Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala kasia.21.

bol w okolicy pieprzyka

Polecane posty

Gość mala kasia.21.

witam. mam pewien problem. na szyi mam dosyc duzego pieprzyka, rok temu niechcaco go rozdrapalam i krwawil. zmartwilo mnie to i poszlam do dermatologa, powiedzial ze lepiej usunac i dal mi skierowanie do szpitala onkologicznego, ale troche przez moje zaniedbanie, troche przez strach na usuniecie sie nie zglosilam, pipeprzyk sie zagoil i niby wszystko ok, ale boli mnie okolica pieprzyka, nie sam pieprzyk, ale tak jakby wokol niego miesnie byly napiete, wlasciwie to nie jest bol tylko takie wlasnie napiecie. nie wiem czy to przez to zaniedbanie czy przez to ze duzo o tym mysle, zaczelam sie martwic i moze sama sobie ten bol uroilam. teraz chcialabym isc na usuniecie, ale musze isc po nowe skierowanie, na usuniecie jechac do innego miasta, a pewnie jeszcze trzeba bedzie czekac na zabieg miesiac lub wiecej, ale z drugiej strony teraz bedzie lato, a po usunieciu nie mozna sie opalac i nie wiem czy lepiej nie zaczekac do jesieni. jak myslicie? czy ktoras z was usuwala pieprzyk w okresie letnim?

Gość ahdf
ja usunęłam w zeszłym miesiacu.Poszlamdo ogólnego po skierowanie do chirurga,z chirurgiem umówiłam sie za kilka dni i mi usunal.Tez miałam napieta skore wokól piprzyka i bolało.Lekarz powiedzial że to stan zapalny i ze dobrze że go usuwam

Gość zonia30
moja teściowa usuneła pieprzyk- po histopatologii okazało się że miała tkankę złośliwą ok 1 mm. Dzięki Bogu zdążyła zanim rak zaatakował węzły chłonne.Tu nie ma na co czekać. Jeśli podrażniasz pieprzyk licz się z tym że może się z niego zrobić coś poważniejszego. Nie bagatelizujcie takich spraw!!!!!!!