Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsfds

moze to glupio zabrzmi , ale dla mnie ludzie kupucjacy psy

Polecane posty

Gość fdsfds

rasowe to debile .. Jest kilka psow w schroniksu albo takich ktore mozna wziasc.

Gość kundlom mowimy NIE
Dla mnie ludzie ktorzy kupuja lepsze samochody niz maluchy to debile - przeciez i to auto i to:O. Wszystkie kundle ze schronisk izulic pownni wybic do nogi.

Gość to po co rodzą swoje dzieci
jak jest tyle w domach dziecka?

Gość fdsfds
nie do konca , bo maluch bez wlasciciela nie cierpi . Wiec mozna kupic lepsze auto niz maluch . A jest tyle psow ktore mozna wziasc ze schroniska . Dlatego uwazam ze ci co kupuja psy to debile bez sumienia .Lepiej wcale nie miec psa niz kupowac rasowego . No chyba dostajemy rasowego od cioci bo jej sie za duzo urodzilo i nie ma co z tym zrobic . To co innego !!

Gość bo niewiadomo kto je zrobil

Gość trachh
jasne bo auto to to samo co żywa istota, niektórzy ludzie są gorsi od zwierząt

Gość nie ma dżemu
a dla mnie debile to ci, którzy robią selekcję naturalną i stawiają psy ze schronisk nad psami rasowymi albo odwrotnie, pierdolnijcie się w łby :o

Gość fdsfds
dla mnie wlasciciel ktory ma rasowego psa to podejrzany czlowiek .NA pewno nie wrazliwy . a samochod kazdy moze miec jaki chce . Samochod nie czuje tak jak pies .

Gość fdsfds
a skoro o samochodach mowa : Wiecej jest debili wsrod wlascicieli BMW, czy na przyklad wsrod wlascicieli Fordow Focusow . I znowu Stereotypy

Gość kundla to sobie mogę kupić
ze schroniska (czemu stosowana jest formuła: wziąć?) żeby dać zaprzyjaźnionemu wietnamczykowi na obiad.

Gość kojoj
a ja znam pajaca co kupil kota za 2 tys zł . To swiadczy o czlowieku kim jest . moze ja kupie papier toaletowy za 100 zł rolka ?

Gość W....
Może rasowe lepiej liżą cipy właścicielkom :P

Gość ASDF12345
a co was to obchodzi co człowiek kupuje,co ma w garażu i jaki jest.ŻYJCIE WLASNYM ZYCIEM

Gość
mhm, w takim razie powiedz autorko, co byloby z tymi rasowymi psami? kto by sie nimi opiekowal? lepiej byloby taki miot 6 szczeniakow utopic, czy co twoim zdaniem? wiesz, psy to nie tylko kundle ze schroniska.

Gość kojoj
obchodzi nas . BO po tym co kupuje mozna sie dowiedziec czy jest snobem czy normalnym czlowiekiem .

Dokładnie sądze to co autor najlepsze są te co kupują te małe yorki co nawet nie wyglądają jak pies, wiążą wstążkę na łbie i uważają, że to zajebiście wygląda...

Gość globalna wojna termojądrowa
wielka psia mama się odezwała :o jak ci tak szkoda kundli w schroniskach to je przygarnij, zaadoptuj, pracuj jako wolontariuszka i przy okazji pomagaj topić właścicielom te rasowe. niezła hipokryzja 🖐️

Gość fdsfds
jak ci tak szkoda kundli w schroniskach to je przygarnij, zaadoptuj, pracuj jako wolontariuszka i przy okazji pomagaj topić właścicielom te rasowe. niezła hipokryzja zadna hipokryzja . JA mam zwyklego psa , ktorego nie oddam do schroniska i nie jest rasowy . DZiekuje za uwage . Poza tym nikomu nie wskazuje brac wszystkich psow z calego schroniska od razu . Wystarczy jeden pies .. Co za hipokryta trzeba byc zeby do mieszkania przygarnac cale schronisko ... Jesli kazdy bedzie czynil dobro , to bedzie dobrze w tym kraju , a jak jedna osoba ma sie zajac schroniskiem , bo reszta to debile . No to nie mam pytan . Jedna osoba nigdy nie naprawi tego swiata . ALe moze zrobic duzo jesli inni beda tak postepowac jak ona , to nie bedzie psow w schroniskach

Gość twoja stara gryzie meble
"A kto tu mówi o topieniu rasowych? Rasowe też siedzą w schroniskach..." to może wszystkie psy wsadźmy do schronisk, niech tam sobie gniją, a ludzie z nich wybierają? może wtedy autorka będzie zadowolona? 😴

Autorko/autorze: Mnie też interesuje dlaczego ludzie płacą za psy rasowe :o Ja wzięłam kundla ze schroniska i uważam się (jestem) za lepszego człowieka. Psy rasowe pochodzą z hodwoli w których psy są mnożone na siłę, a później sprzedawane ograniczonym ludziom, którzy myślą, że są lepsi, bo zapłacili 5tys. za yorka z rodowodem zamiast znaleźć podobnego psa w schronisku :o Czysta głupota... Porównanie psa do samochodu - nie wiem czy śmiać się czy płakać :D:o

Gość fdsfdses
myślą, że są lepsi, bo zapłacili 5tys. za yorka z rodowodem raczej lepsi nie są, tylko glupsi . Mnie tez stac na psa za kilka tysiecy , ale nigdy nie kupie bo wiem ze swiadczy to o snobizmie ..

