Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość housing and council tax benefi

housing and council tax benefit

Polecane posty

witam!!mam pytanie jak długo czeka sie na decyzje w sprawie housing and council tax benefit??? podanie zlozylismy na poczatku tego roku, oczywiscie okazalo sie ze brakuje pare dokumentow -ostatnie dokumenty doniosłam miesiac temu i od tej pory czekam na decyzje jak długo jeszcze mamy czekac??? czy jest jakis przepis ile maja czasu na rozpatrzenie wniosku ???jak długo wy czekaliscie na decyzje??? z góry dziekuje za odp

Gość bhy
przeważnie czekam koło miesiąca jak donosze nowe dokumenty i wystawiają nowa decyzję,a naliczają od pierwszego poniedziałku po dostarczeniu dok

ok w piatek mija miesiac to pojde sie w poniedzialek zapytac ile mam jeszcze czekac

Gość bhy
ja ku mojemu zdziwieniu dziś dostałam po niecałym tygodniu decyzję -także widzisz różnie z nimi bywa

byłam dzis i pan powiedzial ze faktycznie dosc dlugo czekamy i ze w nastepnym tyogdniu powinna byc decyzja jesli nie bedzie mam przyjsc za tydzien czyli wiem ze nie bedzie

Gość ja taka sobiue
my dostalismy decyzje i pieniądze w przeciągu tyg..wiec bardzo szybko..zycze powodzenia ,nam sie udalo i dostalismy

ja nadal czekam tydzien sie dopiero zaczal wiec moooozeee mnie miło listonosz zaskoczy

a ja nadal czekam :( nie wiem co mam robic pojde w piatek znowu sie zapytac

Gość kolorek67543
idź do Advice Bureau-oni zadzwonią do Councilu i zaraz będziesz miała-ja tak załatwiałam,bo też ile można czekać.

kolorek--- chyba tak musze zrobic.dam im czas do konca przyszłego tygodnia i jak nic nie dostane to w czwartek pojde do citizen umowic sie na spotkanie

Gość kolorek67543
tak będzie najlepiej dla Ciebie

Gość sprezynka
ja skladalam m-c temu pani mi powiedzial ,ze teraz staraja sie robic jak najszybciej-zaznaczyla 3 tyg . aby uniknac wyplacania ludziom duzych sum pieniedzy. na szczescie jak skladalam dostarczylam wszystkie dokumenty od razu i mialam nadzieje,ze mi sie uda szybko dostac .spodziewam sie dziecka i naprawde mi zalezy na tym dofinansowaniu. no i dzisiaj dostalam list ,ze musze dostarczyc current home office albo dowod z home office ,ze nie musze sie juz rejestrowac (pierwszy home office 2005 )wiec spedzilam 2 godz na telefonie tracac 15 funtow aby ssie dowiedziec o co chodzi zaznacze ze odkad przyjechalamw 2005 zmienilam prace 2 razy ale na moje nieszczescie zaden z nowych pracodawcow nie przejal sie home officem .w kazdym badz razie okazalo sie ,ze wtym roku 6 kwietnia zmienily sie przepisy ,zmiana polega na tym ze wlasnie z powodu lekcewazenia przez pracodawcow wyrabiania home officow,teraz zrobili tak,ze jesli ma sie 12 m-cy przepracowanych bez zadnej przerwy trxeba sciagnac z ich strony forme EEA1 ..wypelniona oczywiscie z odpowiednimi dokumentami trzeba odeslac do nich .i po tym otrzymujemu "dowod "ze juz nie trzeba sie rejestrowac za kazda zmiana pracy itp. problem polega na tym ,ze council dal mi m-c na dostarczenie tych dokumentow ,a zapewne otrzymac ten dokument od home officu zajmie wiecej niz m-c .malo tego przyczepili sie do mojego bank statmentu mama przyslala mi 500 funtow na dzidzie i tesciowa 300 i przyczepili sie do tego .to bylo 2-3 m-ce temu.nie interesuje ich to ,ze teraz moje zarobki przed odliczeniem podatku to 700 funtow .a od maja zaczynam macierzynskie i bede dostawac tylko 124 funty .to sie nazywa zezowate szczescie

Gość kolorek67543
to faktycznie klapa ale z tym ho to sobie jaja robią,cały czas tak było,że jeżeli przepracowało się u jednego pracodawcy 12-m-cy to już nie trzeba nic zmieniać i nic do nich wysyłać.Też proponuję Advice C Bureau i dobrać się im do tyłków,bo zaczynają przesadzać.Jeśli Twój HO byłby nieprawidłowy to jobcentre nie dało by Ci nic-samo przez się rozumie.szok,poprostu szok.Według mnie grają na zwłokę.

Gość kolorek67543
faktycznie byłam na ich stronie i jest ten eea1. czy oni zawsze musza coś wymyślić? trzeba było w marcu składać he,he-sorki ale masz pecha a jeszcze trzeba wysłać z dokumentami-porażka,bo jak ktoś planuje wyjazd to klapa,no chyba,że posiada 2 dokumenty. no to pewnie niedługo przyślą mi o to samo-znając mój upierdliwy council.

