Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lala89k

czy to ciąża, odstawienie tabl.

Polecane posty

hej wszystkim, Szukam porad osób które były w podobnej sytuacji do mojej : Jestem młoda bo mam 21 lat, tabletki antykoncepcyjne (cyprest) biorę od 2 lat z przerwami. Ostatnie opakowanie skonczyłam 27.03.10 , dnia 25 pominęłąm tabletke - ale raczej niczym to nie zaowocowało bo 31 dostałam krwawienie z odstawienia. 4 kwietnia powinnam zacząć nowe opakowanie, ale nie zacząłam poniewaz chce dzidziusia. 5, 7, 9 kochałam się zmoim - i tu mam pytanie, jak myślicie czy mogło dojść do zapłodnienia? Na testowanie to jeszcze wcześnie. Nie chce pisać objawów jakie mam bo pewnie znalazłoby się ich tu kilka .. Poradzcie mi kochane czy mam jakieś szanse.. :*

Gość saleminka8
jak 4 odstawiłaś tabletki to w 1 dzień organizm nie przestawi się na normalne funkcjonowanie (jego funkcjonowanie) do swojej normy musi powrócić,czasami to trwa nawet długie miesiące,ale tylko czasami ;) 4 powinnaś zacząć nowe opakowanie,czyli jesteś dopiero co krwawieniu z odstawienia,na owulację jest za wcześnie,nawet endometrium nie zaczęło odrastać,więc owulacja nie powinna wystąpić... :) na objawy ciążowe za wcześnie,bo gdyby doszło jakimś dziwnym cudem do zapłodnienia to ledwo co komórka by się zagnieździła w macicy... dziwnie brałaś tabletki-2 lata z przerwami,to jest rozkopywanie swojej gospodarki hormonalnej-tak na przyszłość ;) niektóre po odstawieniu zachodzą w ciaże już w 2 cyklu po odstawieniu niektóre po wielu latach,ja zaszłam w ciąże po 1,5 roku od odstawienia

Gość saleminka8
a jkaie masz objawy...? :P tak z ciekawości

Ja odstawiłam tabletki i od razu zaszłam w ciąże :) I jest wszystko ok, doktor mi powiedział że pierwsze trzy miesiące po odstawieniu są większe szanse na zajście.

Ja odstawiłam tabletki i od razu zaszłam w ciąże :) I jest wszystko ok, doktor mi powiedział że pierwsze trzy miesiące po odstawieniu są większe szanse na zajście.