że kamery tego nie zarejestrowały?

No ale skoro ciała są porozrywane,to krwi powinno być mnóstwo...

Gość a gdzie można
Bo zdjęcia z katastrofy pokazują stateczniki i skrzydła, a nie kadłub i porozrzucane ofiary. Krwi tam było aż nadto, porozrzucanych ubrań, biżuterii, jakieś ręce, nogi zupełnie luzem. Istna masakra. Ale przecież tego nie pokażą...

Chyba że tak,ja myślałam,że to co pokazują to wszytsko co było.To straszne co piszesz.A skąd to wiesz? :(

Gość a gdzie można
Mam kogoś znajomego na miejscu.

Boże,okropne.Nie wiem jak ludzie mogą pracować w takich warunkach,np ratownicy czy strażacy.Ja chyba dzis już nie zasnę po samym Twoim opisie

Gość a gdzie można
Ja już wczoraj nie mogłam spać - ci ludzie tam pracowali od 9 rano, przez noc no i do teraz. Jeszcze jakiś czas temu dowiedziałam się, że do Moskwy wysłali kilka worków z luźnymi szczątkami (ręce, nogi, palce, jakieś tkanki), o których nie wiadomo do kogo należą.

To straszne zginąć będąc rozerwanym na kawałki :( tragiczna śmierć i tyle osób w tym samym czasie i miejscu

Gość Nor-bert.
ludziska zastanówcie sie co piszecie przy 300 km/h i takim uderzeniu samolotu to z ludzi zostaje miazga... galareta dosłownie to jest za duże przeciążenie...prawa fizyki są nie ubłagane..

Pewnie,że straszne ale myślę,że jeszcze gorsza jest świadomość,że ktoś bliski zginął w taki sposób,że to ciało które kochaliśmy i przytulaliśmy ktoś pozbieral w kawałkach do worka :( Ja nie wiem jak ludzie mogą tak pracować,przecież to sie zdarza bardzo często,byle wypadek samochodowy wystarczy żeby zrobić z człowieka miazgę.A tu jeszcze tyle trupów,prawie 100 osób.Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.I bardzo dobrze.....

Gość mgws
Zastanówcie się tępaki co piszecie. Ciało wystawione na widok publiczny? Pogięło was już totalnie? To są jakies totalne szczątki, kiedyś opowiadał jakiś ratownik czy strażak o katastrofie samolotu w którym zginęła Anna Jantar że znajdowano szczątki i to nie typu ręka, tylko np. kawałeczek palca. Tak wyglądają ofiary takich wypadków. Maske silikonową... Chryste... Wracajcie dzieciaczki do szkół i nie ekscytujcie się. Poza tym już ktoś wyżej napisal że trumna cynowa jest zaplombowana i już nikt teggo nie bedzie otwierał.

Gość thnm
ja nie rozumiem jak można prowadzić dyskusję na taki temat. Oczywistą rzeczą jest, że na widok publiczny zostanie wystawiona TRUMNA z ciałem prezydenta. Wszystkimi Wami kieruje niezdrowa ciekawość. Może zamiast paplać i przegadywać się zapalmy wirtualny znicz.

Gość akomodacja
odstawiacie szopę jak baby ze wsi, z której pochodzę - nie znały człowieka osobiście, ale pchały się pierwsze do otwartej trumny i rozpychały przy rodzinie, żeby zobaczyć ciało i mieć o czym dyskutować :o nikt wam ciała nie pokaże, zwłaszcza z katastrofy lotniczej!