Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linka-

Boje sie ludzi

Polecane posty

Gość Linka-

Mialam niemile wydarzenia w przeszlosci, glownie problemy z rodzina. Poszlam wtedy do psychologa, wypelnilam test i przyznano mi nauczanie indywidualne do konca gim ( obecnie jestem w 3 klasie gim. ). Problem w tym, ze ja nie wyobrazam sobie powrotu do szkoly :( Idac ulica ciagle mam wrazenie, ze ludzie sie na mnie patrza i ze mnie smieja. Trzesa mi sie wtedy rece, szybko oddycham, robie sie cala czerwona :/ Jak sobie z tym poradzic ? Na dwor wychodze BARDZO rzadko, nie mam kolezanek, wszystkie potracilam.

Gość odczynnik psi
Jest tylko jedna pewna metoda by pokonac fobie i strach - skonfrontowac się z nim. Iśc na miasto, w miejsca pełne ludzi np koncerty, i nie pozwalac myślom krażyc wokół "oni się wszyscy patrzą" bo to gówno prawda, mają lepsze rzeczy do oglądania niż ciebie :classic_cool:

Gość wege.
nic z tym nie zrobisz. każdy Ci zagraża.

Gość przechodzilem to
Wrzuc na luz, Ci wszyscy psycholodzy sa o kant dupy do rozbicia ;) Najlepiej jak powiesz sobie, ze dosc tego i wyjdziesz na miasto. To, ze ludzie sie usmiechaja nie oznacza, ze z Ciebie szydza. Mozesz niektorym sie podobac a inni po prostu sobie przechodza usmiechnieci.

Gość tak uważam....
niech się gapią skoro w domu własnego lusterka nie mają:D tak już jest ,że w sobie nikt wad nie widzi tylko u innych same:D idż z podniesioną głową i myśl o czymś przyjemnym:)

Gość ===-====
Ludzie po prostu sa wredni. Najczesciej chodza grupki takich nieudacznikow zyciowych i smieja sie z innych zeby wyleczyc swoje kompleksy. To normalne, na mnie tez sie gapia i czasem nawet komentuja :)

Gość doska 41
Zgadzam sie z 'Tez to przechodziłem'. Rób swoje i sama popatrz jacy ludzie są śmieszni i często zawistni. Jak jest Ci żle to niby Ci wspołczuja, ale w duchu cieszą się, że ktoś ma gorzej.A jak dobrze Ci sie powodzi, to widzisz zawiść, której nie moga ukryc. Własnie to przerabiam i powiem ci, że kiedys myślałam, ze ludzie sa mi przychylni, ale to nieprawda. I szczerze mówiąc podoba mi się jak mi zazdroszczą a zawsze byłam nieśmiała i skromna.A teraz widze, ze nie warto. Najlepiej byc sobą i nie przejmować się 'ludzmi' bo ty to nie 'ludź'. Skup sie na swoim życiu, co dla Ciebie bedzie najlepsze i rób sowje nie zważając na nikogo. Ciesz sie zyciem. Polecam Ci książkę 'Obudź w sobie olbrzyma'. Naprawde lepsza niz jakakolwiek terapia.