Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjkn

dziewczyny czy pomozecie mi to przeliczyc???

Polecane posty

Gość mjkn

23 marca dostałam okres, zakończył sie 28 i nie pamietam czy mialam plamienie po tym czy nie moze z jeden dzien... współżylam z chłopakiem do 10 lub 11 kwietnia bez zabezpieczenia przez kolejne dni z zabezpieczeniem az do wczoraj czyli do 16 kwietnia juz bez zabezpieczenia.. Czy mozecie mi w jakis sposob wytlumaczyc czy moglo dojsc do zapłodnienia???? Bardzo was prosze!

Gość mi wyszło że mogło
ale nie wiem jak ci to wytłumaczyc

Gość mjkn
Dziękuje ze chociaz odpowiedziałaś

wg mnie również - mogło mogło dojść do zapłodnienia i to z dużym prawdopodobieństwem, bo współżyłaś do 14 dni po okresie a bezpiecznie jest do 7 max.9 dni po okresie i 7-5 dni przed okresem. wiem coś na ten temat, bo ja współżyłam z moim obecnym mężem aż 5 lat bez zabezpieczenia, a jak zechcieliśmy mieć dziecko to zaraz za pierwszym razem nam się udało :)

AlexandruniaK to super ze wam sie za 1 razem udalo. gratuluje ! nie wszystkie pary maja tyle szczescia...

na początku nie dowierzałam w ten cały kalendarzyk ale sprawdziłam sama na sobie i wiem, że działa. Wiem, że wielu parom się to nie udaje - ale wiem też, że ogromna większość leży w ludzkich głowach. Oczywiście możliwości żeńskie i męskie też tu mają wielkie znaczenie.

Gość mjkn
Również wam gratuluje... Czy u mnie tak bedzie zobaczymy....

Gość mjkn
Nawet jesli wczesniej nie mialam dluzszy czas okresu??? Kurde dopiero teraz sobie przypomnialam... Tez jest to mozliwe???

ja zaszłam w ciążę 2 dni po miesiączce, w 9 dniu cyklu :) ktoś pisał,że bezpiecznie jest do 7 dni po okresie. przecież plemniki żyją w ciele kobiety kilka dni to mogą sobie ,,zaczekać'' do owulacji.

Gość mjkn
A kiedy najlepiej sprawdzic ... zrobic test?? Skoro jestem przed kolejna miesiaczka a chcialabym sprawdzic juz czy moglo dojsc do zaplodnienia?

Gość saleminka8
23 marca-okres 28 marca koniec 10kwietnia współżyłaś i 11 współżyłaś (18 i 19dc) 16 kwietnia współżyłaś ((24dc) wszystko zależy od dnia w którym jest owulacja,na ile przed okresem ona wystepuje i jak długo zyją plemniki Twojego faceta,mnie się nie udało zajść w ciążę gdy współżyłam na 2-3 dni przed owulacją,udało mi się gdy współżyłam po tym jak zaobserwowałam skok temperatury (po owulacji,w trakcie) jak masz cykle 28 dniowe to ja myślę że prawdopodobieństwo jest małe,chyba że faza lutealna u Ciebie to 9 dni (zazwyczaj 9-16) ale kobietom jest cieżko zajsć w ciążę przy tak krótkich fazach poowulacyjnych (lutealnej)

Gość saleminka8
test po terminie spodziewanego okresu,najlepiej 16 dnia po ostatnim współżyciu,wtedy powinno dać pewność 100%

Gość mjkn
Dziewczyny moje !!! Dokladnie wspołżylam z chłopakiem nie tylko 10 czy 11 kwietnia ale dokladnie chodzilo mi o to ze od ostatniego dnia miesiaczki czyli 28 marca do 10 lub 11 kwietnia czyli przez 13 dni albo 14 codzien wspolzylam z chlopakiem potem przerwa i dopiero 16 czyli wczoraj i to wszystko bez zabezpieczenia

Gość mjkn
Jestescie????

Gość fgevg
Czy jest ktos kto sie zna na tym???

Gość maminkaaa
mjkn - musisz liczyć dni cyklu od pierwszego dnia okresu a nie jak on się skończył!

Gość GRATULUJE moze jestes
miałam identyczne daty co ty ! 28 marca skończył mi sie okres , 9 kwietnia zaszłam w ciażę .