Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niklowa

Co stosujecie na wysypkę po uczuleniu na nikiel?

Polecane posty

Gość niklowa

Witam. Jestem uczulona na nikiel. Wiem o tym doskonale i staram się unikać wszystkiego co zawiera to świństwo. Jednak ostatnie dwa dni nosiłam pierścionek, który niklu miał nie zawierać .... w efekcie wysypka na całym palcu jak cholera, swędzi, nie mogę się opanować i drapie, leci surowica .... ble.... Dziewczyny, jakie maści, kremy itd stosujecie przy tych wysypkach po kontakcie z niklem? Błagam, pomózcie....

hmm mnie nikiel między innymi też uczula a z racji astmy i przyjmowanych leków jak sterydy i betamimetyki nie wolno mi używać nawet większości leków na alergie bez recepty :( jak mam wysypkę z rankami to najlepiej mi służy np do mycia szare mydło nawet jest w płynie(owszem wysusza trochę ale nie podrażnia) nie stosuję wtedy żadnych mocno pachnących substancji i mam taki balsam łagodzący to nawet od lekarza dostałam do ciała a i czasem pomaga woda termalna dla skóry bardzo wrażliwej albo alergików ale żaden iwostin bo po tym jest jeszcze gorzej(chociaż pani w aptece często twierdzi na odwrót)