Gość sprezynka
kolorek dzieki za zrozumienie .tylko wiesz ja mam zle doswiadczenie z citizen i nie wiem czy gra warta swieczki .boje sie tylko o jedno ,ze nie wyrobie sie w ciagu m-ca z tym home officem

Gość kolorek67543
to będą czekali aż im przyniesiesz

Gość council and housing benefi
sprezynka ja mialam to smao przyczepili sie do home office ze nie jest aktualny pracodawca wpisany. tylko ze mysmy zadzwonili do home office i powiedzieli ze wszystko jest ok bo maz przepracowal 12 m-cy bez przerwy wiec nie dostanie nowego a dokumentu ze nie musi sie rejestrowac ponownie nie wystawia . to bylo na poczatku lutego. a pani w w councilu powiedziala ze on chce albo nowy home office albo list potwierdzajacy ze nie potrzebuje maz ponownej rejestracji. doszło do tego ze napisalam skarge i kazali mi przyniesc 52 payslipy zeby potwierdzic ze maz przepracowal rok. donioslam to 19 marca i ciagle czekam na decyzje ciekawe jak długo jeszcze ....

Gość sprezynka
ooo wlasnie .ale ja wkoncu jak sie dodzwonilam do tego durnego home officu powiedzieli mi ,ze potrzebuje wydrukowac ta forme EEA1 i odeslac.tylko ,ze raczej jestem przekonana ,ze HO nie wyrobi sie w ciagu miesiaca i bede musiala skladac jeszcze jeden wniosek o ten piepszony housing. a co jesli ktos nie pracuje w obecnej chwilii i oni nadal beda prosic o current home office .skad ta osoba ma wziac

Gość kolorek67543
czemu masz składać ponownie? byłaś i złożyłaś pismo ,o benefit,a oni musza czekać az im doniesiesz dokument,bo sama go chyba sobie nie zrobisz.Napisz pismo do nich(2 egz),że złożyłaś o hausing benefit (tu data),dałas dokumenty które sa wymagane i wysłałas po ten ho -i zanies osobiście i na Twojim egz niech się podpisza.Oni musza sie ustosunkowac do tego pisma-to takie granie na zwłokę ale dobre.

Gość council and housing tax benefi
sprezynka to nic ze nie zdazysz w ciagu miesiaca. jak bedzie sie zblizac twoj termin idziesz i mowisz ze nadal czekasz na papier oni wtedy daja ci nastepna date do ktorej masz doniesc jak dalej nie dostaniesz papieru z home office to idziesz znowu. a ja to ta od szczura pamietasz hihi na szczescie nie mam juz takich gosci na ogródku

Gość sprezynka
o to spoko .dobrze b bylo gdyby tez udalo mie sie tak przesunac .no i z tym szczurem tez .pozdrawiam

dostałam dzis list z councilu ze akceptuja ten home office i mamy czekac na decyzje

Gość kolorek67543
no to fajnie,oby do przodu.

tak super tylko zebym nie czekala kolejne 4 m-ce na decyzje. mam nadzieje ze przyjdzie szybciej

Gość sprezynka
znaczy sie ,ze zaakceptowali Wam ten stary home office tak? bo wlasnie tak pomyslalam ,ze tak zrobie ,ze powiem w councilu ,ze home office powiedzial ,ze nic nie musze robic i nic mi nie przysla ,a ze ja moge przedstawic im pay slipy ze wszysykich lat .co myslicie przejdzie ?

u mnie przeszło babka w home office tak mi kazała zrobic tylko ze maz wyslal aplikacje na zmiane home office i to bylo zanotowane u nich. council dzwonil do home office i pytał

Gość sprezynka
acha rozumiem .a jeszcze kochana jakbys mogla mi powiedziec czy Twoj maz skladal na siebie jako glowa rodziny czy jak?bo ja w aplikacji podalam nas oboje i dlatego miedzy innymi jest tyle problemow bo niby jak mam zalatwic ten home office dla mojego faceta skoro on nie pracuje ,tam trzeba wyslac 12 payslipow,znaczy sie payslipy z 12 m-cy

sprezynka ja tez nie pracuje tam w aplikacji sie zaznacza kto pracuje. dodatki maja byc na meza w naszym przypadku bo on jest osoba pracujaca ja jestem wpisana jako zona no i corka ode mnie nie chcieli home office bo skoro nie pracuje to skad mam go wziac

Gość sprezynka
no wlasnie ,calkowita racja .ide we wtorek bede wyjasniac .zobaczymy co da sie zrobic .od poniedzialku zaczynam macierzynskie takze i tak musze zglosic .

Gość a ja z psem i to duzym
a powiedzcie mi, bo troszke zielona jestem- komu te benefity przyznaja, przy jakich zarobkach?? Dzieki z gory :)