Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domen

trądzik a basen?

Polecane posty

Gość domen

Witam. Choruje na trądzik, lecz lecze się. Jak wiadomo to nie jest łatwe do wyleczenia. Chciałbym zapisać się na basen, lecz jak to ma się do trądziku? Czy jest to w ogóle higeniczne w stosunku do innych osób? Jeżeli zostałbym wpuszczony to czy nie pogorszy sie stan mojej cery?

jeśli to basen z chlorowaną wodą, początkowo możesz odczuć niewielką poprawę w wyglądzie cery (chlor wysusza, wiem coś o tym), ale na dłuższą metę nic dobrego to nie wniesie, także zainwestuj w dobry krem/maść (osobiście stosuję silicosan - powoli przestaje mi się błyszczeć buzia, krostek jakby mniej...), a jeśli o higienę chodzi, to chyba nie ma żadnych przeciwwskazań, niczym się nie przejmuj :)

Gość domen
ok dzięki. O cere staram się dbać, mam różnego radzaju maści typu skinoren, epiduo itp. Codziennie myje twarz Żelem do mycia twarzy z serii Iwostinu, jestem po kuracji antybiotykowej, dość długiej z widoczną poprawą, lecz choroba nie została wyleczona do końca, brałem antybiotyki z rok -tetrasyl, miałem okropny trądzik, teraz też mam lecz lepiej niż przed kuracją, teraz lekarze zalecają mi Izotek, lecz ja mam obawy. Wole żyć akktywnie, zacząłem biegać, teraz myśle o basenie. Oczywiście sam mój trądzik nie jest tematem tego topiku, chodziło mi tylko jakie są relacje trądzik- basen.