Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meszugene

Snujący teorie sPISkowe - wizjonerzy czy szaleńcy?

Polecane posty

Gość Botkek
Bombarda tu uze sfiebukwa jestes kak tiebia uze tu brudnaja macka

Gość meszugene
cytat: Wynika to z tego, że w chorobie tej doznawane przez chorego urojenia są na tyle prawdopodobne, że otoczenie traktuje to raczej jako cechę charakteru, niż chorobę. Można pokusić się o stwierdzenie, że każdy zna jakąś osobę, która ma pewne poglądy nie oparte na żadnych przesłankach, które podzielałoby otoczenie i w tych poglądach jest niewzruszona. Choć wszyscy wokół uważają, że poglądy tej osoby są niezwykłe, to jednak wskutek częstego faktu, że człowiek ten właściwie wypełnia swoje role społeczne (pracownika, ojca/matki, kolegi itp.) urojenia paranoiczne nie są uważane przez innych za chorobowe. co wy na to?

Gość Botkek
Macka kak ty macka

Gość botkek wiesz
ze nikt tu na ciebie nie reaguje

Gość Botkek
Macka mu mu mumumu

Gość meszugene
http://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C5%9B%C4%87_paranoiczna polecam :) 🖐️))) przyznam ze ta lektura nieco przyblizyła mi wyborcę PiS. Zaczynam jednak zastanawiać sie, czy ludzie z zaburzeniami psychicznymi powinni mieć uprawnienia wyborcze. Proszę o zabranie głosu w tej sprawie

Gość meszugene
Kryteria diagnostyczne DSM-IV * pozbawiona wystarczających podstaw podejrzliwość, że inni nas wykorzystują, krzywdzą lub oszukują, * zaabsorbowanie bezpodstawnymi wątpliwościami co do lojalności przyjaciół lub wspólników i co do tego, czy są oni godni zaufania * niechęć do zwierzania się innym, spowodowana nieuzasadnionym lękiem, że informacje te zostaną użyte przeciw nam w złych intencjach * odczytywanie ukrytych, poniżających lub groźnych znaczeń z niezłośliwych uwag lub zdarzeń * ciągłe noszenie urazów, czyli niewybaczanie zniewag, krzywd lub afrontów * dostrzeganie ataków na nasz charakter czy reputację, które zwykle nie są widoczne dla innych, oraz szybkie reagowanie na nie gniewem lub przechodzeniem do kontrataku * powtarzające się nieusprawiedliwione podejrzenia dotyczące wierności współmałżonka lub partnera seksualnego zwłaszcza to mi się bardzo zgadza, a wy jak myślicie?

Gość żondza waadzy
po wojnie takich paranoików było szczegolnie wieku - najczęściej urajali sobie , że w Katyniu ...mordowali Ruscy , a nie Niemcy ;) ale poradzono sobie jakoś z nimi - mieli małowykształcone nowe elity , wyrosłe z małorolnych chłopów ...i jakoś tym innym...też małorolnym - wszystko przetłumaczono :D:D:D

Gość takie zachowania nazywa sie
w medycynie schizofrenia. człowiek zachowuje się normalnie ale ma przywidzenia i tworzy fakty/mity. na tym polegaja tzw.objawienia np. Matki Boskiej czy inne nadprzyrodzone zjawiska. chory swiecie w nie wierzy. i poniekąd ma racje bo on widział rozmawiał itd. tylko tyle ze jest to wizja chorego umysłu.

Gość meszugene
proszę o opinie :)

Gość meszugene
schizofrenia to choroba, chcialabym wierzyć ze te ich szalone wizje sa konsekwencją zaburzenia nie choroby

Gość a ja mam wrażenie
Że to Wy macie problem :) Uważacie, że jesteście kimś lepszym: " bombarda, przeanalizujmy moze który typ paranoi odpowiada najbardziej http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenia_uroj eniowe " Jesteś lekarzem? Potrafisz diagnozować na podstawie wypowiedzi na forum, to gratuluję.... zgłoś się do PAN, dostaniesz zapewne nagrodę w dziedzinie psychiatrii..... a gdy już szkalujecie, to na jakiej podstawie ? bo ktoś ma inną opinię niż wy? ..... bez komentarza A swoją drogą: czy Wy nie macie domów, że cały dzień przesiadujecie tu i dywagujecie o tym, że, cytuję, "PiSowiec" nie jest normalnym wyborcą ???

wy macie swoja opinie, my swoja, róznica polega na tym ze to Wy nam głównie ublizacie, i na tym ze nasza jest poparta faktami a wasza nie

Gość meszugene
brawo bombarda

Gość a ja mam wrażenie
z tego co zauważyłam, to nie podałaś żadnego konkretnego faktu... Ja już nie chcę tłumaczyć co znaczy ubliżać i wyśmiewać... Bo z tego co czytałam na forum, to raczej ty i ten ktoś na m... ubliża i wyśmiewa.... No ale macie swoje kółko wzajemnej adoracji i się w nim dobrze bawcie :)

przytocz moje ublizenie teraz na tym topiku jakiekolwiek.... Gaktów naszych jest podanych na róznych topach tutaj masa, waszych nie ma ani jednego, ale jak ktos napisze ze sie z wami nie zgadza i ze uwaza ze spisku nie bylo to zaraz jest niedouczony debil...typowe zachowanie sorry PISu. I zeby nie bylo, ża PO tez nie jestem, niesttey

Gość a ja mam wrażenie
wybacz, ale to ty bardziej kogoś, pozwól że cie zacytuję, "jebiesz" no ale zaraz usłyszę, że jestem "pisior" :O i ubliżam

zrobiliscie z tej katastrofy farse i sensacje, powód do awantur i gnerania, to jest dopiero wstyd, chociazbyscie zalobe uszanowali i zaczeli od poniedzialku

powtarzam, skopiuj moje "jebanie" na tym topie czy na tym drugim wathever...chyba ze do botkaka czy jak mu tam bylo

Gość a ja mam wrażenie
" ten typ ciezko zaszufladkowac" określenie typ uważam w tym zdaniu za obraźliwe.... już nie wspomnę o obelgach pod adresem kogoś na pierwszej stronietego topiku, gdy tam ewidentnie podszyw go zastąpił.....

Gość a ja mam wrażenie
poza tym sugerowanie, że ktoś ma problemy psychiczne.... jest raczej obraźliwe, nie uważasz?

Gość a ja mam wrażenie
poza tym....uwielbiam wtrącenia typu whatever do kulturalnej rozmowy.... Ale to już czepialstwo z mojej strony

przedewszystkim trzebabylo przeczytac inny topik na ktorym Bitkek ybliza mi i wyzywa non stop przy czym ja nie odpowiedzialam ani razu, potem przylazł tutaj wiec wkoncu mu napisalam....nie wiesz nie komentój...a po drugie "typ" gitary, "typ" czlowieka, "typ" piosenki czy filmu...jesli to jest dla Ciebie obrażliwie to musisz miec duzo kompleksów, sorry, nie bede sie znizac to wypisywania tutaj tekstów w stylu "jestes debilem kretynem ect." Normalnie wyrazam swoja opinie bez obelg, jak ty widzisz inaczej to widac Moszugene ma racje z ta paranoja

Gość meszugene
chciałabym sie dowiedzieć skad bierze sie to kojarzenie antypisowców z komunistami, żydami, wyborczą, rusofili bo juz nie wiem kim jestem pozwólcie odnaleźć mi swoją tożsamość :) 🖐️))