Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W.83

Uczestnicy pogrzebu

Polecane posty

Gość W.83

Zwróciliście uwagę, że na pogrzeb Prezydenta nie przyjechał nikt z "Europy zachodniej"? Ja rozumiem, że pył itd. i odległości większe. Ale o utrudnieniach było wiadomo już wcześniej...

Gość prezydent Niemiec przyleciał
reszcie się nie chciało i wykręcili sie pyłem wulkanicznym

Gość wszyscy mają kartofla w dupie
ten pył to że tak powiem z nieba im spadł

Gość Kasielunkade
Wlasnie tez sie nad tym zastanawialam. Rozumie, ze warunki pogodowe sa zle i ze w takim wypadku odwolanie delegacji jest czyms najbardziej zrozumialym. Z drugiej jednak strony jak wiadomo helokoptery itp. latajace ponizej pewnej wysokosci sa dozwolone. Tak wiec sobie mysle jakim cudem dolecial premier Maroka, Khler (wyjatek z europy zachodniej) i inni, a praktycznie wszystkie inne delegacje odwolaly swoj udzial w pogrzebie? Rozumie, ze Obama nie mogl przybyc, ale np. Norwegia, Hiszpania, Francja, Anglia itp........ to jst zwykly brak szacunku!

Gość nocreo
Z UE przyjechal tylko prezydent NIemiec, takze przestance pluc na Polske, bo nawet jak mieszkacie za granica, to maja tam was za nic:O

Gość andgelotti
Oczywiscie że nas olali cieplym moczem. Mam nadzieje ze co niektórym otworzy to oczy i przestaną włazić w dupe całemu zachodowi z USA na czele.

Gość nie przestana wlazić
bo są skorumpowani

Gość Ja ogladam
pogrzeb. Przylecial prezydent Niemiec z zona i Minister Spraw Zagranicznych. I Miedwiediew! Bedzie to mu policzone! Wielki szacunek. A gdzie delegacja USA? A tak walczyl o przyjazn amerykanow nasz Prezydentlekcewazac czasami Europe. Teraz amerykanie sie na niego wypieli.

Gość Ja ogladam
A prezydent Niemiec to swojak. Urodzony w Szczebrzeszynie:O

Gość oni tu się zlatują gdy
trzeba coś nam nakazać albo coś nam ukraść [ sprywatyzować]- nowomowa

Gość hehehe naiwniaczko
kaczor zrobił swoje...za 11 srebrników on był jak ambasador USA w Warszawie a nie jak prezydent Polski za co maja go szanowac? za pchanie się do tyłka i psie posłuszeństwo się nie szanuje

Gość gymkgu
Polacy liza dupe USA, a jako jedyni potrzebujemy wiz do Stanow!

Gość dokładnie kto chciał ten mógl
i pył mu niestraszny był. nawet z dalekiego Maroka, Iraku czy Azerbejdżanu chcieli oddać szacunek - przyjechali! wstydzić powinni się ci, którzy nie przyjechali. nie mówię, że ma prezydent, królowa od razu przyjeżdżać, ale po prostu jakiś przedstawiciel. słuchajcie, jako Polacy nie możemy siebie szkalować więcej, szanujmy siebie nawzajem przede wszystkim i budujmy swoje państwo, swoją Ojczyznę po prostu, i szanujmy siebie!

Gość historia jużżżżżżżżżżżżzz
Historia już kilka razy nam pokazała ze na europe Zachodnią nie ma co liczyć lepiej by bylo zeby liczyc sie z sasiadami niż patrzec gdzies daleko na USA

Gość W.83
Dokładnie, sama Europa wszchodnia, reszty brak. A w "odwiedziny" Obamy i tak nie wierzyłam, jak juz ktoś wspomiał. to ten pył spad im jak z nieba...

