Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qlaira1231

Pytanie o tabletki Qlaira

Polecane posty

Gość Qlaira1231

Mam pytanie. Tabletki są nowością na rynku. Która z was zaufała im na 100%. Biore 6 tabletkę i spałam z mężem zrobił to do środka. Czy jest możliwość ciąży??? Moje pierwsze opakowanie. Brałam wczesniej Yasamin ale zminiłam i lekarz przepisał mi Qlaira. Nie wiem czy zpaewniaja antykoncepcje bo wziełam je na 8 dzień po miesiączce. Z góry dziekuje za odpowiedzi

Gość czyli jak rozumiem nie wzięłaś
ich zgodnie z tym co do tej pory spotkałam na opakowaniach tabletech anty w pierwszym dniu? Jeżeli te pigułki mają działac jak wszystkie poprzednie to ich skutecznośc jest od pierwszego dnia - pod warunkiem że przyjmujesz je zgodnie z ulotką czyli od pierwszego dnia miesiączki , ty zaczełaś 8 dni po i nie bardzo rozumiem jakie działania antykoncepcyjnego sie spodziewasz ?

Gość Qlaira1231
lekarz mi kazał wziąć od 8 dnia czyli po 7 dniowej przerwie.

Gość czyli jak rozumiem nie wzięłaś
ok poczytałam na necie o tych pigułkach , w dziale - jak przyjmowac tabletki qlaira pisze że pryz przechodzeniu z innych złożonych pigułek - a takimi są yasmin należy rozpcząc opakowanie pigułek qlaira na następny dzień od skończenia tamtych pigułek , nie rozumiem dlaczego lekarz kazał ci robic zwykłą 7-dniową przerwę skoro na opakowaniu jak byk pisze inaczej

Gość Qlaira1231
nie to nie tak za późno poszłam do lekarza. Miał w ten czas urlop jak chciałam zmienic tabletki. Chciałam żeby była ciągłość miedz yasmin a tymi nowymi. o poszła w czasie tej przerwy. Mój bład. Nie myślałam ze zrobi urlop.

Gość bojabojaboja
Mi lekarz jeszcze inaczej powiedział, bo ja zaczęłam pigułki Qlaira w dniu przerwy po innych pigułkach, w którym wystąpiło krwawienie. I kochałam się od początku przyjmowania "do końca". Widać co lekarz to inna opinia :]