Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
rudasek34

owulacja

Polecane posty

Hej dziewczyny Proszę was o rade...od ponad roku staramy się o dziecko. Moje cylke trfają przeważnie od 23 do 25 dni. Mam już jedno dziecko zpoczęciem którego nie było problemu, więc jakoś nigdy specjalnie nie musiałam zapoznawać się ze swoim organizmem. W tym miesiącu po raz pierwszy zaczęłam mierzyć temperature. Robie to oczywiście ksiażkowo i jak należy. Zaczęłam mierzyć od 6dc (wiem troszke poźno)6, 7 i 8 dc moja temperatura była ciągle taka sama 36,7. 9 i 10 dc spadła do 36,5 a wczoraj 11dc spadła jeszcze niżej do 36,5. Dzis wzrosła do 36,8. Wytłumaczcie mi proszę czy owulacja występuje tego ostatniego dnia niskich temperatur, czy w dniu tej podwyższonej? Moj lekarz twierdzi ze w pierwszym podwyzszonym dniu jest już po owulacji, bo wykrztałciło się już ciałko żółte które produkuje progesteron, który z koleji podwyzsza temperature. Dodał że natura sama o to zadbała i tuż przed samą owulacją temperatura się gwałtownie obniża, bo plemniki nie lubią wysokiej temperatury. Oczywiście ja szanuję jego opinie i wierze mu bo w końcu chodzę do niego. Jednak ilu lekarzy tyle opini. Ale czytając rózne fora i wypowiedzi nie jestem juz tego taka pewna. Czasami nasza praktyka i doświadczenie, nijak mają się do opinii lekarzy. Dodam że u mnie przeważnie 11 czy 12 dc jest już zawsze po owulacji. Jednak zważywszy na słabą żywotność plemników potrzebuje

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować