Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meszugene

Snujący teorie sPISkowe - wizjonerzy czy szaleńcy?

Polecane posty

i prosze o pokazanie mi mojego zdania "jestes chora psychicznie" bądx cokolwiek w ten deseń

Gość a ja mam wrażenie
typ gitary jest czymś innym, niż typ który rzekomo ciężko zaszufladkować.... Kompleksów nie mam :) KomentUj .... Moszugene ma doktorat zapewne, aby oceniać moją paranoję.... wyślesz mnie na przymusowe leczenie może? Zabronisz głosować? :) inna opinia nie oznacza paranoi.. ale gdy ma się podejście "jeśli nie jesteś z nami, jesteś przeciwko nam" to nie mamy o czym mówić....

Gość a ja mam wrażenie
Napisałam, że SUGERUJESZ .... Nie włożyłam ci tych słów w usta... więc nie przekręcaj faktów....

Gość meszugene
a ja mam wrażenie - przyznajesz się do tego, ze jesteś nieco zaburzona?

ale własnie w takim kontekscie uzylam slowa "typ", to po pierwsze po drugie, to wlasnie od Was usłyszałam dzisiaj wiele wyzwisk tylko dlatego ze sie z wami nie zgadzam, nie tylko ja, wielu sie dostalo od niedouczonych tumanów, tłumoków kretynów rusofilów itp a potem jak sie odgryziemy to jest ooowielkie halo bo ublizamy Wiec jesli moge prosic zejdź juz ze mnie, ok?

Gość a ja mam wrażenie
uwielbiasz łapać za słówka, prawda ?? teorię paranoi postawiłaś ty... Jeśli nie widzisz ironii w mojej wypowiedzi, twój problem.

kto tu przekreca fakty to ja juz nie powiem...:/ Wiec nic nie sugeruje i jesli bylabys tak laskawa tez mi nic nie sugeruj wiecej

napisanie o paranoi troche sie rózni od tekstu w stylu "ty niedouczony tłumoku", prawda??

Gość a ja mam wrażenie
Ja nawet na Ciebie jeszcze dobrze nie "wsiadłam" .... :) Miłego wieczoru przy ocenianiu stopnia pogrążenia paranoi narodowej :)

Gość a ja mam wrażenie
pokaż, gdzie napisałam "niedouczony tłumoku" a postawie ci coca colę :D dobrej nocy :)

nie pisze konkretnie do Ciebie, i to nie ja sie czepiam Ciebi...a cole mozesz postawic i bez tego :p

Gość meszugene
Cechy związane z osobowością paranoiczną według Blaney * nieufność, * podejrzliwość, * czujność, * cynizm * rywalizacyjność (porównywanie się z innymi), * poczucie krzywdy, * zazdrość, * nadwrażliwość na krytykę, * przepełnienie złością, * mściwość, * ostrożność, * niezachwiane przekonania, * zazwyczaj brak poczucia humoru, * dychotomiczne myślenie, * samowystarczalność, * zadufanie, * przekonanie o własnej wyższości, * usprawiedliwienie samego siebie. Czy to nie charakterystyka wyborcy PiS?

Gość meszugene
podbijam bo pilne zapytanie :) 🖐️)))

Gość meszugene
no przeciez pisałam ze przeprowadzam prywatne badanie socjologiczno-psychologiczne:) 🖐️))

pisałas, nie widzialam, nie wazne, nie wiem nie znam sie ja tu tylko sprzatm...dalej jebcie mnie

Gość Botkek
Macka mu mu mu mumumu

Gość Botkek
Macka szto ty nastaw sie ja tiebiu zapniem a poem ubijem

Gość meszugene
Podbiję i proszę o zapoznanie się z poniższym tekstem: Paranoja Pieniacza i Obłęd Wgłębiając się szczególowo w objawy jakiegoś rodzaju paranoi warto zapoznać się czym jest w ogólności ta jednostaka chorobowa, która wystepuje znacznie cześciej niż podają statystuki diagnostyczne, a to dlatego, że wielu chorych żyje w społeczeństwie i względnie dobrze sobie radzi ze swoimi sprawami, chociaż ich otoczenie uważa na ich drażliwe strony. współczesnie diagnozuje się zwykle zespół paranoiczny, rzadziej uzywając terminów klasycznych takich jak obłęd. Zespół paranoiczny zwany dawniej terminami takimi jak paranoja prawdziwa czy obłęd, to nazwa pochodząca z języka greckiego od para - "obok, poza" i noos - "rozum, sens". Obecnie, według klasyfikacji ICD-10, nazywana zespołem paranoicznym lub reakcją paranoiczną. W amerykańskiej klasyfikacji chorób psychicznych DSM-IV zespół ten nosi nazwę zespół urojeniowy "delusional disorder". Generalnie są to usystematyzowane urojenia i oddziaływania, najczęściej prześladowcze, rzadziej wielkościowe lub inne. Istotnym jest z psychopatologicznego punktu widzenia, że urojenia paranoiczne są osądami, które są możliwe do zaistnienia, w przeciwieństwie do urojeń paranoidalnych. Historie opowiadane przez paranoików są racjonalne, prawdopodobne, a czasem wręcz zdumiewająco realistyczne, tyle, że oparte na błędnych przesłankach. Inaczej mówiąc ta część światopogladu chorej osoby, która jest urojeniem opiera się na fałszywych zalożeniach i błednych podstawach, chociaż wnioski i teorie oraz oceny systuacji są logicznie poprawne. Paranoja w obecnej klasyfikacji ICD-10 opisywana jako uporczywe zaburzenia urojeniowe jest chorobą rozpoznawaną w medycynie dość rzadko, jednakże wielu autorów skłania się ku przypuszczeniu, że jest to stan patologiczny występujący znacznie częściej, niż wynika to z oficjalnych statystyk. Wynika to z tego, że w chorobie tej doznawane przez chorego urojenia są na tyle prawdopodobne, że otoczenie traktuje to raczej jako cechę charakteru, poglady czy zwyczaje niż chorobę. Można pokusić się o stwierdzenie, że każdy zna jakąś osobę, która ma pewne poglądy nie oparte na żadnych przesłankach, które podzielałoby otoczenie i w tych poglądach jest niewruszona. Choć wszyscy wokół uważają, że poglądy tej osoby są, delikatnie mówiąc, niezwykłe lub dziwaczne, to jednak wskutek częstego faktu, że człowiek ten właściwie wypełnia swoje role społeczne jako pracownika, ojca/matki, kolegi czy obywatela, urojenia paranoiczne nie są uważane przez innych za chorobowe, dopóty nie są szkodliwe dla jakiejś grupy osób lub pojedyńczej osoby.

