Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia_we89

Dziewczyny co mi jest ??? Blagam wejdzcie !!

Polecane posty

Gość natalia_we89

Od jakiegos tygodnia bolą mnie nogi! Wlasciwie nie wiem czy slowo bola jest dobrym okresleniem... promieniuje mi jakby w srodku cos nie wiem jak to opisac.. biore yasmin jakies 8 miesiecy (mam 20 lat) i poszlam dzisiaj do ginekologa bo sobie wkrecilam ze to cos z zylami. Dala mi skierowanie na badania kazala odstawic juz dzisiaj tabletki... Dodam że moje nogi nie sa ani czerwone ani spuchniete (gdy mnie badala obwod kolana w prawej nodze jest o 1 cm wiekszy niz w lewej ) i wlasnie w tej prawej odczuwam bardziej to promieniowanie... Dodam ze w ogole nie zazywam ruchu. Jestem szczupla wysoka i mam siedzaca pracę. Prosze napiszcie jak myslicie z czego to ?

A moze to poprostu woda w kolanie??Moja mama tez tak kiedys miala az w koncu napucho jej strasznie i na pogotowie....

skutek uboczny antytabsow,dobrze Ci lekarz podpowiedzial bys odstawila te leki,widocznie zle na Ciebie dzialaja

Gość tak ni z gruchy
mnie boli jedna od dawna, tez myslalam ze cos zylami, zrobilam badania na krew i moczi okazalo sie ze ma dyskopatie, robilam zdj rtg, no i skrzywienie w odcinku ledzwiowym, co powoduje ucisk, dretwienie i wielki bol (mam 26 lat) bardzo boli w nocy, uciska i promieniuje az do stopy, mam cwiczyc, ale co bedzie na starosc to nie wiem, mam sie oszczedzac, ale mam male dziecko i dzwigam go ciagle, i co zrobic? strasza mnie operacja:( zrob sobie zdj rtg odcinka stawu biodrowego i ledzwiowo-krzyzowego kregoslupa

Gość natalia_we89
jak chodze to jest ok, ale np jak sie poloze to czuje wlasnie takie rozrywanie jakby w srodku jakby ktos mial mi noge oderwac :|

Gość alinkaglinka
miałam to samo, jak brałam tabsy. po odstawieniu ból przeszedł. myślę, że to było coś z żyłami, ale nie sprawdzałam tego. od tamtej pory tabsów nie biorę i ból w nogach nie powrócił.

Gość natalia_we89
a czy to moze byc zakrzepica? nawet jezeli nie mam zadnych zmian na skórze? schizuje sie juz :/

Gość alinkaglinka
eee nie wkręcaj się. najważniejsze, że odstawiłaś tabsy. zrób badania i będzie wiadomo co Ci jest. powodzenia.

Gość natalia_we89
tzn no dzisiaj nie wzielam jak mialam wziac.. wczoraj na wieczór jeszcze brałam.. boje sie :((

Gość kieka
ja tez tak mialam po pol roku brania rigevidonu, w nocy bol nie do wytrzymania głównie w łydkach i stawach nóg. Poki co 2 tygodnie bez tabletek nogi troche pobolewaja ale juz jest ok. Prędzej robilam badania krwi na zakrzepice i wyszlo ze mam troche za rzadka krew wiec ok:P nie przejmuj sie, odstaw tabsy i bedzie ok;)

Gość natalia_we89
Mi po tabletkach w ogole zrobil sie straszny celulit ktory za nic nie chce zejsc :| Ale jak odstawie tabletki to moj biust spadnie do 0 :/ no coz.. cos za cos :(

Gość moze to byc zakrzepica
moze byc zakrzepica nawet jak nie ma zaczerwienienia i duzego obrzeku

Gość natalia_we89
Obrzeku tez nie ma.. Nogi wygladaja jak wygladaly wczesniej..

Gość zonia30
mnie bolały i po 6 mcy poszukiwań mam już diagnozę- sarkoidoza. Wykazało ją dopiero prześwietlenie płuc. Śmieszne że chore płuca a bolą nogi...

Gość natalia_we89
zonia30 a czy mozna to zdiagnozowac poprzez badanie krwi? bo jutro ide..

Gość zonia30
Mi wszystkie badania krwi wyszły dobrze. Czasem można mieć podwyższone CRP czyli białko ostrej fazy, wskazuje na jakiś stan zapalny w organiźmie. Sarkoidozę potwierdzają tylko rtg płuc i tomografia oraz bronchoskopia.

Gość natalia_we89
a skad mialaby mi sie ona wziac? oprocz tych nóg wszystko jest ok.. jakie Ty mialas objawy??

Gość zonia30
nie wiadomo skąd bierze się to świństwo. Ja teraz jak sobie pomyślę to tych obiawów miałam sporo- suchość oka, zmęczenie, obrzęk stawów ( kostki lub kolana) To choroba raczej utajniona i w większości wychodzi przypadkiem przy rtg . Ale pamiętaj- nie nakręcaj się że masz sarko.Napisałam to by Cię uświadomić że czasem ból nóg nie bierze się z niczego więc śmigaj do lekarza.

Gość tiiiiiiiiili
ja brałam to gówno i też mnie bolały, niestety bałam się zakrzepicy i odstawiłam je,bo skoro wcześniej nie wiedziałam o bólu nóg a tu tak mnie bolały to wolałam nie ryzykowac odstaw i zobaczysz że przejdzie,

ojej. Ja tez tak mam ,ze kiedy sie poloze strasznie mnie bola łydki i przedramienia,ale wlasnie nie moge nazwac tego do konca bolem. Musze mocno rozmasowac i wtedy na chwile przestaje ale zaraz wraca. to jest nie do wytrzymania. :/

Gość hsrhth
a moze masz za malo magnezu albo wapnia

Gość Bóle reumatyczne
być może. Ja je nieraz miałam i po paru dniach przeszły. Jeśli Tobie po paru dniach nie przeszło to może masz silniejszy reumatyzm.

Gość a czytałaś o tej pannie
co umarła przez tabsy? ją też nogi bolały. Maszeruj do lekarza, tylko szybko i odstaw to dziadostwo! Ktoś już tam wyżej zapodał link do tego artykułu

Gość natalia_we89
Jestem po badaniach Badania krwi wszystko ok lekarz mi zrobil usg nog czyli to badanie doplerowskie i mowi ze nigdzie nie ma zadnej zakrzepicy i ze jest wszystko ok. Powiedzial ze moze to byc spowodowane tym ze tylko siedze malo mam ruchu przepisal mi magnez i cos jeszcze jednego.. Ale zapewnial ze wszystko jest ok więc jak myslicie to nadal przez tabletki ?