Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co je.st?

Mój dziiwny problem

Polecane posty

Gość co je.st?

Witam! Pewnie znowu olejecie mój temat ale mam to gdzieś i przedstawię swój post ;p żartuję, zawsze ładnie odpowiadacie, teraz też bardzo liczę na pomoc. Otóż nie potrafię pojąć jednego. Zawsze lubiłam dobrze zjeść. Kocham słodycze i dania obiadowe. Dodam, że nie jem mięsa od 5 lat. Mam teraz 19 lat i od ok 3-4 tygodni przestałam jeść słodycze. Odradził mi je lekarz ponieważ mam wrażliwy żołądek no i sama bardzo chciałabym schudnąć (63kg/165cm). Niestety nastąpiła dla mnie szalenie dziwna rzecz. Otóż od kiedy nie jem słodyczy to...całkowicie straciłam apetyt. Jem baaardzo mało a zawsze byłam łakomczuchem. W ciągu dnia zjadam wafel ryżowy rano, później w szkole słodką bułkę i piję kakao a w domu jakąś zupę ze słoika albo coś z obiadu na małym talerzyku. Niekiedy zjem jakiś jogurt, owoc albo paluszki. Wszystko byłoby cudownie gdyby nie fakt, że jest mi troszkę słabo, szumi mi w uszach i najgorsze - popadam w doły. Do jedzenia nie mogę się zmusić bo mi niedobrze. Często mam wypieki na polikach jak przy przeziębieniu, zimno mi. Jeżeli ktoś wie co to może się dziać u mnie to proszę o wypowiedź ponieważ jakoś wstydzę się iść do lekarza z taką głupotą. Chciałabym wiedzieć skąd niechęć do jedzenia po odrzuceniu słodyczy? Pozdrawiam :*

czekolada tak jak cola podnosi cisnienie, wiec jak nie jesz a masz niskie to czasem moze byc ci slabo czekolada rozwesela, tak jak batony nie wiem jak ci to wytlumaczyc ale poprawia nastroj, a brak apetytu nie wiem, moze ktos inny sie wypowie (lepiej zorientowany)

Gość co je.st?
Dzięki. Otóż nastrój mam obniżony z powodu zaniżenia ilości dostarczanego pokarmu do organizmu. Pewnie mam już jakieś niedobory witamin. Mnie bardziej trapi skąd ten brak apetytu powiązany z odstawieniem słodyczy.

Gość co je.st?
Up

Gość nie masz ochoty na jedzenie
bo słodycze potenguja apetyt,ja tez uwielbiam slodycze,ale jak ich jem malo to moje posilki sa normalne,a jak jem to reszte tez jem wiecej

Gość ja zgłaszajusja na rabotu
no jak jesz wafel ryżowy i słodką bułkę to nic dziwnego, że Ci słabo :o Jedz z głową dziewczyno :o

Gość co je.st?
nie wiem co zrobić. jestem nieszczęśliwa ponieważ z jednej strony źle się czuję a z drugiej mam blokadę i już nie wezmę czekolady i innych słodyczy do ust. Mam cały koszyk słodkości w kuchni i już nie mogę. Jednak droga do szczupłej figury jest katorgą. Swoją drogą nie sądziłam, że tak łatwo od uzależnić się od jedzenia! Teraz mam tak , że nie w ciągu dnia zapominam zjeść! A wiecie może czy tak już zostanie czy to minie?

Gość co je.st?
Up