Gość meszugene
Zwracam uwagę na punkt nr 3 Ze względu na treść urojeń zespoły paranoiczne dzieli się na: 1 inividia - paranoja zazdrości zwykle na tle domniemanej ale nieprawdziwej zdrady małżeńskiej; 2 querulatoria - paranoja pieniacza to zespół paranoiczny prowadzący do wściekłego, furiackiego zwalczania osób o domniemanym niebezpiecznym charakterze czy pochodzeniu, do dochodzenia przez chorego domniemanych krzywd, np przed sądem lub urzędem; 3 persecutoria - paranoja prześladowcza, spiskowa; 4 reformatoria - paranoja reformatorska; najłatwiejsza do zdiagnozowania kiedy czuć fatalne skutki kolejnych reform naprawiających państwo, system społeczny czy inne dziedziny życia społecznego; 5 inventoria - paranoja wynalazcza to przeświadczenie chorego o wspaniałości i wielkości jego wynalazków/pomysłów; 6 paranoja indukowana - obłęd udzielony, przejęty czy indukowany od osoby rzeczywiście chorej;

Gość meszugene
Paranoja jest najbardziej interpersonalną chorobą psychiczną, chorobą, która potrzebuje wrogów do zwalczania, takich, których stosunkowo łatwo zniszczyć, żeby podnieść swoją marną wartość i poczuć się zwycięzcą Paranoja stymuluje zaciekłą agresję skierowaną przeciwko tak urojonym jak i rzeczywistym obiektom, tyle, że ogląd stanu rzeczy u paranoika jest poważnie zniekształcony, a poczucie zagrożenia wyimaginowane Skrajna podejrzliwość to jeden z głównych elementów zespołu paranoicznego. Ktoś kto wszędzie węszy jeno sektę, herezję, spisek masonów, żydokomunę czy psychomanipulację zdradza ciężki objaw paranoi. Inne objawy paranoi to przekonanie o centralności własnej osoby (ksobność, egoizm), mania wielkości, wrogość, lęk przed utratą niezależności, projekcja i urojenia! Można poważne i istotne dla rozpoznania paranoi antysektowej objawy ująć w siedmiu kategoriach, które są jednak ze sobą powiązane. Objawy te w mniejszym nasileniu dają tak zwaną osobowość paranoiczną czy paranoid, który stanowi środowisko dla wylęgnięcia się jednostki skrajnie patologicznej, takiej, która potrafi inkwizycję poprowadzić do boju.

Gość meszugene
Zapraszam do lektury - to ostateczny dowód na to, ze ci ludzie jednak są chorzy :) 🖐️))) w zasadzie powinno sie pozabawić ich prawa wyborczego

Gość meszugene
przepraszam jestem pierdolnieta malolata przepraszam ze stara mnie nie wyskrobala gdyby to zrobila swiat bylby lepszy :(

Gość meszugene
Czy ktoś jeszcze zabierze głos? :) 🖐️)))

Gość meszugene
Podbiję, bo wciąż nie wszyscy wypowiedzieli sie w temacie :) 🖐️)))

Gość do meszengue
wiesz co smutno mi :-( Bez kłótni i wyzwisk, powiedz mi prosze czy uwaznie przesłuchałas to nagranie ? Wejdz , w którys topik z linkiem i wysłuchaj co do kazdej sekundy tak jak ktoś podał Ale zrób to uwaznie , skup sie na wysłuchaniu,oczywiscie jesli będziesz chciała

Gość agrafka100
Ludzie co nam to ,czy to był zamach!Nie bedzie nam przesto lepiej w polsce ,w naszych rodzinach miastach.Zostawmy to niech zycie toczy sie dalej.Codziennie umiera setki ludzi na całym świecie. Moze to jakos dziwnie zabrzmi a nasza służba zdrowia jest codziennym zamachem na zycie polaków(czy ktos martwi sie tym ,że ludzie do onkologa czekaja w tygoniowych kolejkach).Przed nami wybory tym sie zajmijmy ulepszaniem tej polski a nie snuciem domysłów.

Gość meszugene
do meszugene - jasne ze ogladałam, słuchałam, wymyślacie jakieś bzdury, wasze chore umysły podpowiadają wam zle obrazy i dzwięki kierujcie się rozsądkiem a nie chęcią zemsty i zwalenia winy na coś wiecej niż tylko zły los 🖐️)))