Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnna

czy to dużo czy mało?

Polecane posty

Gość annnnnna

moje dziecko ma 6,5 m-ca.Je tyle ile chce ale ja nie wiem czy to jest dużo czy mało:o??? zjada: śniadanie ok 170 mleka II śniadanie 160 bardzo gęstek kaszki na mleku łyżeczką obiad 130ml zupy z mięskiem podwieczorek 160 deserek--owoce lub jogurt z owocami kolacja ok 180ml mleka

Gość bardzo mało mleka jak na tak
małe dziecko

Gość annnnnnnna
mało mleka? je 3-4 posiłki mleczne więcej nie chce:(

Moja córka jest na cycku, wiec to troche inaczej. oprócz piersi je obiadek 130ml i deserek 130albo 190 na 2 porcje. Piers w nocy 3 razy i wdzien czasami co 2 godziny ;] nie pije herbatek ani soków ;)

Gość annnnnnnna
moja w nocy już od 2 m-cy nie je. a w dzien więcej nie zmiesci. to ile tego mleka powinna pić?

Gość dziecko które ukończyło
pierwszy rok życia powinno wypijać około 500-600ml mleka na dobę więc młodsze na pewno przynajmniej tyle samo powinno

Gość dziecko które ukończyło
dla dziecka 6,5 miesięcznego mleko wciąż jest PODSTAWOWYM pokarmem pozostałe produkty na tym etapie są jedynie uzupełnieniem

Gość mama wikusi
moja córka wczoraj skończyła 7mies. Jest karmiona piersią i ja też dostaje na zawołanie. Dodatkowo codziennie je zupkę jarzynową różnie 150-200ml i owoc. Sama gotuję nie daję słoiczków nie podaję też herbatek czy soczków

Gość do dziecko które ukończyło
Nie wiem kto ci to powiedzial, a moze w PL jest inna "szkola". Ja mieszkam w Holandii i tutaj kazdy pediatra ci powie, ze tyle, ile piszesz ty czyli 500-600 ml mleka potrzebuja dzieci 7-8 miesieczne, a nie po ukonczeniu roku. Autorko - ja uwazam, ze dobrze karmisz swoje dziecko i, ze zjada wystarczajaco. Jesli ladnie rosnie i przybiera na wadze to jest ok. Jesli wiecej nie chce to sie nie martw i nie zmusza. Je tyle, ile potrzebuje. Moj synek ma 8 miesiecy, wazy 10,5 kg i ma 76 cm, a czasem zjada mniej, czasem wiecej i samego mleka na dobe wypija ok. 550 ml - co jest tu normalne (chodziny do pediatry na regularne kontrole, wiec wiem o czym mowie)

Mama wikusi - mamy córki w tym samym wieku, no róznica 1 dzień. Twoja tez nie che pic herbatek i soczków? Moja nawet butelki nie chce, nie umie z niej pic, czsami z nikapka cos wcisnę, ale tez nie za wiele

moja córeczka ma 6 miesięcy. Jej jadłospis: 8-9 kleik kukurydziany na mleku, dość gęsty lub kaszka ryzowa na mleku (zjada około 100 ml) 11-12 mleko (160 ml-180 ml) 15-16 zupka (1,5 małego sloiczka, czyli około 190 ml) 17.30-18 deserek (jakiś owoc, 3/4 małego słoiczka) 19.30-20 mleko (160-180 ml) 23-24 mleko (120 ml) co drugi dzień podaje jej też między posiłkami 1 lub 2 biszkopty rozrobione z melkiem

nie ma przpisu ile ma jesc dziecko... jezeli przybiera prawidlowo na wadze... tez mialam z tym problem moja corka nie chciala jesc ewentualnie mleko i jakis obiadek...zaczelam sie martwic pojechalam z nia do pediatry a on mi wlasnie powiedzial ze dziecku sie nie wpycha nic na sile, ze powinny byc stale w miare pory karmienia i dziecko jak bedzie potrzebowalo pokarmu bo bedzie go mialo za malo to da nam znac...oczywiscie to przy normalnej wadze malucha:)

ale je prawidlowo jakby ktos nie zuwazyl to w kaszce na gesto tez jest mleko to raz a jak je jeszcze jogurt to tez nabial !.. dobrze je i jeszcze jak przybiera prawidlowo na wadze to super:). Moj ma 8 miesiecy a nigdy nie zjadl 210 mleka naraz jak to przewiduja schematy Z reszta on nawet z butli nie chce jesc tylko rAZ DZIENnie a tak to nadrabiamy jogurtami kaszkami

Gość annnnnnnnnna
dziekuję wam bardzo :) za opinie ja nie wpycham jej nic na siłę.Wiem,że ile chce to zje.Na wadze przybiera średnio,ale w normach.Ona raczej drobniaczek jest.Urodziła sie z wagą 2700 teraz ma 6,5 m-ca i waży 7200.Zaraz pewnie napiszecie mi ,że mało :(

Gość annnnnnnnnna
achaaaa czy jest możliwe ,że mleko 2 jest bardziej syte?? jak piła 1 to wypijała po 200ml ,po zmianie na 2 wypija max 180 a przeważnie 160.

