Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1990luluś

Pierwsze w zyciu tabsy anty YAZ... Od kiedy zaczynaja działać? Sprzeczne opinie.

Polecane posty

Gość 1990luluś

Witam serdecznie.. Od jutra (czyli pierwszy dzien miesiaczki) zaczynam brac moje pierwsze w zyciu tabletki antykoncpecyjne Yaz... Moje pytanie brzmi: od ktorej tabletki jetsem zabezpieczona, i czy jestem w ogole zabezpieczona?? ulotka mówi ze od pierwszej, ginekolog do ktorej dzwonilam mowi ze przy pierwszym opakowaniu powinnam sie jeszcze 3 tyg dodatkowo zabezpieczac... a na forum niektore dziewczyny pisza ze przy pierwszym opakowaniu w ogole nie jestem zabezpieczona, dopiero od drugiego... Pomozcie, jak to jets boo zglupilalam... druga sprawa to taka ze kilka dni temu skonczylam brac antybiotyk bo mialam angine, a teraz jak jutro zaczne brac tabsy to czy ten antybiotyk jeszcze we mnie jest, czy jeszcze jakos bedzie oddziwywal na tabletki anty...?? z gory dzieki na odp... pozdrawiam...

co do antybiotyku to nie pomogę... brałam Yaz, zaczynają działać od pierwszej tabletki. moja rada - nie bierz tych tabletek, niepotrzebnie trujesz się 24 tabsami + 4 placebo. wiem, że każda z nas reaguje inaczej ale na mnie koszmarnie wpłynęły! Pozdrawiam

znalazłam coś takiego odnośnie antybiotyku: "Zgodnie z zaleceniami WHO w czasie zażywania antybiotyku i przez 7 dni od zakończenia kuracji należy stosować dodatkowa skuteczna metodę antykoncepcji"

Gość Paula 22
Hej dziewczyny :) Mam 22 lat i mam do was pytania dotyczące tabletek antykoncepcyjnych yaz, byłam u lekarza we wtorek i przepisał mi je zapobiegając niechcianej ciąży, biorę je od pierwszego dnia miesiączki czyli od środy i biorę już dwa dni a dzisiaj będzie trzeci jak zażyje kolejną trzecią, nie mam żadnych skutków ubocznych tych tabletek i dobrze się czuje. Proszę napiszcie mi czy po 3 dniu już będę zabezpieczona i będę mogła sypiać z chłopakiem bez innych zabezpieczających rzeczy? Czy będę musiała jeszcze poczekać 7 dni i chłopak będzie musiał zabezpieczyć się innymi metodami aby zapobiec niechcianej ciąży? Dziękuję :)

Gość gość
Już w tej chwili mozesz konsumowaś piz.ę bez dodatków.