Gość
Jestem ciekawa, czy w tym tyg ktorys z politykow (albo ktokolwiek inny z osob publicznych) glosno o tym powie. Chociaz pewnie to marne nadzieje:o

a ja już obamie banany kupiłam 😭

Gość Ja ogladam
Masz racje przyjechal kto chciali kto mogl. Ipyl byl mu niestraszny. Moze cos zrozumiemy z tego. Szanujmy sasiadow i zyjmy z nimi w zgodzie. Nie ogladajmy sie na Amerykanow. A wychodzi na toze przyjaciol mamy w Maroku:O

kto przyjechał, kto odwołał http://wiadomosci.wp.pl/gid,12172237,title,Przyjada-na-pogrzeb,gpage,1,img,12175254,galeria.html jejku, wstyd dla tych państw, kogokolwiek, choćby i ambasadora mogli wysłać, byle reprezentował dane państwo :O pamietajmy o tym!

Gość mało ich malutko
Lista delegacji, które przyjechały (podana przez polskie ministerstwo spraw zagranicznych) wygląda dość skromnie. Przyjechały następujące delegacje: Armenii - Przewodniczący Parlamentu Abrahamyan Hovik Azerbejdżanu - Premier Artur Rasizade Białorusi - Przewodniczący Parlamentu Barys Batura Czech - Prezydent Vaclav Klaus z Małżonką Estonii - Premier Andrus Ansip (w chwili publikowania listy przez MSZ był w drodze) Gruzji - Prezydent Mikheil Saakasshvili (w drodze), Małżonka Pana Prezydenta przybyła już do Krakowa Kosowa - Prezydent Fatmir Sejdiu Litwy - Prezydent Dalia Grybauskaite Łotwy - Prezydent Valdis Zatlers z Małżonką Maroka - Premier Abbas El Fassi Mołdawii - Pełniący obowiązki Prezydenta Mihai Ghimpu Niemiec - Prezydent Horst Khler z Małżonką, Minister Spraw Zagranicznych Guido Westerwelle Parlamentu Europejskiego - Przewodniczący Jerzy Buzek, Wiceprzewodnicząca Rodi Kratsa-Tsagarpoulou Rosji - Prezydent Dimitrij Miedwiediew Rumunii- Prezydent Traian Bsescu Słowacji - Prezydent Ivan Gaparovi z Małżonką, Premier Robert Fico, Przewodniczący Parlamentu Pavol Paka Słowenii - Prezydent Danilo Trk Ukrainy - Prezydent Wiktor Janukowycz, Minister Spraw Zagranicznych Konstantyn Hryshchenko Węgier - Prezydent Lszló Sólyom, Premier Gordon Bajnai Pierwotnie przyjazd na uroczystości zapowiedzieli przedstawiciele 98 państw: 69 delegacji państwowych i 29 ambasadorów.

Gość Ja ogladam
Wstyd dla tych panstw a my musimy wyciagnac wnioski. To nas polski pogrzeb ale troszke szacunku i respektu.....

Gość Ja ogladam
Jest mi troche przykro ze nie przyjechali inni, chociaz to nasz polski pogrzeb. A gdzie sa przedstawiciele Ambasad krojow zachodnich, Francji, Wloch, Anglii i innych krajow?

no właśnie, przeciez są ambasadorzy, żadna ujma dla nas żeby ambasador reprezentował dany kraj, a zawsze to in plus dla tych krajów że nie olały ciepłym moczem. ale i dla nas znak, z kim powinnismy trzymać

Przyjechali Ci ktorzy naprawde lubii -Prezydenta- Gruzja, Czechy, Litwa albo Szanowali politykę zagraniczną Naszego Zmarłego Prezydenta . Bądźmy szczerzy dla UE silna Polska gotowa walczyc o swoją tożsamość i dyktować warunki, a nie tylko podpisywac papiery , nie jest potrzebna. SMUTE :(

Gość zsssasaszeszzee
kurwa co za debile , nie kazdy chetny an narazanie zycia ze wzgledu an pogrzeb co was to kurwa buraki wogole oobchodzi najpierw pluja na Kaczynskiego a potem im zal najwazneijszy kraj czy co debile

Mowmy otwarcie, nie kazdy szanowal naszego prezydenta, nie bylo ku temu tez zbyt wielu powodow. Ale powinni uszanowac narod.

Gość zsssasaszeszzee
w dupie to mam tylko ta polska malomiasteczkowosc , zawisc i debilizm jest zenujaca

Gość komuniści atakują

Gość mcklmdml
nie przylecieli bo zwyczajnie nie wiedzieli gdzie Polska leży na mapie :P