Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja biedna nieszczęśliwa

Rosną mi tzw. "zęby mądrości", ósemki

Polecane posty

Trzy naraz, boli strasznie :O Tabletki przeciwbólowe pomagają na pół godziny, co robić?

Mi też rosły 3 naraz :O Płucz szałwią, przykładaj zimne okłady, a jak tabletki przeciwbólowe to lepiej 1 ketonal niż 5 ibupromów.

Gość kasiasalomon
proponuje isc do dentysty :) jak mi rosły to nawet spuchła mi twarz :/ poszła do dentysty i cos mi wcierała w te dziąsła przy tych zebach bol i puchlizna szybko mineła :)

Gość zagrysc zeby i przeczekac
nic na to nie poradzisz, mozesz jeszcze zel dla dzieci stosowac

Gość zagrysc zeby i przeczekac
mi wychodzily 4 na raz i bardzo dlugo bo ponad rok

Mam szałwię, spróbuję przepłukać. Ketonal też mam, została mi połówka opakowania... Chyba wezmę jedną tabletkę, ale wieczorem, teraz zjadłam już dwa ibupromy. Dwa zęby już się przebiły, ale wcale nie bolą przez to mniej, jeden ciągle walczy i też spuchły mi węzły chłonne :(

Gość delikatnaaa
Ja przezywałam to całkiem niedawno i pojęcia nie miałam co to jest;/ tak bolalo, cały policzek spuchnięty, no cuda, nie mogłam przełknąć śliny, nie mogłam połykać, jeść, pić;/ też brałam przeciwbólowe, ale dokładnie, no po pół godzinie znów to samo. Potem brałam Apo Naproxen, tylko, że to jest na receptę. No i żyłam tak z 5,6 dni, potem przeszło. Aha, najlepsze, wyszło mi koło jednej ósemki jakieś coś brzydkie, taka kulka, paskudna, Gośc w aptece mi powiedział że to grzyb i dał takie kropelki za 1,14zł:)

Gość delikatnaaa
No a co do węzłów, to mi też spuchły, tak strasznie, ja w życiu czegoś takiego nie widziałam, bałam się, że coś mi się poważnego dzieje;/

Różnie, ja w tym roku będę mieć 19, ale przypominają mi o sobie już od ponad roku.