Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crunchips solony

właśnie obejrzałam The Soviet Story

Polecane posty

Gość crunchips solony

jestem przerażona. ale nie w taki sposób, jak np. po paranormal activity czy inne duchy. jestem przerażona, a jednocześnie zdruzgotana jak wypaczone mogą być ludzkie umysły. jednocześnie czuję wściekłość, dlaczego takie rzeczy się dzieją?! dlaczego, jak znajdzie się kilku świrów, to potrafią tak zamotać tych normalnych, że w końcu ci normalni świrują i przechodzą na ich stronę?! NIGDY WIĘCEJ tego co się wydarzyło w I połowie XX wieku... NIGDY, PRZENIGDY WIĘCEJ!!!

Gość odczynnik psi
Nigdy nie mów nigdy, bo historia lubi się powtarzac :classic_cool:

Gość crunchips solony
odczynnik, ty tu coole piszesz, a to jest po prostu straszne, naprawdę koszmar jakiś, że w niby cywilizowanym świecie miało miejsce takie ludobójstwo, takie tortury, takie masowa zagłodzenie ludzi. koszmar, KOSZMAR!!!

Gość crunchips solony
jaki link Monika, na chomiku jest, można sobie ściągnąć. tak są pokazane takie dość drastyczne zdjęcia i nagrania, po prostu coś okropnego, jak biorą i rzucają ileś tam ludzkich zwłok, takich wychudzonych, do dołu :( o Katyniu też jest mowa. ale to jest prostu przerażające :( słuchajcie, jako ludzie, nigdy nie możemy pozwolić, żeby coś takiego się powtórzyło, nigdy :(

Gość crunchips solony
a na Ukrainie w latach 1923-33 czyli jak ten wielki głód był, bo ruscy zabierali im jedzenie, to takich jeszcze żywych ludzi zakopywali :(

Gość crunchips solony
żeby władze wymordowały ponad 20 000 000 (dwadzieścia milionów) WŁASNYCH obywateli, jak ZSRR swoich, to się po prostu w głowie nie mieści :O kogo złapali tego zabijali :O KOSZMAR! mówię wam :O

Gość crunchips solony
a podniese, może kto przeczyta i obejrzy - ku przestrodze!

Gość crunchips solony
obejrzyjta to, mówię wam!

Gość odczynnik psi
Jedna śmierc to tragedia, milion to statystyka. Przykro mi, ale taka jest prawda.

Gość crunchips solony
statystyka, ale właśnie o to chodzi, żeby ten milion rozbierać na czynniki pierwsze, bo wtedy jest tragedia bardziej widoczna, już nie statystyka, i wtedy może jednak ludzie pomyślą następnym razem..

Gość crunchips solony
podbijam bo temat ważny

Gość crunchips solony
noo