Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yhyłojej

Pobicie+kurator co mi grozi

Polecane posty

Gość yhyłojej

a więc dziś pobiliśmy kolesia za moja dziewczyne . Ten koleś poszedł na policje i zrobić obdukcje . Mam kuratora za niechodzenie do szkoły jakbym dostał zawiasy za te pobicie co mi grozi?

Gość yhyłojej
pomoże ktos?

Gość ania króliczek
a jesteś pełnoletni?

Gość ania króliczek
potwierdzam

Gość yhyłojej
mam 17 lat . Pobiłem go z kolegą koleś ma ze 30 lat okoliczny "menel" . Ma wybite 2 przednie zeby i połamany nos

Gość kommodd
sam sobie odpowiedziałeś - "jakbym dostał zawiasy" grozi Ci to, co każdej pełnoletniej osobie za pobicie tyle, że sprawa jest ścigana tylko z oskarżenia prywatnego a grozi Ci do 2 lat

Gość gupeek
2 lata, moze w zawiasach jesli to Twoje pierwsze przestepstwo. jesli byles juz notowany - bez zawiasow.

Gość kommodd
no niekoniecznie bez zawiasów, nawet jeśli jakieś już ma

Gość gupeek
z doswiadczenia wiem, ze zwykle wowczas jest pare miesiecy bez zawiasow, choc to oczywiscie zalezy za jakie przestepstwa/wykroczenia byl wczesniej skazany czy tez notowany przez policje. sad moze tez uznac za okolicznosc lagodzaca mlody wiek, aczkolwiek tu nie ma reguly. jak gosc ma wybite zeby i zlamany nos, to to sie kwalifikuje pod trwale uszkodzenie ciala, a wiec przestepstwo dosc powazne.

Gość kommodd
nie zgodzę się, dla mnie to art 157 kk

Gość vesemir
1. W myśl kk jesteś już sprawcą dorosłym - postępowanie w sprawach nieletnich już Cię nie dotyczy 2. Jak dla mnie to 158 par.1 kk - udział w pobiciu, ścigane z urzędu. Ustawowo przewidziana sankcja pozbawienia wolności od 1 miesiąca do 3 lat. Na komendzie/prokuraturze dowiesz się jaki (i czy w ogóle) masz postawiony zarzut. 3. Jaka grozi Ci kara - to już www.wróżka.pl.Wiele może zależeć od samych okoliczności zdarzenia, Twojej postawy, opinii ze szkoły itd. Postaraj się pojednać z pokrzywdzonym. Kwiatki i łzy nie pomogą. Szykuj jakąś kasę dla niego.

Gość Jarekx181
Meneli trzeba lać :P a te powalone prawo tylko utrudnia :P