Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majkoo.

Trądzik zaskórnikowy.

Polecane posty

Gość majkoo.

Hej, mam pytanie. ;) Dzisiaj byłam u dermatologa, który stwierdził u mnie trądzik zaskórnikowy. Nie ma tego dużo, głównie na policzkach, ale ogólnie mogło być gorzej.. Mam przepisany Duac raz dziennie na nic i doustnie Tetralysal też raz dziennie, przez pierwsze 16 dni (1 opakowanie) mam zażywać dawkę 300 mg, a przez następne dwa opakowania dawkę 150 mg. Natomiast Duac mam stosować najpierw raz na 2-3 dni, żeby przyzwyczaić skórę. Czy przy opisanych przeze mnie zmianach skórnych i zalecanym leczeniu jest szansa na poprawę? Miał ktoś podobnie? Jeśli tak, to ile to trwało? Może jesteście w stanie, na podstawie swojej ogólnej wiedzy dać mi jakieś rady? Byłabym naprawdę wdzięczna. Aha, wcześniej dostałam na trądzik Brevoxyl, który pomógł już po 2 pierwszych zastosowaniach, ale po dłuższym czasie wystąpiło ogromne podrażnienie na policzkach, skóra swędziała, schodziła, wypływał płyn surowiczy. Dostałam na to maść ze sterydem, do nawilżania Cetaphil. Wszystko się wyleczyło. Od tamtego czasu przestałam także używać wielkich ilości podkładu, teraz nakładam tylko niewielką ilość i to wcale nie jakiegoś ciężkiego, kryjącego. Do tego ostawiłam wszelkiego rodzaju drogeryjne kosmetyki antybakteryjne do mycia i użyłam tylko mydła AA dla cery wrażliwej. Na noc dalej stosuję Cetaphil. Od tamtego czasu nastąpiła ogromna poprawa, od tygodnia nie wyskoczył mi żaden pryszcz, wcześniej wyskakiwał mi jeden na 2 dni.. To niewiele w porównaniu z tym, co było kiedyś, a mianowicie 3-5 pryszczy rano i wieczorem.. Nie mam już czerwonych stanów zapalnych wokół pryszczyków, a jedynie trochę śladów po tym, co było kiedyś. Oczywiście nie mówię, że trądzik ustąpił, ale nie mam już takich właśnie pryszczy z białą kropką na wierzchu, jak kiedyś, znaczy mam na jak mówię- prawie wcale. Za to mam zaskórniki pod skórą, takie widocznie tylko pod światłem słonecznym drobne uwypuklenia. Czy przy moich warunkach istnieje szansa na w miarę szybkie wyleczenie tego, co mam obecnie? Wiem, że się rozpisałam, ale chciałabym uzyskać dobra poradę doświadczonych w tych kwestiach ludzi, dlatego opisałam wszystko b. szczegółowo. W razie jakichś pytań, proszę pisać pod postem, na pewno odpowiem. Z góry dziękuję i pozdrawiam. ;)

Gość majkoo.
Pomoże ktoś? Proooszę.

Gość majkoo.
Błagam.. Pomóżcie mi..

Witaj. Ja ma takie samo zestawienie leków. Duac na noc u tetralysal 300 mg 1 kapsułka dziennie, jednak jak dla mnie to lekarz przepisał ci zbyt silne leki, bo sama wspominasz, że nie masz ostrego trądziku... odezwij się na gg 16155604