Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedwczesnieosiwialaaaaa

siwe wlosy-nie daje rady

Polecane posty

musze farbowac co 2 tygodnie i coraz gorzej to znosze. dzis np po pofarbowaniu musialam 3 razy myc glowe9w odstepach czasowych) bo myslalam ze sie udusze od tego zapachu farby zbieralo mi sie na wymioty . a byla to farba niby bez amoniaku. juz ni9e daje rady :-(

Gość a co to ma wspolnegoooooo

Gość frajka
nie Ty jedna masz taki problem Ja farbuję włosy dużo rzadziej niż Ty, nie dałabym rady co 2 tygodnie. Próbowałaś odsiwiacza? nie znam tego preparatu, ale widzialam na allegro jak wiele osób go kupuje

Gość asdfg
to może ufarbuj na kolor zblizony do swoich naturalnych odrostow,tych siwych.Wtedy nie będziesz musiala tak często farbowac

Gość cieeezka ssprawa
mam pytanie dziewczyny-ile wy macie lat ,ze juz siwiejecie?pytanie glownie do autorki,bo az sie zaczynam bac o siebie

Gość max 22 dmx
tez mam ten problem :( dopiero 22 lata mam a na głowie tyle siwych włosów że nie idzie już tego zliczyć :o a gdzieś słyszałem że krótkich włosów się nie powinno farbować:/

zaczelam siwiec w wieku 20 lat wiec dzis po 10 latach jestem juz calkiem siwa. z natury mam ciemne wlosy caly czas je tak farbuje wiec na koncach sa ciemne ale przy skorze te cholerne odrosty. odsiwiacz to pieniadze wyrzcone w bloto niestety. wlosy rosna mi jak szalone bo po 2 tygodniach mam juz prawie 2 cm odrostu po miesiacu 4. jakis koszmar to jest. na dodtek w blondzie bede wygladac jak kretynka bo wogole to nie jest moj kolor a i sam zabieg przejscia na blond bedzie bardzo drastyczny czego moje liche cienkie wlosy moga nie przezyc :-( nic mi sie nie chce, najchetniej to bym wogole nie wychodzila z domu. ciagle tylko slysze jakies przytyki ojejeku ale masz siwe odrosty juz w tym wieku . kurwa jakbym lustra nie miala. czuje sie stara sterana zniszczona zyciem 70latka :-(

Gość upppppppppp

Gość autorko :)
jestesmy w tym samym wieku i mamy ten sam problem - moja rada - spróbuj henny, takiej naturalnej sproszkowanej - włosów sobie tym nie zniszczysz a farbować możesz nawet co tydzień. Ja hennuje włosy na ciemną czekoladę. trochę zamieszania z tym jest ale da się przeżyć. Polecam firmę Khadi (gotowe mieszanki kolorystyczne), albo henne firmy Jamila i do tego dobrać w odpowiednich proporcjach indygo i amlę. Pooglądaj sobie stronkę www.hennaforhair.com

aha zapomniałam napisać, że warunkiem pokrycia siwych włosów przy hennowaniu jest dodatek indygo! wiec szukaj mieszanek z indygo.

kiedys jak jeszcze mialam mniej siwych to robilam henna brozowa i te swie wychodzily mocno rude. ale wtedy tych siwych nie bylo tak duzo wiec te rude jakos ginely w moich naturalnych brozowych. a teraz jak mam juz wszystkie siwe to bedzie to fatalnie wygladac taki rudych przy skorze a reszta ciemna. bo naprawde mam juz wszystkie siwe te co odrastaja. koncowki wiadomo ciemne bo na nich jest farba ktora dorze sie trzyma

a niby z czym przesadzam? z tym ze w wieku 30 lat nie chce miec calej glowy siwej tylko probuje to hjakos ukryc ale mi to nie wychodzi?????

nie rozumiem po co ty wogolesie tutaj udzielasz

Ty brunecie uwazaj zebys za jakis czas wogole nie stracil wlosow i wtedy powiesz mam zero wlosow

no i co z tego ze masz bardzo duzo? lysienie androgenowe dotyka bardzo wielu mezczyzn nawet tych co maja bardzo duzo wlosow

dodatek indygo i amli niweluje rudy odcień henny - uwierz mi że nawet na siwych wychodzi ciemny brąz.

no nie wiem ja kupowalam takie mieszanki wlasnie henna alma i cos tam jeszcze. bylo to dosc drogie bo kosztowalo prawie 30 zl za chyba 100 g

Gość ghjkllmn
to spróbuj zrobić jakąs mieszanke z blondów o brązów,ale u fryzjera,niech fachowo to będzie to zrobione i wtedy nie bedzie tak mocno widac odrostow.Albo faktycznie przejdz na jakis ladny blond,a nie uparlas sie że koniecznie musisz miec ciemne.Odpowiednio dobrany odcień blondu kazdemu pasuje.Sa cieple i zimne odcienie,ciemne i jasne,naturalne jakie tylko chcesz.Wybierz sie do dbrego studia fryzur to zobaczysz co z Toba zrobia.sama sie zdziwisz efektem

tak sa rozne odcienie blondow ale tylko niektore zatuszuja jakos te siwizne. nie chce blondow bo mam cere sklonna do zaczerwien a taka cera plus wlosy blond to po prostu swinia pigi

mam ogragla twarz i ciemne wlosy wyszczuplaja ja. z racji ze mam cienkie niepodatne wlosy na ukladanie to sama fryzura niewiele moge zatuszowac

Gość monika 35
ja farbuje tą nowa schwartzkopf bez amoniaku.Nie czuć żadnego nieprzyjemnego zapachu po farbowaniu,w dodatku ma ladnie pachnącą odzywke ktora starcza na kilka użyc

Gość mi ta nowa szwarckop
bez amoniaku nie pokryla za dobrze siwych wlosow wiec odradzam