Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczkooo1111

czy oplaca przyjechac się na lato do londynu

Polecane posty

Gość sloneczkooo1111

Witam, Mam pytanie czy opłaca sie przyjechac do pracy na 2, 3 miesiące od 1 lipca ( wczesniej nie moge ze wzgledu na sesje). Nie bardzo interesuje mnie praca w barach.Ewentualnie jakiś sklep. Najlepiej jakaś poważniejsza praca( biurowa) ,ale jestem realistką i podejrzewam , ze nikt mnie nie przyjmie do takiej pracy na 2 miesiące. Mam dyplom licencjata, jestem w trakcie magisterki, mam dosiwadczenie w pracy biurowej i mowie biegle po angielsku. Czy oplaca mi sie jechac?

Gość smierdzacy klocek
ogolnie to twoje dyplomy w Anglii nic nie znacza. Znam magistrow biologii czy chemii, ktorzy sa kelnerami (a w miedzyczasie studiuja tutaj na uniwersytecie) bo nikt nie chcial uznac ich dyplomu. Praca biurowa na 2-3 miesiace to raczej odlegle marzenia - dziewczyny, ktore mieszkaja tutaj na stale i rownie biegle wladaja angielskim nie moga takowej znalezc, ale moze uda sie na kilka dni w tygodniu przez agencje pracy ktore specjalizuja sie w pozyskiwaniu pracownikow biurowych. Ale ogolnie to nie polecam bo kasa bardzo mala, a jak sie pracuje 2-3 dni w tygodniu to nie da sie utrzymac a co dopiero zaoszczedzic. Sklepu tez nie polecam bo placa zawsze najnizsze stawki, a praca jest nudna do bolu. Najlepiej to chyba zaczepic sie wlasnie w jakiejs restauracji lub barze - do podstawowej wyplaty mozesz sobie dorobic wlasciwie 'druga wyplate' z napiwkow jesli tylko umiesz sie ladnie usmiechac.

Gość zgadzam sie z klockiem

Gość sloneczkooooo 1111
Ja wiem, ze moje dyplomy nic nie znaczą, ale w sumie lepiej zeby takowe były lub nie, zawsze to pozycja na CV. Poza tym mam tez dyplom angielski bo jestm w trakcie studiow angielskich w trybie korespondencyjnym:P Ale za 1,5 roku planuje pojechac do londynu na studia. A powiedzcie mi z tą pracą w barze, czy myślicie ,że będzie to problem jak przyjadę w lipcu? Bo słyszałam ,że wtedy to już wszystko obsadzone. A i jak najlepiej szukać, przez ogłoszenia czy po prostu mam chodzić po różnych miejsach?:P A sztukę ładnego uśmiechania się mam opanowaną do perfekcji|:P

Gość smierdzacy klocek
wg mnie praca w barze/pubie/restauracji zawsze sie znajdzie, nawet w lipcu. To jest tak ze w gastronomii jest ogromna rotacja pracownikow, ludzie przychodza i odchodza, jest tez duzo pracy part time tylko w weekendy. Tak wiec w srodku tygodnia moglabys sie poswiecic tej 'biurowej pracy' - chociaz wczesniej zapomnialam dodac, ze w lecie jest jeszcze mniej ofert pracy do biur.... ale mysle ze jezeli tylko zalezy ci na pracy to ja znajdziesz. Znam takich ktorym niby zalezy ale nie szukaja i nie staraja sie tylko siedza w domu i narzekaja. Wazne jest zeby sie nie poddawac bo przez pierwsze tygodnie moze byc trudno - pamietam te czasy kiedy przyjechalam do Londynu tez 'na wakacje' i chcialam sobie dorobic do studiow w pl. Bylam strasznie zdolowana przez pierwszy miesiac bo nigdzie nie moglam znalezc pracy (bo tak na prawde balam sie jej szukac).

Gość upxxxxxxxxxxxxxx
a jak najlepiej szukac tej pracy ?? czy w necie czy moze na miejscu ??

Gość smierdzacy klocek
jesli mam byc szczera to najlepiej przez znajomosci :P ale jak sie takowych nie ma, to lepiej szukac na miejscu (w sensie takim, ze jak sie wysyla CV przez internet to rzadko odpisuja i maja taka ilosc maili ze latwo kogos pominac itd.). Nie polecam jednak przyjezdzac majac w kieszeni kilkadziesiat funtow, bez zapewnionego lokum (chocby u znajomych), bo wtedy nie trudno sie rozczarowac i wyladowac na ulicy. Wiadomo, ze kazdy chcialby jechac juz do 'zalatwionej' pracy, ale to sie zdarza rzadko - jak np. jakas firma z uk przyjezdza i rekrutuje pracownikow w Polsce (bo na jakies prace zalatwiane przez Polakow Zdzichow i Frankow co na miejscu sie okazuje ze beda placic 3 funty za godzine to prosze od takich na kilometr sie trzymac)

Gość upxxxxxxxxxxxxxx
dzieki klocek,jestes szczery ;) i to u ludzi iubie ;)

Gość 65E
Nie opłaca się jak nie masz odrazu zapewnionej "stałej" pracy, oczywiście można liczyć na łut szczęścia. Szukaj pracy przez agencje, najlepsze są fabryki: na nocce miałam 1350 do ręki ;)