Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądry zygus rolnik

Jak nakłonić kobietę żeby sprzątał, prała itp.???

Polecane posty

Gość mądry zygus rolnik

Pytam poważnie i nie jest to prowokacja. Moja mama za mnie zawsze sprzątała, w ogóle w domu tylko kobiety sprzątały, a ja z ojcem i bratem, że tak powiem "zarabialiśmy na dom". Poznałem super kobietę, zamieszkaliśmy i ona nie chcę wszystkiego robić tzn. żeby nie tylko sobie prała, ale nam, żeby po nas zmywała itp. Próbowałem różnych sposobów, olewałem sprzątanie, ale ciągle się kłóciliśmy i nie chciała się pokłócona ze mną kochać, więc np. jak mi kazała pozmywać to zmyłem na specjal niedokładnie, żeby mi potem nie kazała, ale nadal mi karze. Zacząłem więc jej wytykać jak zostawi gdzieś ciuchy, kosmetyki, ale co z tego jak nie chce mi robić prania itp.? Pomóżcie, znacie jakieś triki????

Gość yacoub
tak,forsa czyni cuda

Gość mądry zygus rolnik
pewnie siedza tu same babki i żadna mi nie pomoże na swoje usprawiedliwienie dodam, ze nie zostawiam po sobie bałaganu i dużo zarabiam, nawet proponowałem swojej kobiecie żeby po ślubie pracowała np. na pół etatu i miała więcej czasu dla siebie i na porządek w domu. co o tym sądzicie?

Gość eeeee332
Ja wlasnie zrobilam pranie, ale rozwiesilam na lince tylko swoje rzeczy, a jego nie, bo facet siedzi na dupie caly dzien i nic nie robi i mam tego serdecznie dosc! Tylko tv, net i jego sprawy. Do tego roboty tez zadnej nie ma i nawet nie szuka. Bedzie wojna jak zobaczy swoje mokre ciuchy w misce zamiast na lince, ale mam to gdzies.

Gość mądry zygus rolnik
kobiety ogólnie są leniwe i wolą udawać że pracują w domu i przy dzieciach zamiast w prawdziwej pracy, wolą jak mąż zarabia. dotychczas moje kobitki były takie mało ambitne, ale obecna jest inna, ale naprawdę się zabujałem.

Gość eeeee332
mądry zygus rolnik ---> widac ze jestes calkiem innym typem faceta i juz inaczej bym podchodzila do np. Ciebie.

Gość sarrraa
nie chciałabym z takim walem i burakiem jak ty mieć nic wspólnego

Gość psychoza przybiera na sile
po co zaraz "burak"? zygus musi wydoroslec w tempie przyspieszonym i tyle ps. dawno nie widzialam tu nic zabawnego ;)

Gość mądry zygus rolnik
do eeeee332, ale ja naprawdę dobrze zarabiam i myślę że takie rozwiązanie jest fair, a zresztą praca w domu nie jest taka ciężka, ale nudna i monotonna. Ja jej nie karze urabiać ciasta na drożdżówkę itp. albo szczoteczką czyścić podłogi, chodzi mi o proste prace, odkurzanie, pranie, zmywanie (mam zmywarkę,pralkę, odkurzacz) więc nie widzę problemu.

Gość eeeee332
Praca w domu, przy dzieciach itp jest bardzo ciezka!

Gość kobieta co chce sie napic
zapytaj mojego narzeczonego czego nie robic zeby kobieta sprzatala:P Mnie malo jakie argumenty przekonuja ze kobieta tylko ma sprzatac, prac i zmywac. Raczki do dupy jeszcze zadnemu facetowi nie przyrosly i sam moze to robic.

Gość maturks4
Reprezentujesz poglądy zbyt staroświeckie na dzisiejsze czasy. To, żeby z kobiety zrobić typową kurę domową, już raczej nie wróci. Nic nie stoi na przeszkodzie, jeżeli ona pozmywa po obiedzie, a ty np po kolacji. Jeżeli ty sprzątniesz łazienkę, ona na pewno z chęcią załatwi całą resztę. Po prostu wystarczy się dogadać. Na SPOKOJNIE

Gość mądry zygus rolnik
matka za mnie robiła i jestem za to jej wdzięczny i zawsze będę, była idealną matką, zawsze śniadanie w plecaku, zawsze czysta pościel i świeże skarpetki, obiad na stole, żyć nie umierać! Ale ja np. pomogę jej umyć okna na Święta bo to ciężka praca, albo jakby robiła zakupy i obiady to od razu bym jej kupił samochód żeby nie dzwigała torb itp.

