Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trututu

Czy wszystko jest ok? Pierwszy miesiac tabletek.

Polecane posty

Gość trututu

Hej, przedwczoraj skonczylam pierwszy blister swoich pierwszych tabletek anty. Lekarz przepisal mi Novynette. Po tygodniu zaczelam dopiero uprawiac seks, by tabletki mogly zacza dzialac, zawsze do konca i tak do wczoraj. Mam pytanie, poniewaz od poczatku zazywania tabletek mam plamienia. Codziennie mam jasno brazowa,lub krwista , dosc rzadka, wodnista wydzieline. Czytalam, ze to ponoc normalne, ale martwie sie jak rozpoznac, kiedy dostane okres wlasciwy z odstawienia tabletek. Co jesli caly czas do konca przerwy bede miec tylko lekkie plamienia? Bola mnie piersi jak zawsze na tydzien przed okresem, aczkolwiek mam mieszane uczucia. W trakcie brania tabletek odczuwalam wahania nastrojow itp, a takze bol brzucha podobny do tego w trakcie okresu. Czy to normalne? Dziekuje z gory, za wszystkie odpowiedzi.

Gość spokojna456789987
Nie martw się, wszystko jest ok:) Novynette to moje pierwsze tabletki, w trakcie których zażywania również miałam plamienia. Ustały one wraz ze skończeniem 1 opakowania, ale nie przejmuj się u dziewczyn różnie z tym bywa. Wszystko zależy od organizmu:)Nie staraj się na siłę rozpoznawać okresu, chociaż moim zdaniem powinnaś go poznać odrazu:) Zrób tygodniową przerwę i zacznij nowe opakowanie tak jak zalecił lekarz:) Nie przejmuj się:) Nie ma sensu:) Ciesz się miłymi chwilami z partnerem. Pozdrawiam:)