Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basiuniakafeteria

przycinanie wędzidełka

Polecane posty

Witam Dostałam skierowanie dla córki 8-letniej, na przycięcie wędzidełka wargi górnej od ortodonty..Słyszałam, ze nie jest to przyjemne. Zastrzyki znieczulające, krew, zszywanie.A córka jest przewrażliwiona, jak zobaczy u siebie tylko małą kreseczkę czy zadrapanie. Normalnie strach sie bać, Moze czyjeś dziecko tez miało to robione. Jak było? Pozdrawiam

Nie ma się co bać. Dobry lekarz jednym, płynnym ruchem przycina wędzidełko. No trochę pewnie będzie to córka odczuwać, ale nie ma się co bać. Skoro została skierowana na zabieg, to lepiej to szybko załatwić. Trzeba wziąć pod uwagę to, że ten zabieg będzie przeprowadzany dla jej dobra.

Gość mójsynek
miał podcinane wędziełko warg dolnej. Miał wtedy 2 czy 3 miesiące. Nie było nieczulenia, było troszkę krwi (niewiele), płakał troszkę, ale myślę że bardziej chodziło o unieruchomienie. Dwie godzin później bez roblemu ciągnął cyca. Lekarze mi mówili, zanim podjęłam decyzję, że wędzidełko nie boli bo nie jest unerwione. NIe wiem jak jest z górnym.

Gość mójsynek
sprostowanie, moje dziecko miało podcinane wędzidełko podjęzykowe.

moj syn mial ,to boli ,i ja mu nie mowilam ,bo by nawet buzi nie otworzyl ani nie siadl na fotelu

Gość Marieta.
Hej , nie obawiaj się taki zabieg nie jest jeszcze czymś strasznym , po prostu córeczka będzie musiała ząbki zacisnąć i po krzyku , aczkolwiek może pozniej da się we znaki , nie będzie w każdym razie to przyjemne . Najgorsze jest zdejmowanie szwów boli niesamowicie :( . Przy najmniej ja to tak odczuwałam . Ale niech się córunia nie martwi bo to dla jej dobra , znieczulenie będzie więc nie ma się co obawiać Pozdrawiam :)

Gość mascarpone1111
a my podcinalismy wędziłeko w Medixie na placu Hrszfelda. Jest tam paru lekarzy ale ja zdecydowanie polecam dr Kowalczyk, ma bardzo dobre podejsćie do dzieciaków, nie wiem jak ona to robi.... Koszt co prawda 200 zł. Ale szybko bardzo się to odbyło :) dzieciak wyszedł uśmiechnięty!!!! Jeśli podcinanie , to tylko do tej doktor. A no i tel. 71 341 27 08