Dzieci są róże a tak malutkim nie przetłumaczy się że "tak pisze na opakowaniu i ma wypić 210ml...." nie chce to sie nie wciśnie i tyle. Moja jest na piersi całe szczescie. Szczescie dla mnie i dla niej, bo 2 tyg brałam antybiotyki i w tym czasie była odstawiona (pokarm niemal całkiem mi znikł ale udało mi sie przywrócic laktacj) i mimo że umie pic z butelki to NIE CHCIAŁA. Konsekwentnie odmawiała picia, poiłam jak sie dało, butlą, łyżeczką nawet strzykawką, soki, mleko wode... piła tak mało że przestała siusiać i sie odwodniła :( Dopiero jak wrócilam do piersi to wyzdrowiała. Uratowała nasz kaszka Sinlac którą jadła rozrzedzoną bardzo chętnie.

malo mleka??!! moja córka doszla do 180 ml i to nie zawsze wypija! b. rzadko zdarzlo jej sie wypic na raz 200 ml... bez przesady! dzieci same sobie reguluja i co zrobisz.. przeciez nie zmusisz bobasa do wypicia wiekszej iloscie (choc wiem ze takie wypadki sie zdarzaja jak np bratowa meza wciskajaca butle na 'chama' swojemu roczniakowi) !!

annnnnnnnnna, moja córczka tydzien temu skończyła 6 miesięcy i waży dokładnie 7 kg - jest drobna, delikatna i śliczna. Jest silnym, zdrowym dzieckiem, świetnie sie rozwija. Na wadze przybiera prawidłowo, bo startowała od 3 kg. Po prostu każde dziecko jest inne - tak jak u dorosłych, jeden jest szczypły, drugi grubszy, a jeszcze inny otyły, tak tez u dzieci, więc spokojnie, wszystko u Was w normie :)

Gość na każdym opakowaniu mleka
przeczytasz, że dziecko powyżej roku powinno wypijać około 500-600ml mleka, na każdym POLSKIM opakowaniu żadna sensacja i nikt tu nie mówi żeby dziecku na raz wciskać 200ml mleka czy więcej:O można podawać mniejsze porcje np. 150 czy nawet 120ml, ale częściej

Chyba widzisz jagoda ze pije raz 170, raz 180 plus kaszka na gesto nie zapamietalam ile chyba 160 to jest malo?/ podliczajac wychodzi tyle samo co butla,... moj butla pije raz i co wg ciebie malo bo razy wypije 180 bo z butli nie chce a reszte daje kaszke zeby zastapic mleko?? mleko jest nie tylko w plynnej postaci ale i w jogurtach dla dzieci i kaszkach!

a kaszka ryzowa na mleku czy kaszki gotowe mleczno-ryzowe mleczno pszenne czy mleczno owsiane zastepuja pelnowartosciowy posilek mleczny!!!

Gość annnnnnnnnnnnnna
naczytałam się dzisiaj o żywieniu niemowląt i doszłam do wniosku,że moje dzieko je ok a nawet sporo. w tym wieku dziecko powinno jeść 5 posiłków w tym conajmniej 3 mleczne.Moja je 2 razy mleko i raz kaszkę na mleku plus jeszcze duży słoik jogurtu dla takich maluchów. tak dla wyjaśnienia to nie jest moje pierwsze dziecko, ale dwoje pozostałych było strasznymi łakomczuchami i tam musiałam ograniczać jedzenie bo potrafiły zwymiotować z przejedzenia :o dzisiaj dziecię zjadło 170 mleka 180 gęstej kaszki 160 zupy z miesem 160 jogurtu bananowego 160mleka i myślę,że ok :) pozdrawiam i dzięki;)

Gość nie zaduzo zupy i deseru
ile Twopje dziecko wazy?

Gość annnnnnnnnnnnnna
7200 waży a dlaczego za duzo zupy i deseru?to są te duze słoiczki,przeznaczone dla tego wieku wiec chyba nie za duzo :)

Moim zdaniem je bardzo ladnie i wystarczajaco... Dla pocieszenia dodam, ze moje dzieci jadly mniej i nie bylo nigdy zadnego klopotu :) W ogole mam wrazenie, ze w Polsce podaje sie wiecej posilkow , mieszkam w Hiszpanii i moje maluchy w 6 miesiacu jadly tylko 4 posilki dziennie + czasem mleko przed snem ( sniadanie i kolacja - mleko z kaszka, obiadek-warzywa i mieso , podwieczorek - owoce lub jogurt) Takie wytyczne nam dala pediatra i bylo ok., dzieciaki ladnie rosly.... Nic sie nie matrw, mala dobrze je!!

Gość niby czemu
moja 7miesieczna corka zjada tak: koło 8.00 mleko 200ml koło 11.00 kaszka około 250ml koło 14.00 zupka duży słoik w międzyczasie deserek koło 17.00 mleko 200 ml kolo 20.00 mleko 200 ml koło 4-5.00 mleko 200ml