Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bridenikio

Troche mi zal, ze po tej tragedii tak finansowo chca pomagac rodzinom ofiar..

Polecane posty

Gość Bridenikio

Wiem ze to nie na miejscu i nie przystoi i sama sie wstydze ze to pisze, ale tak przychodzi mi do glowy teraz to i boje sie z myslami.. Chca stworzyc fundacje w rzadzie i pomagac dzieciom ofiar tej tragedii finansowo. Wg mnie to troszke niesprawiedliwe, bo te rodziny sa bogate, a gdyby to zgineli normalni, zwykli ludzie, to pomocy takiej by nie mieli.. Co maja powiedziec dzieci, ktorych rodzice gina w wypadkach samochodowych i dodatkowo ci rodzice nie sa majetni? Tqkim trzeba pomoc wg mnie.. Mam kolezanke ktorej rodzice spalili sie w wypadku samochodowym, nikt jej nie pomogl.. Dziewczyna zostala sama, mieszka z babcia, sama sobie musi radzic, oplacic studia itd..

Dokładnie , ile jest takich sytuacji że ktoś w rodzinie umiera, ma kredyty i teraz rodzina musi spłacać, dlaczego im się nie pomaga? Straszne to.

Gość dlaczego oczekujecie, że
ma być sprawiedliwie, przecież nie jest, nigdzie

Gość kajtuś
Macie rację, społeczeństwo nadal dzieli się na klasy, jest szlachta i jest plebs..

Gość dirokerrr
Zycie jest niesprawiedliwe niestety..

Gość sdsds
dobrze myslisz ,mysle tak samo ,pytam sie co z rodzinami po"CASA" nie mieli pomocy a tu daja im po 40tys ,to przesada ,zaraz sie ktos odezwie ,ze pieniadze itd ,ale to nie sprawiedliwe

Gość dirokerrr
Ja rozumiem ze jest zaloba. I tez placze po nich, batdzo mi zal rodzin itd. Ale zrozumcie, ze to bogaci ludzie, oni sobie poradza. A inni, biedni nie radza sobie..

Gość Sprawiedliwa111
To samo cały czas myśle,wielki rozgłos bo zgineli ludzie co piastowali ważne stanowiska,i zarabiali pieniądze o których nam przeciętym polakom może się pomażyć.Do tego rodzina dostanie wysokie odszkodo wanie,i wysokie renty.Jak zginął mój znajomy ,kierowca w wypadku też wykonywał swoją prace,osierocił 3 dzieci to kobieta nie dostała nic.Chodzi i płacze do opieki żeby miec na chleb,renta się nie należy bo ojciec dzieci nie miał 10 lat przepracowanych.To jest tragedia dopiero,ale o tym się nie mówi bo był nikim,nie piastował stanowiska,a też wykonywał swoją prace,i zarabiał na chleb dla rodziny.Zginął tez w czasie pracy.Dzieci malutkie 2,4,5 latek.Nikogo to nie obchodzi.

Gość fanka anka
jezeli okaze sie ze katastrofa byla spowodowana przez pilota, czlonkowie rodzin beda mogli ubiegac sie o odszkodowania od panstwa. A na to pojda juz grube miliony

Gość ale to jest polska
po katowicach obiecywali pomoc rodzinom zmarlych nikt nic nie dostal a byli to zwykli szarzy ludzie jak zgineli gornicy to samo i co nikt im nic nie dal a wszyscy obircywali przeciez to wiadomo ze dadza tym co maja swoim kolegom a zwyklym ludziom nic sie w panstwie nie nalezy

Gość ech........
A znasz to przysłowie że bogatemu diabeł dziecko kołysze, a biednemu cegłówka w drewnianym kosciele na łeb spadnie

Gość kakaduu
właśnie, górnicy ze śląska nie dostali nic, jedynie obiecanki cacanki i tylko niektórzy zrodzin ofiar katastrofy na katowickich targach dostali jakiś symboliczny grosz... Nie ma co komentować. Każdy sobie rzepkę skrobie. Nie twierdzę, że rodziny te nie powinny dostać tych 40 tys. niech dostaną i 50 tys! Byle traktować wszystkich tak samo, a nie że są "równi" i "równiejsi" Ciekawe czy rodziny stewardes i stewardów też dostaną, czy może już "zabraknie"?

Bo prawda jest taka że jeśli już się powiedziało A to trzeba powiedzieć B. Ten kraj na pewno stałby się lepszy gdyby założono fundację pomocy KAŻDEJ rodzinie ofiar. Czy to polityk czy pani sprzątająca. Takie ośrodki mogłyby powstać np w większych miastach i działać nie tylko z nazwy, funkcjonować. Jednak żal tych ludzi, żal każdego co zginął, żal rodzin ktore zostały, jak widziałam te trumny dzisiaj....serce się kraja.