Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l-karnityna

Chcemy adoptować dziecko - czy jest ktośkto przez to przechodził?

Polecane posty

Gość l-karnityna

Mamy już jedno dziecko.Bardzo chcieli byśmy mieć drugie,ale druga ciąża może być dla mnie ryzykiem.Jesteśmy młodymi ludźmi i zaczęliśmy się zastanawiać nad adopcją. Czy są tu ludzie,którzy adoptowali dzieci,którzy przechodzili przez tą całą procedurę?

znajomi moich rodziców adoptowali dziecko. po kilkunastu latach usłyszeli żeby spierdalali i nie mówili co ma robic bo nie są jego rodzicami

Gość l-karnityna
Nikt nie powiedział,że będzie łatwo i pięknie. Nie zniechęca mnie to jednak.

Gość ojoojjjjjjjj
a ja ci życze wszystkiego co najlepsze i wspaniałej rodziny i żebyście trzymali się tej decyzji i mieli cudowną kochającą rodzine i dali taką jakiemuś maluszkowi!!!

Gość grubaska maryska
Oj powiem Ci,ze duzo zachodu..Psychologowie,beda Cie sprawdzac jak kryminaliste..Straszne sa te procedury..Dzieci traktuja jak "przedmiot"..do tego spotkania z ich rodzicami.o ile sa znani(obowiazkowe)..Ja po pierwszej wizycie w DD poszlam do psychologa,to bylo straszne! Chcialam zabrac je wszystkie,naprawde! Adoptowalam juz 3(mam 2 wlasnych).I jesli maz awansuje to przygarne jeszcze 2!

troche to trwa ale warto moj siostrzeniec jest z adopcji cudowny chlopak:) odbiegne od tematu troszke powiedzcie mi jak to jest ze matka rodzi jedno za drugim i kazde oddaje i rodzi dalej a my chcac wziac dziecko do adopcji jestesmy sprawdzani jak kryminalisci powinni je chyba sterylizowac jak suki bo nie wiem jakn temu zapobiec moze niejedna by nawet chciala ale nikt o to nie pyta.

myslelismy zeby przyjac status rodziny zastepczej chociaz dla dwojga dzieci ale ni dadza nam bo nie pasujemy "do ramki" tatuujemy sie mamy kolczyki tunele i dwoje dzieci czy to nas dyskwalifikuje? bez sensu.

Gość jaaajaa
Grubaska maryska coś pomyliła. Spotkania z rodzicami to jesli bierze sie dziecko w rodzine zastępczą. Do adopcji kierowane są dzieci, które są sierotami bądź ich rodzice zostali pozbawieni władzy rodzicielskiej. Procedura rzeczywiście długa i dość uciążliwa, ale starania o własne dzieci tez czasem nie są łatwe, prawda?

Gość l-karnityna
eterno Też się kiedyś zastanawiałam nad tą kwestią.Tym bardziej,że w niedalekim sąsiedztwie mieszka kobieta,której odebrano już 8-ro dzieci,a ona znów jest w ciąży :O

Gość amebamea
l-karnityna, a wiesz dlaczego ona tak rodzi i oddaje kazde kolejne? proste, dostaje zasiłek na te dzieci, mimo ze ich nie wuchowuje i nie utrzymuje. jestem pewnaze nie zrzekła sie praw rodzicielskich ( warunek zasiłku), skutkiem czego maluch nie moze isc doadopcji :( nieziemsko mnie to polskie prawo wku*****wia. gdyby tylko ktos pomyslał i wysłał zasiłek tam gdzie on jest faktycznie potrzebny, czyli dd- miejsce pobytu dziecka- to zaloze sie ze w tych dd byłoy o 50% mniej dzieci. a tak to te wszystkie durne (sz)matki traktuja to jako zródło dochodu :(

nie zawsze one po prostu sie puszczaja a ze na skrobanke kasy brak bo frajer sie zawinal to zostawia w szpitalu nasz maly mial pol roku jak przyszedl do rodziny nie wiem ile ma rodzenstwa kilkoro napewno to te o ktorych wiemy a teraz???brak mi slow.