Gość Bizja
Ludzie teraz zapomnieli po co tworzono rasy psów. Teraz rasowy pies to moda, a nie powinno tak być. Jeśli chcesz psa obronnego, to takiego dostaniesz tylko od hodowcy. Jeśli chcesz psa dla dziecka, to też pewne rasy nadają się do tego, a inne nie. Jak weźmiesz kundla ze schroniska, to nigdy nie wiadomo jakim będzie psem czy będzie tchórzliwy czy będzie agresywny, czy będzie lubił dzieci czy nie. Pies to bardzo duża odpowiedzialność i dlatego moim zdaniem dobrze, że niektórzy wybierają psa pod względem rasy - wiedzą jakie będzie mieć główne cechy charakteru i zachowania. Niektóre rasy są dominujące, a niektóre uległe. Osoba ze słabym charakterem nie powinna mieć silnego psa, a ze schroniska może się taki trafić (uległość psa nie zależy od jego wielkości - są psy duże i uległe, a są psy średnie i dominujące). Moja koleżanka wzięła do bloku dosyć dużego psa, okazało się, że jest strasznie aktywny, gryzie wszystko, nie usiedzi ani przez chwilę, a nie jest już szczeniakiem (po prostu potrzebuje o wiele więcej ruchu niż ona jest mu w stanie zapewnić). Zastanawia się teraz nad oddaniem go, bo już nie wytrzymuje przy nim. Gdyby patrzyła pod względem ras i ich charakteru nie miałaby teraz problemu. Wzięcie kundla ze schroniska to na prawdę super rzecz i podziwiam ludzi którzy to robią, ale też rozumiem ludzi, którzy wybierają psa patrząc na charakter, bo pies to nie zabawka.

zapomniałaś dodać, że w twoim mniemaniu świadczy o snobizmie. a o głupocie to świadczy twoje podejście, bierzesz psa ze schroniska tylko dlatego, bo nie chcesz wyjść na snobkę, gratulacje. współczuję psu, bo chyba kochasz go wymuszoną miłością. i jest takie coś jak kupowanie psów z powodu wystaw, zwykły kundel się na wystawę nie załapie, podobnie jak nie przyniesie żadnych pieniędzy kiedy będzie miał szczeniaki. plus dodatkowy czynnik - nigdy nie wiadomo co we łbie porzuconego psa siedzi i nigdy nie możesz stwierdzić czy taki pies nadaje się dla dzieci, dla obrony, dla czegokolwiek. więc rusz mózgownicą czasem, bo to nie boli.

Gość fdsfdses
a snobizm i alkoholizm to , to czego najbardziej sie wstydzimy . Takie jest nasze spoleczenstwo .

"a o głupocie to świadczy twoje podejście, bierzesz psa ze schroniska tylko dlatego, bo nie chcesz wyjść na snobkę" Masz jakiegoś rasowego, że się tak wpieniasz dziecko drogie? Pies to pies! Więc dlaczego za jedne płacić za drugie nie? Nie wierzysz, że ktoś ma czyste intencje i bierze zwierzaka, bo kocha psy i chce takiemu poprostu go kochać, a nie dlatego, zeby nie wyjść na snoba? Trochę myślisz na opak.

wpienia to się tutaj twój mózg co najwyżej, bo w suchym tekście doszukujesz się jakichkolwiek emocji :o tak, mam rasowego za dwa tysiące i mam kundla ze schroniska, nie widzę pomiędzy nimi szczególnej różnicy poza tą, że z kundlem miałam problemy w przystosowaniu go do życia w moim domu. i szczerze mówiąc, nie oceniam ludzi na podstawie psów, bo znam grupę z psami rodowodowymi i z psami schroniskowymi, jakoś nie widzę obnoszenia się z tym, że mają psa za kupę kasy albo takie dobre serce, że się ulitowali nad przybłędą czy psem z klatki. także ograniczone to wy tutaj jesteście i chyba towarzystwo w jakim się obracacie skoro wyciągacie takie wnioski 🖐️

Haha zgadłam :D Dlatego już wiem, że rozmowa z tobą będzie nieobiektywna bo już dokonałaś faktu, i szczerze gówno mnie obchodzi jakiego masz psa czy rasowego czy nie, chodzi poprostu o to, że kupowanie psów jest czystą głupotą i rozrzutnością, ale twoja sprawa wydawaj swoją kasę na co chcesz .

Gość Bizja
Nie, kupowanie psa nie jest głupotą. Branie psa ze schroniska, a po kilku tygodniach/miesiącach oddanie go spowrotem, bo był agresywny/nie słuchał nikogo/był zbyt żywy jest głupotą.