Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaaaaaaaa

Komunia! Co kupic??

Polecane posty

Gość malaaaaaaaa

Zapewne nie tylko ja sie nad tym zastanawiam, zbliza sie czas komuni i tak sie sklada ze i u mnie sie szykuje. Chrzesnica meza ma komunie i nie mam pojecia co jej kupic. Tzn propozycje sa, ale zastanawiam sie czy niektore prezenty wypada kupowac na I Komunie. Wiem ze to juz nie czasy zlotych lancuszkow czy zegarkow, teraz liczy sie kto kupi drozszy prezent, typu laptop,komorka czy konsole do gry. Wiem ze mala chcialaby komorke i tak sie zastanawiam, kupic jej czy nie. Co myslicie jak by dostala komorke i do tego srebrny rozaniec??

Gość malaaaaaaaa
nikt sie nie wypowie???nikt nie ma z tym problemu??? :(

No tak,maj sie zbliża i zaczynaja sie pytania o komunię :O Takich tematow na kaffe bylo sporo w zeszlym roku.Zajrzyj tam sobie a napewno znajdziesz cos interesujacego :)

Gość bjefjsdj
moja sasiadka na komunie dostala quada i konia ;/ wlasnie... gdzie te czasy lancuszkow i zegarkow. a jestes pewna, ze od nikogo wiecej nie dostanie telefonu? bo bedzie glupio jak dostanie takich telefonow z 3... mi sie wydaje, ze jednak troche tradycji musi zostac, nie warto jej kupic takiego ladnego zegarka np. ja na komunie dostalam taki sliczny w kubusia puchatka, ktoremu na tarczy zmienial sie kolor kubka zaleznie od natezenia slonca. moze wlasnie cos w tym guscie? zeby i jej nie podobalo, a nie jakis zloty, ktorego nigdy nie nalozy bo jej rodzice nie beda pozwalac :)

Gość malaaaaaaaa
Znalazlam forum na ktorym niestety byla klutnia a nie propozycje, bo laske stacna laptopa to dlaczego ma go nie kupic....itd Ja jestem przeciwniczka dawania takich drogi prezentow dziecku a przedewszystkim na komunie! Na tel zgodzilabym sie bo niestety takie czasy, kazdyma telefon! Ale czy ten rozaniec mogl by byc jako taka pamiatka komunijna? Cz ylepiej cos innego??

Gość bjefjsdj
PS. ja komunie mialam 10 lat temu i wszystkie te zlote lancuszki co podostawalam w dalszym ciagu leza w szufladzie u rodzicow :)

Gość
quad i kon?? ja pierdziele, czyli musze chyba budowac pomalu stajnie i garaz, moje dziecko ma komunie za 4 lata. Co sie porobilo z tym swiatem:o

Gość malaaaaaaaa
Pieniadze?? Hmmm najlepsze i najprostsze rozwiazanie, tyle ze naczesciej te pieniadze zgarniaja rodzice, a dziecko?? Dziecko ma w glowie ze nic nie dostalo! Ja na komunie dostalam tez zegarek z ktorego bardzo sie cieszylam, lancuszek czy kolczeyki, z albumu na zdjecia od ciotki cieszylam sie niesamowicie.... ale to juz niestety nie te czasy :(

Gość
daj jej kase i jakis drobiazg kolczyki albo ksiazke

Gość malaaaaaaaa
Kupie lancuszek i popatrza na mnie jak na jakiegos stwora ze z czym to ja przeyszlam heheh w sumie to bym sie nie przejmowal, komunia to nie wesele, powinno sie dawac drobne prezenty kojazace sie z tym dniem.

To co ona ma wyrodnych rodziców, że jej te pieniądze zabiorą? Zazwyczaj jest chyba tak, że idą z dzieckiem do sklepu i ono sobie coś fajnego wybiera.

Gość bjefjsdj
czy ja wiem, jak kupisz jej sliczny zegarek w jakies atomowki ze swatcha to mysle, ze bedzie ok. a telefon raz upadnie i do wywalenia albo dziecko zgubi, przeciez co to jest dawac 8 letniemu dziecku cos tak odpowiedzialnego jak telefon, po co jej on? zeby pisac z pedofilami z chatow? zegarek i pieniazki ale na to, co ona bedzie chciala. tzn wezmiesz ja kiedys na zaupy.

Gość malaaaaaaaa
kase, oki ale ile??? Ile powinien chrzestny na komunie przeznaczyc??

Gość
no wlasnie, nie te czasy, potem takie dziecko pojdzie do szkoly i uslyszy, ze Ania dostala laptopa, Marek rower (chodziaz to juz chyba niemodne), Hania kolonie na Karaibach, a Kasia zywego kucyka Pony:o

Gość ach te komunie
ale dziewczynka różaniec już pewnie ma :) wszak święci się różaniec wcześniej :)po co jej drugi ?:) Zgadzam się co do telefonu:) możesz jej śmiało sprezentować jesli tylko cię stać :) a jeśli szukasz jeszcze coś oprócz tego to może załóż jej książeczkę oszczędnościową taką zwykłą zieloną w każdym banku dostepną i wpłać na nią jakąś kwotę ,może być nawet 50 zł :)to bedzie bodziec dla niej aby zaczęła się uczyć oszczędzania :)

Gość bjefjsdj
no nie wiem z tego co ja pamietam to rodina "kupila" mi komputer, ale pozniej reszte kasy co dostalam to sie podzielili miedzy soba, a ja dostalam marne 50 zl z ktorym i tak nie wiedzialam co zrobic. a najbardziej pamietam ten wlasnie moj sliczny zegarek :) a co do sasiadki, ona ma dzianych rodzicow, ktorzy jej daja wszystko, na quadzie jechala moze z 2 razy bo sasiedzi sie zaczeli buntowac, ze duzo halasu robi, a mieszkam na zadupiu wypoczynkowym 100m od jeziora ;p

Gość malaaaaaaaa
bjefjsdj ja bym bardzo chcetnie kupila taki zegarek, ale zebym wiedziala ze bedzie sie cieszyla, nie mamy z nimi kontaktu tak zeby wiedziec, ja tej malej nigdy na oczy nie wiedzialam....nie mieszkamy w 'okolocy' rozni nas okolo 1000km maz ostatni raz mala widzial jak miala chyba z 3latka...rozmaiwal ostatnio z nia i ona o komorce mowila....dlatego chcialabym cos kupic takiego z czego napewnoby sie cieszyla i wiedziala ze to dostala od chrzestnego ktorego tak naprawde nie zna....:(

Gość ehmmmm
teraz to masakra z tymi komuniami...:/

Gość co na prezent?
minie wiza? ma juz rolki- juz ma aparat - za 300 400 zł nie kupie zbytnio ładnego album? biblia? puzle? model do składania? doradzie cos no!