Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bakteria mama

bakterie e coli w moczu w ciazy

Polecane posty

Gość bakteria mama

Dziewczyny zrobilam sobie posiew moczu i wyszly mi wlasnie te bakterie. Tyle ze badanie zrobilam zle: pani w laboratorium powiedziala mi ze nie powinnam sie podmyc - wiec sie nie podmylam, dodatkowo mialam zabachowa wkladke cala noc i wlozona globulke przeciwgrzybiczna. Myslicie ze wynik mogl byc nieprawidlowy?

Gość myslimy ze
Wynik BYL nieprawidlowy. Globulka i wkladka.. nie bylo szans, zeby wyszedl brak bakterii. Nastepnnym razem nie pytaj w laboratorium tylko lekarza. Przed oddaniem moczu umyj sie dokladnie ZELEM INTYMNYM i dokladnie splucz potem woda, obetrzyj sie tylko recznikiem papierowy, nie uzywaj tradycyjnego czecznika. Zlam srodkowy strumienmoczu.

Gość dzisiaj oddawałam
dzisiaj oddawałam mocz na posiew, to babeczka powiedziała, że bezwzględnie trzeba się podmyć i to dokładnie. i oczywiście ze środkowego strumienia próbkę. ale swoją drogą te bakterie częstą są w moczu i wywołują zakażenia pęcherza. warto brać np. profilaktycznie prouro, oddawać mocz nawet wtedy kiedy się nie chce aż tak ważne, zeby nie przetrzymywać moczu), pić dużo wody i herbat żurawinowych lub soku