Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anika32

ile kosztuje skremowanie ciała? i przewóz na odległość 200km?

Polecane posty

Gość anika32

Witam w mojej rodzinie jest taka sytuacja- teściowej umarła matka mieszkała 200km od niej , nie skremoała tylko pochowała ją jak psa w betonowym nagrobku. teraz chce by ją wozić na grób a my jeszcze dalej mieszkamy od teściowej. kasę zabrała pochowała babkę jak psa i powiedziała że to są koszty! takie spalenie i przewiezienie. jak można tak postąpić z matką. dlatego pytam bo ona mówi że to nie tysiąc ani nie dwa tysiące tylko więcej. prawda to?

Gość to w końcu została skremowana
czy nie? Bo nie zrozumiałam...

Gość anika32
nie została skremowana

Gość prawde ci powiem
kremacja ok 2500 a o przewiezienie zwlok musisz zapytac

Gość niezła z niej kłamczucha
jakie 2500zł? Skremowanie zwłok kosztuje 600zł, transport liczy się osobno. Za cały pogrzeb mogła zapłacić 2500-3000, zasiłku dostała ok 6500zł. Resztę sobie wzięła. Takie są koszty. Niedawno mamę chowałam i za cały pogrzeb tyle zapłaciłam w zakładzie pogrzebowym. Nie liczę oczywiście ubrań, chłodni, księdza, stypy. Powiem tak, zasiłek spokojnie wystarczył na pochówek, zostało mi jeszcze na pół pomnika.

Gość pilote3
Proponuje samolotem je przewieźc, może nawet sam się skremuje pod odpowiednimi warunkami :classic_cool:

Mój ojciec dziś był spopielony..... Koszt samej kremacji to 600zł.... Zasiłek pogrzebowy od marca 2010r jest obniżony i wynosi 4tyś..... Koszty pogrzebów tradycyjnego czy z kremacją są mniej więcej takie same.....

Gość annonymous
Nie rozumie. ludzi ktorzy chcą sie spalić..

Gość u kman
?)

Gość gość
podbijam temat. jaki jest koszt kremacji ciała? i przewóz z zagranicy? i czy znacie może jakąś dobrą firmę, która się tym zajmuje? słyszałam dobre opinie o bongo, moze ktos zna firme?

Gość gość
kazdy zaklad ma inny cennik, jeden ma taniej, drugi drozej. nie patrzylabym z na ceny, tylko na solidnosc wykonanej uslugi. jak chcesz to moge ci polecic b. dobry zaklad spod warszawy www.koperski.com.pl wspolpracowalismy kilka razy i jestem usatysfakcjonowana, uslugi na najwyzszym mozliwym poziomie