Gość psychoza przybiera na sile
mam nadzieje, ze twoja kobieta bedzie idealna matka dla twojego dziecka - bedzie o niego dbala, ale i stopniowo uczyla samodzielnosci, tak zeby w wieku 18 lat byl facetem, a nie maminsynkiem :D

Gość kobieta co chce sie napic
"żeby nie dzwigała torb itp." O kurwa padlam ze smiechu z tych "torb":D

Gość wez się uspokój
Ja też nienawidzę prac domowych, nudzą mnie, wolę pracować. Do naszego domu przychodzi miła pani dwa razy w tygodniu i sprząta. Dlaczego nie korzystacie z takich udogodnień jak firmy sprzątające?

Gość mądry zygus rolnik
ale żadna firma ze zrobi mi codziennie obiadu, nie posegreguje skarpetek, a zresztą nie wyobrażam sobie obcych ludzi dotykających mojej brudnej bielizny...

Gość koo.la
własnie jak tak dobrze zarabiasz zatrudnij gosposie i nie na 2 dni w tyg a 6 dni w tyg bedzie czysto beda obiadki no chyba ze cie nie stac rozbawilo mnie torb swietny jestes

Gość mądry zygus rolnik
ale znam wiele kobiet które wręcz marzą o tym żeby całe dnie siedzieć w domu, ja nie chcę żeby ona całe dnie siedziała, ale żeby robiła "luźniejsze rzeczy" np. lekkie prace domowe, albo np. jej marzeniem zawsze było iść na studia na psychologię, ale jest z bardzo ubogiej rodziny i pracuje od 15 roku życia, zaproponowałem jej żeby poszła na zaoczne, ja jej opłacę prywatne studia, ale mówi że nie ma czasu bo ma pracę i że nie może przyjać "takiego prezentu", nie rozumiem czemu jest taka stanowcza i chce zarabiać na siebie:(

Gość amfe jej daj

Gość amfe jej daj
będzie śmigała jak motorek;)

Gość gdfdfdfdfdddddddddddd
Ja sobie nie wyobrażam, żebym miała robić wszystko sama :o Dlatego mamy z chłopakiem równy podział obowiązków. Nigdy nie mam syfu w domu bo mój facet schludny jest i czysty. A na życie z niechlujem i brudasem bym się raczej nie zdecydowała :P s

Gość mądry zygus rolnik
nie jestem niechlujem i brudasem, myje się codziennie, brudne naczynia odnoszę po sobie do kuchni, nie rozrzucam swoich ciuchów, rzeczy nie wiadomo gdzie, , wy nie rozumiecie o co mi biega, no trudno.

Gość mądry zygus rolnik
Dodam że na gospodarstwie zarabiam 3-8 tys na miesiąc z produkcji rolnej zależnie od sezonu pracy dużo to chciałbym aby kobieta zajęła się domem.

Gość yacoub
nieee,no nastepny gamon,ktory uwaza ze wychowywanie dzieci,pranie i sprzatanie to nic takiego,no ale ktos cie jednak,wychowal,zycze ci kochany co najmniej piecioro dzieci i ambitnej zony

Gość mądry zygus rolnik
mi sie marzy żeby moja kobietka zajmowała się przede wszystkim domem, żeby mogła sobie co drugi weekend iść na zajęcia na wymarzone studia, żeby miała np. pracę na pół etatu jakąś niestresującą i czas dla siebie, na zakupy czy fryzjera.

Gość mądry zygus rolnik
" mądry zygus rolnik Dodam że na gospodarstwie zarabiam 3-8 tys na miesiąc z produkcji rolnej zależnie od sezonu pracy dużo to chciałbym aby kobieta zajęła się domem. " to był podszyw

Gość yacoub
KOBIETY SA LENIWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!O ZGROZO!!!!!!!!!!!WOLA UDAWAC ZE PRACUJA W DOMU!!!!!!!!!WSPOLCZUJE TWOJEJ MAMIE,A TWOJA KOBIETA POWINNA OD CIEBIE JUZ ODEJSC.

Gość mądry zygus rolnik
nie mamy jeszcze dzieci, jakbyśmy mieli to wtedy bym chciał zatrudnić jakąś pomoc zeby pomagała przy dzieciach, ale na razie o tym nie myślę, a chodzi mi o zwykłe czynności - pranie- jest pralka, zmywanie - jest zmywarka, odkurzanie - odkurzacz, raz w tygodniu sprząta sie łazienkę, toaletę.