Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taklinka

Mogę zaszczepić dziecko na MMR II jesli jestem ciązy??

Polecane posty

Gość Taklinka

Test wyszedł pozytywny, to sam początek ciązy.Mogę szczepić ?

Gość nie kumam cie
jakie dziecko chcesz szczepić?

Z tego co mi wiadomo, to tak, może nie całuj go za wiele, jesli je wysypie taka pseudoróżyczkowa wysypka, możesz też przesunąć szczepienie, ja przesunęłam na II trymestr, żeby się czuć spokojniej wg mnie, im później szczepisz tym lepiej, wg lekarzy- niekoniecznie ;)

Gość Taklinka
Tak myślałam, że może trochę niejasno sformowałam pytanie. Jeszcze raz: Mam synka i muszę go zaszczepić na świnkę odrę i różyczkę Priorixem.Okazało się, że jestem w ciąży z drugim dzieckiem i teraz się zastanawiam, czy mogę zaszczepić synka.Gdzieś czytałam, że jeśli kobieta jest w ciąży, to nie można szczepić dziecka w czasie trwania pierwszego trymestru ciąży. NIe wiem czy to prawda czy jakieś bzdury.Wiecie coś o tym??

Gość do Taklinka
ja o tym nie słyszałam...... ale dla mnie to dziwne ;)

Gość do Taklinka
może w google poszukaj, chociaż naprawdę będę w szoku jak się okaże że nie będziesz mogła zaszczepić.... dziwne to ;)

Gość W naszej przychodni nie
Kazali by poczekać do 2 trymestru. Byłam w podobnej sytuacji, tylko u mnie to chodziło o 2 tygodnie i i tak kazali mi poczekać. Później chciałam zaszczepić starsze dziecko na coś na co młodsze nie było szczepione jeszcze (nie pamiętam co to było) i też kazali odczekać.